APPS

APPSBLOGCAMPER NIEUWSCAMPERPLAATSENLANDEN INFONUTTIGE INFO

De Campy App: De Essentiële Kampeerhulp

De Campy App: Alles wat je moet weten over deze kampeerhulp

Kamperen heeft de afgelopen jaren een heropleving gekend. Meer mensen dan ooit trekken de natuur in om te genieten van de rust en het buitenleven. Met deze onverwachte willekeurige van kamperen is ook de behoefte aan slanke hulpmiddelen die het kampeeravontuur praktisch en plezierigr maken. Eén van de meest opvallende innovaties op dit gebied is de Camp-app. Maar wat is de Campy-app precies, en hoe kan je kampeerervaring verbeteren? In dit artikel duiken we in de wereld van Campy.

Wat is de Campy App?

De Camp-app is een mobiele applicatie ontworpen om kampeerders te helpen bij het vinden en boeken van campings, de plannen van hun reizen en het delen van ervaringen met andere kampeerliefhebbers. De app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten en biedt een scala aan functies die zowel beginnende als doorgewinterde kampeerders zullen waarderen.

Oorsprong Kenmerken van de Campy App

 1. Uitgebreide Campingdatabase
  Een van de grootste troeven van Campy is de uitgebreide database van campings. De app bevat informatie over duizenden campings in Europa, verschillende van grote campings met uitgebreide voorzieningen tot kleine, afgelegen plekken voor wie liever in de natuur verblijft. Gebruikers kunnen gedetailleerde informatie vinden over elke camping, inclusief foto’s, recensies, voorzieningen en tarieven.
 2. Gebruiksvriendelijke zoekfunctie
  De zoekfunctie van Campy maakt het vinden van de perfecte camping eenvoudig. Gebruikers kunnen campings zoeken op basis van locatie, type voorzieningen, prijs en gebruikersbeoordelingen. De filters zijn kleiner genoeg om aan specifieke wensen te voldoen, zoals campings die huisdiervriendelijk zijn, toegang hebben tot wifi of geschikt zijn voor campers.
 3. Reisplanner
  Een andere handige functie is de reisplanner. Met kunnen kampeerders hun route uitstippelen en onderweg campings en bezienswaardigheden toevoegen. De planner houdt rekening met afstanden en reisduur, waardoor het gemakkelijker wordt om een ​​haalbare en vertrouwde reisroute samen te stellen.
 4. Community en Recensies
  De kracht van Campy ligt ook in de actieve gemeenschap van gebruikers. Kampeerders kunnen hun ervaringen delen door middel van recensies en foto’s, waardoor anderen een beter beeld krijgen van wat ze kunnen verwachten. Deze beoordelingen zijn vaak zeer waardevol en bieden waardevolle investeringen je niet in officiële beschrijvingen vindt.
 5. Offline gebruik
  Een groot pluspunt van de Campy-app is de mogelijkheid om de gegevens offline te gebruiken. Dit is bijzonder handig voor kampeerders die zich in afgelegen gebieden bevinden zonder mobiele dekking. Gebruikers kunnen kaarten en campinginformatie van tevoren downloaden en zo altijd toegang hebben tot essentiële informatie.

Voordelen van het Gebruik van de Campy App

Tijd Besparen: Met de uitgebreide database en zoekfilters vinden kampeerders snel en gemakkelijk een camping die aan hun wensen voldoet.

Betrouwbaarheid: Recensies van andere kampeerders bieden een betrouwbaar beeld van de campings, waardoor gebruikers weloverwogen keuzes kunnen maken.

Flexibiliteit: De reisplanner en offline functionaliteit bieden kampeerders de flexibiliteit om hun reis ter plekke aan te passen zonder afhankelijk te zijn van een in verbinding.

Gemeenschapsgevoel: Door deel uit te maken van de Campy-gemeenschap kunnen gebruikers ervaringen ervaren en inspiratie opdoen voor toekomstige kampeertrips.

Conclusie

De Campy-app is een onmisbare tool geworden voor iedereen die graag kampeert. Of je nu een doorgewinterde kampeerder bent of net begint met deze vorm van vakantie vieren, de app biedt tal van functies die je reis praktisch, leuker en beter georganiseerd maakt. Met zijn uitgebreide database, gebruiksvriendelijke zoekfunctie, reisplanner en actieve gemeenschap, is Campy een van de beste hulpmiddelen voor moderne kampeerders.

Probeer de Campy app zelf eens uit en ontdek hoe het jouw volgende kampeeravontuur kan verbeteren. Veel kampeerplezier!

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

APPSBLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Camper Leveler – PRO Edition

Camper Leveler – Pro Edition is een gratis app die helpt bij het nivelleren van uw camper of een ander 4-wielvoertuig.

De beschrijving van Camper Leveler – PRO App
Deze app helpt u bij het nivelleren van uw camper of een ander 4-wielvoertuig. De eerste versie werd in 2012 gemaakt door eland-apps en wordt gebruikt door tienduizenden kampeerliefhebbers over de hele wereld!

De app toont het aantal centimeters of centimeters dat elk wiel moet stijgen, rekening houdend met de wielbasis en de wielbreedte (waarden voor wielbasis en wielbreedte kunnen worden ingesteld volgens de specificaties van uw voertuig). De app kan ook laten zien hoe u uw levelerblokken kunt positioneren voor het beste resultaat!

De app kan worden gekalibreerd voor gebruik op verschillende (ongelijke) oppervlakken, zoals de vloer, een stoel, een tafel of een ander oppervlak, zelfs als dit oppervlak niet vlak is*!

* u moet de app kalibreren voordat u deze gebruikt
* houd er rekening mee dat wanneer u uw telefoon op een plat oppervlak plaatst, zonder te kalibreren, de app waarschijnlijk onjuiste resultaten zal weergeven, omdat de achterkant van uw telefoon waarschijnlijk niet plat is vanwege – bijvoorbeeld – de camera.

Eerste keer gebruikers, lees de instructies (ook beschikbaar in het menu onder en op onze website):

Standaard is de app niet gekalibreerd. Volg hiervoor de onderstaande instructies voor gebruik:

1. Plaats uw telefoon op een plat oppervlak, zoals een grote tafel.
2. Ga in de app naar het levelerscherm en selecteer.
3. Klik op de knop Kalibreren (linksboven in het levelerscherm) om het kalibratiemenu te openen.
4. Klik op de knop Kalibreren.
5. Wees geduldig en raak de tafel of de telefoon / tablet niet aan tijdens het kalibreren van !!!
6. Na voltooiing wordt de app gekalibreerd voor een vlak oppervlak zoals de tabel.
7. Gebruik de tafel in uw camper (of het keukenblad) om waterpas te zetten in uw camper
8. Wanneer uw camper waterpas is gezet, kunt u de app ook kalibreren voor andere oppervlakken, zelfs als dat oppervlak niet horizontaal is: het dashboard, een stoel, de vloer of een ander oppervlak. U doet dit door het juiste oppervlak in de app te selecteren en nogmaals
op Kalibreren te klikken (opmerking: kan niet worden gekalibreerd. toont de standaardinstelling van de telefoon)

U kunt de kalibratie voor elk geselecteerd oppervlak ongedaan maken door op de knop Ongedaan maken in het menu Kalibratie te klikken.
Opmerking: kalibratie is een correctie die alleen aan de app is toegevoegd, er zijn geen wijzigingen aangebracht aan uw telefoon!
Sommige telefoons vereisen ook dat de sensoren in de telefoon of tablet worden gekalibreerd. Lees de handleiding van uw telefoon over hoe u dat kunt doen.

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen

APPSBLOGNUTTIGE INFO

Bescherm Je Identiteit: Zo Voorkom Je ID-fraude op Vakantie!

Paspoort: wel of niet afgeven op vakantie?

Hotels, campings en vakantieparken zijn wettelijk verplicht om hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren in het nachtregister. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De gegevens die hiervoor nodig zijn, omvatten je naam, woonplaats, documenttype en -nummer, en je aankomst- en vertrekdag.
Let op: Voor de registratie is je rijksregisternummer(INSZ) of Burgerservicenummer (BSN) niet nodig. Dit nummer is fraudegevoelig, vooral in combinatie met je pasfoto.

Bij het inchecken op je vakantiebestemming wordt vaak gevraagd om je paspoort of identiteitsbewijs. De overheid adviseert echter om je identiteitsbewijs niet af te geven of te laten kopiëren. Dit advies is bedoeld om identiteitsfraude te voorkomen. Hieronder lees je wat je in diverse situaties het beste kunt doen en hoe je misbruik van je persoonlijke gegevens kunt voorkomen.

Wettelijke kaders voor afgifte van je identiteitsbewijs
Om de benodigde gegevens over te nemen, volstaat het om je identiteitsbewijs kort af te geven. In België is het de receptionist niet toegestaan om je paspoort of identiteitsbewijs in te nemen of een kopie of scan ervan te maken. Dit geldt ook in het buitenland, hoewel de lokale wetgeving kan verschillen.

Wat te doen als je toch je paspoort moet afgeven?
In sommige gevallen kan de receptie je paspoort willen innemen om het incheckproces te versnellen of als borgstelling voor betalingen. Als je toch je paspoort of identiteitsbewijs moet afgeven, volg dan de onderstaande adviezen om misbruik te voorkomen. Als de accommodatie niet meewerkt aan deze oplossingen, overweeg dan om te vertrekken of alsnog je identiteitsbewijs af te geven en/of te laten kopiëren. Maar dit laatste raden we u dus sterk af.

Tips om misbruik te voorkomen

 • Check de regels voorafgaand aan je reservering
  Controleer welke regels gelden voor de afgifte van een identiteitsbewijs bij de accommodatie waar je verblijft. Dit voorkomt verrassingen bij aankomst.
 • Wijs op je wettelijke verplichting om je te legitimeren
  Geef aan dat je het originele identiteitsbewijs nodig hebt om je elders te legitimeren, bijvoorbeeld bij een politiecontrole. Het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs kan strafbaar zijn.
 • Maak een afgeschermde kopie van je ID
  Maak vooraf een eigen kopie van je identiteitsbewijs en scherm je foto en INSZ of BSN af. Gebruik hiervoor de Kopie ID app van de overheid of bescherm fraudegevoelige gegevens met een hoesje of RFID-cover. Bij identiteitsbewijzen van voor 2014 staat het BSN (Nederland) op zowel de voor- als achterkant.
 • Gebruik een alternatieve legitimatiekaart
  Voor campings kun je de ACSI Club ID gebruiken. Bij aangesloten campings kun je je hiermee legitimeren in plaats van met je paspoort of identiteitsbewijs en ben je namelijk ook nog eens automatisch WA/BA-verzekerd en dit voor een kleine 6 €.
 • Vooruitbetaling of creditcard garantie
  Stel voor om een vooruitbetaling te doen of geef een garantie via je creditcard in plaats van je paspoort af te geven als borgstelling.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!APPSBLOGCAMPER NIEUWSMILIEU/TOLNUTTIGE INFO

Campers en Milieuzones

Navigeren door Emissieregels en toegangsbeperkingen tijdens Reizen

Het reizen met campers, vooral in stedelijke gebieden met milieuzones, wordt steeds complexer vanwege verschillende regelgevingen omtrent emissies en voertuigclassificaties. Deze zones zijn ingesteld om de luchtkwaliteit te verbeteren door de toegang van voertuigen met hoge emissies te beperken.

Campers, vooral die met oudere en krachtigere diesel motoren, vallen vaak in een zwaarder gewichtsklasse en hebben soms geen moderne emissietechnologieën zoals katalysatoren of fijnstofopvangsystemen. Hierdoor kunnen ze geweerd worden uit bepaalde milieuzones of steden waar strenge emissienormen gelden.

Het probleem wordt verder bemoeilijkt doordat sommige steden een eenvoudige leeftijdsgrens hanteren voor voertuigen, waarbij oudere dieselvoertuigen automatisch worden geweerd vanwege de veronderstelling dat ze niet voldoen aan moderne milieunormen.

Bij het zoeken naar een camper, hetzij voor huur of aanschaf, is het van essentieel belang om rekening te houden met de motor, het bouwjaar en de mogelijke beperkingen die kunnen gelden, zowel tijdens het reizen als bij tussenstops. Het is belangrijk om te begrijpen welke Euro-emissienormen de camper heeft en welke milieustickers of vignetten nodig zijn voor toegang tot bepaalde steden of gebieden in landen zoals Duitsland, Frankrijk, België, Oostenrijk, en anderen.

Gelukkig zijn er hulpmiddelen zoals de Green Zones app die reizigers kunnen ondersteunen door informatie te verstrekken over milieuzones, vereiste stickers, toegangsregels en zelfs tijdelijke beperkingen, zoals die afhankelijk zijn van het weer. Deze apps kunnen van onschatbare waarde zijn om te navigeren door de complexiteit van de verschillende regelgevingen en zones tijdens een reis met een camper.

Opmerking: Deze app is voornamelijk gericht op particuliere en toeristische klanten of bestuurders van auto’s, motorfietsen en campers.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

APPSBLOGNUTTIGE INFO

De Ultieme Gids voor Camperreizen in 2024

Het verkennen van Europa per camper is een droom voor velen, en met de groeiende populariteit van deze manier van reizen, is het vinden van betrouwbare en handige stopplaatsen essentieel. In deze context komt Camperstop.com, uitgegeven door Facile Media, naar voren als een vande toonaangevende bronnen voor camperreizigers die Europa willen doorkruisen.

Facile Media heeft met zijn nieuwe ‘FACILE-EN-ROUTE Campergids Europa 2024‘ een nieuw niveau van kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid bereikt voor reizigers die hun avonturen op de weg plannen. Met een schat aan informatie, praktische tips en gedetailleerde kaarten is deze gids een onmisbaar instrument geworden voor iedereen die met een camper door Europa reist.

De utieme campergidsenCamperstop de pioniers in Camperreizen

Camperstop.com is al lang een vertrouwde naam onder camperliefhebbers. Hun jarenlange ervaring in het verstrekken van nauwkeurige en uitgebreide informatie over camperplaatsen, campings, en parkings voor campers heeft hen een belangrijke speler in de industrie gemaakt. Met de lancering van hun nieuwe ‘Familie en Route Campergids Europa 2024’, heeft het bedrijf zijn engagement voor het leveren van waardevolle informatie aan camperreizigers nogmaals bevestigd.

Wat maakt de Facile-en-Route Campergids Europa 2024 uniek

1.Uitgebreide Informatie: De gids biedt uitgebreide details over duizenden camperplaatsen en campings in heel Europa. Elk vermeld punt wordt zorgvuldig geëvalueerd en beoordeeld, inclusief voorzieningen, toegankelijkheid en beoordelingen van andere reizigers.
2.Gedetailleerde Kaarten: Met duidelijke kaarten en gedetailleerde routebeschrijvingen helpt de gids reizigers bij het plannen van hun routes en het vinden van geschikte stopplaatsen langs de weg.
3.Gedetailleerde Kaarten: Met duidelijke kaarten en gedetailleerde routebeschrijvingen helpt de gids reizigers bij het plannen van hun routes en het vinden van geschikte stopplaatsen langs de weg.
4.Online Toegang: Camperstop.com biedt online toegang tot aanvullende informatie en updates, waardoor reizigers altijd up-to-date blijven met de laatste veranderingen en nieuwe locaties.

Waarom Camperstop kiezen

De ‘Facile-en-Route Campergids Europa 2024’ van Facile Media onderscheidt zich door zijn grondige onderzoek, betrouwbare informatie en gebruiksvriendelijkheid. Het stelt reizigers in staat om Europa op een comfortabele en goed geïnformeerde manier te verkennen, waarbij het stressniveau dat vaak gepaard gaat met het vinden van geschikte stopplaatsen tot een minimum wordt beperkt.

Met een sterke reputatie opgebouwd door jarenlange expertise en een toewijding aan kwaliteit, blijft Camperstop.com een onmisbare metgezel voor iedereen die het continent per camper wil ontdekken.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare gids om je volgende avontuur met de camper te plannen, biedt de ‘Facile-en-Route Campergids Europa 2024’ van Camperstop.com de nodige ondersteuning en begeleiding voor een onvergetelijke reis door Europa.
8.491 geselecteerde camperplaatsen verspreid over 30 Europese landen.

Pre-order nu en profiteer van vele voordelen!
GRATIS verzending naar Nederland & België | GRATIS jaarabonnement Camperstop-app (t.w.v. € 6,99) | Ontvang de gids voor kerst 2023 in huis |

Officiële website van Camperstop.com

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

APPSBLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Park4Night & geoSPOT

Park4night is een online platform dat reizigers helpt bij het vinden van geschikte plekken om te overnachten met hun camper, caravan of tent. Het is een community-gedreven platform dat een breed scala aan locaties biedt, variërend van officiële campings tot wildkampeerplekken, parkeerplaatsen en meer.

Wat is Park4night?
Park4night is opgericht in Frankrijk in 2011 en heeft sindsdien wereldwijd populariteit verworven onder reizigers die op zoek zijn naar overnachtingsmogelijkheden voor hun kampeeravonturen. De kracht van Park4night ligt in de diversiteit van de aangeboden locaties, aangevuld met gedetailleerde informatie en beoordelingen van de community.

Hoe werkt Park4night?
Het platform is eenvoudig te gebruiken. Gebruikers kunnen via de website of de mobiele app (beschikbaar op zowel iOS als Android) locaties zoeken op basis van hun huidige locatie, een specifieke bestemming of zelfs via de interactieve kaart. De beschikbare locaties omvatten onder meer gratis kampeerplekken, camperplaatsen, parkeerplaatsen die geschikt zijn voor overnachtingen, en gebieden waar wildkamperen is toegestaan.Elke locatievermelding bevat gedetailleerde informatie, zoals de beschikbare voorzieningen (zoals toiletten, douches, elektriciteit), eventuele kosten, beoordelingen en opmerkingen van andere gebruikers. Gebruikers kunnen ook zelf locaties toevoegen en hun ervaringen delen door beoordelingen achter te laten, foto’s te uploaden en nuttige tips te verstrekken aan andere reizigers.

Voordelen van Park4night

Diversiteit aan locaties: Park4night biedt een breed scala aan overnachtingsmogelijkheden, van officiële campings tot afgelegen plaatsen in de natuur, waardoor reizigers flexibiliteit hebben bij het plannen van hun reis.
Community-gedreven: De kracht van Park4night ligt in de actieve bijdragen van de gebruikers. De beoordelingen en tips van andere reizigers helpen bij het maken van weloverwogen keuzes.
Gedetailleerde informatie: Elke locatievermelding bevat uitgebreide details, waaronder voorzieningen, kosten, beoordelingen en foto’s, wat helpt bij het kiezen van de juiste plek voor een overnachting.
Mobiele app: De mobiele app maakt het gemakkelijk om onderweg locaties te vinden en te beoordelen, zelfs zonder internetverbinding (door vooraf kaarten te downloaden).

Conclusie
Park4night is een waardevol instrument voor reizigers die op zoek zijn naar diverse en goed beschreven overnachtingsmogelijkheden tijdens hun avonturen met een camper, caravan of tent. Het platform biedt een gemeenschapsgevoel door gebruikers de mogelijkheid te geven om hun ervaringen te delen en anderen te helpen bij het plannen van hun reis. Ondanks mogelijke beperkingen blijft Park4night een handige en betrouwbare bron voor het vinden van overnachtingsplaatsen over de hele wereld.

NIEUWE Functie’s bij Park4Night
“Boek deze plaats” op meer dan 2.000 campings en camperplaatsen.
Het nieuwe Netwerk van Park4Night is geoSPOT, een gegarandeerde netwerk in de natuur voor vakantiegangers in campers.

APPSBLOGCAMPER NIEUWSCAMPERROUTESNUTTIGE INFO

MyRoute-app nu ook voor camperrijders

MyRoute-app nu ook voor camperrijders en truckchauffeurs

MyRoute-app is van oorsprong een routeplatform voor motorrijders, maar is afgelopen jaren door geëvalueerd naar ook een platform voor onder andere cabriorijders, fietsers en wandelaars. Veel MyRoute-app gebruikers blijken ook een caravan of camper te hebben waarmee ze mooie reizen maken, vanuit deze doelgroep kwam dan ook regelmatig de vraag om iets te maken waarmee dit wordt voorkomen:

Het nieuwe navigeren

Je hebt uren besteed aan het voorbereiden van je camper, caravan of vrachtwagen reis, hoe ga je nu navigeren? Natuurlijk kun je de gemaakte routes exporteren naar je TomTom Go Camper of Garmin Camper navigatie. De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we daar zelf nog geen ervaring mee hebben. Waar we wel wel alles over weten is dat je met de camper, caravan en vrachtwagen ook prima kan navigeren met onze onlangs vernieuwde app!

De MRA routeplanner voor campers en vrachtwagens is een handig hulpmiddel voor chauffeurs van grote voertuigen om betrouwbare en efficiënte routes te plannen. Deze routeplanner is speciaal ontworpen om rekening te houden met de specifieke kenmerken en beperkingen van campers en vrachtwagens, zoals de maximale hoogte, breedte en gewicht.

Een van de belangrijkste functies van de MRA routeplanner is het vermijden van wegen die ontoegankelijk zijn voor campers en vrachtwagens. Het programma stelt automatisch alternatieve routes voor die geschikt zijn voor dit soort voertuigen, waardoor onnodige omleidingen en vertragingen worden voorkomen. Daarnaast informeert de routeplanner ook over beperkingen zoals brughoogtes en gewichtslimieten, zodat chauffeurs zich bewust zijn van mogelijke obstakels op hun route.

Een ander nuttig aspect van de MRA routeplanner is de mogelijkheid om speciale voorkeuren en vereisten in te stellen. Chauffeurs kunnen bijvoorbeeld aangeven of ze een voorkeur hebben voor tolwegen, snelwegen of juist rustige wegen. Daarnaast kunnen ze ook aangeven of ze behoefte hebben aan specifieke voorzieningen, zoals parkeerplaatsen met oplaadpunten voor elektrische voertuigen of overnachtingsmogelijkheden voor campers.

De MRA routeplanner biedt ook realtime verkeersinformatie, zodat chauffeurs op de hoogte blijven van eventuele verkeersproblemen of files op hun route. Dit stelt hen in staat om indien nodig hun plan aan te passen en een alternatieve route te kiezen.

Tot slot biedt de MRA routeplanner ook uitgebreide kaarten en navigatiefuncties. Chauffeurs kunnen gedetailleerde kaarten bekijken die specifiek zijn afgestemd op campers en vrachtwagens, inclusief informatie over bijvoorbeeld benzinestations, truckstops en campings. Daarnaast biedt het programma gesproken stapsgewijze navigatieaanwijzingen om chauffeurs te begeleiden tijdens hun reis.

Kortom, de MRA routeplanner voor campers en vrachtwagens is een handig en betrouwbaar hulpmiddel voor chauffeurs van grote voertuigen om hun routes efficiënt te plannen en rekening te houden met de specifieke kenmerken en beperkingen van hun voertuig. Het vermijden van ontoegankelijke wegen, het bieden van realtime verkeersinformatie en de mogelijkheid om specifieke voorkeuren in te stellen, maken deze routeplanner tot een waardevolle assistent tijdens het rijden.

Officiële website : myrouteapp.com/nl

Probeer nu 2 weken GRATIS

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

APPSBLOGCAMPERPLAATSENNUTTIGE INFO

De Campingkaart ACSI

Het ideale reisboek voor camperaars
Meer dan 12.000 jaarlijks door ACSI geïnspecteerde campings en door Facile Media geselecteerde camperplaatsen in één gids. Overzichtelijk weergegeven per land en met handige informatie over de ondergrond, tarieven, betaalmogelijkheden en aanwezige voorzieningen. En inclusief GPS-coördinaten voor een perfecte navigatie. Zo vindt u altijd een mooi plekje in de buurt! Met een abonnement* bent u maar liefst 13% voordeliger uit dan wanneer u ACSI CampingCard & Camperplaatsen los aanschaft. Jaarlijks ontvangt u de nieuwe editie vóór kerst in huis.

Nog voordeliger kamperen met de CampingCard ACSI-kortingskaart
Bij de gids ontvangt u ook de CampingCard ACSI-kortingskaart. Zo betaalt u nooit meer te veel voor uw overnachtingen in het laagseizoen. Op 3.000 campings in Europa overnacht u dan voor een vast, laag tarief van 13, 15, 17, 19, 21 of 23 euro per nacht**. Zo bespaart u tot wel 60% op de normale overnachtingsprijs!

Hoe werkt de CampingCard ACSI-kortingskaart?
De CampingCard ACSI-kortingskaart zit bijgesloten in de gids. De kaart haalt u uit de gids en voorziet u van uw gegevens. Op vertoon van een geldige kortingskaart rekenen deelnemende campings het extra voordelige tarief voor twee personen. Zo eenvoudig is het! En (klein)kinderen (maximaal 3 kinderen t/m 5 jaar) gaan op bijna 450 campings zelfs gratis mee. De deelnemende campings vindt u eenvoudig terug in de ACSI CampingCard & Camperplaatsen-gids.

Zoek en boek met de CampingCard ACSI-app
Kiest u voor CampingCard ACSI met de handige CampingCard ACSI-app, dan heeft u jaarlijks toegang tot alle campinginformatie op uw smartphone of tablet.*** Met de app heeft u het complete overzicht van alle CampingCard ACSI-campings altijd bij de hand. Dankzij handige filters is een overnachtingsplek heel snel gevonden en op steeds meer campings kunt u via de app direct een plek reserveren. Door de gratis updates, inclusief wijzigingen en nieuwe campingbeoordelingen, blijft de app altijd actueel. U kunt de informatie in de app zelfs offline gebruiken. Ideaal voor onderweg!

Standaard meegeleverd bij CampingCard ACSI:

De nieuwe CampingCard ACSI-gids (tweedelig)
De nieuwe CampingCard ACSI-kortingskaart
De bijbehorende mini-atlas met alle deelnemende campings
Extra bijlage met de ACSI Klein & Fijn-campings waar u ook met de CampingCard ACSI-kortingskaart terecht kunt


Heeft u een camper?
Speciaal voor camperaars hebben wij de ACSI CampingCard & Camperplaatsen-gids samengesteld. Ook hiermee profiteert u op 3.000 campings van de CampingCard ACSI-korting maar treft u eveneens een overzicht van ruim 9.000 door Facile Media geselecteerde camperplaatsen door heel Europa. Zowel in de gids als in de app

ACSI Club ID
Met een lidmaatschap op ACSI Club ID, het Camping Carnet voor Europa, houdt u uw paspoort veilig op zak. Bijna 8.400 campings in Europa accepteren de pas als vervangend legitimatiebewijs. Daarnaast bent u automatisch WA/BA-verzekerd. Niet alleen op een camping, maar ook bij een verblijf in een gehuurde accommodatie of hotel. En dat is nog niet alles: ACSI Club ID-leden profiteren ook nog van speciale korting in onze webshop.
Bestelt u ACSI Club ID tegelijk met een van onze campinggidsen dan wordt uw korting direct verrekend in uw winkelwagentje.

BRON Campingcard.be

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen

APPSBLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Campercontact introduceert boeken en betalen

SOESTERBERG – Campercontact, het internationale platform voor ruim een miljoen camperaars integreert een slimme boek- en betaaloplossing. Binnenkort kunnen camperaars bij aangesloten camperplaatsen boeken en betalen. Hiervoor is de samenwerking aangegaan met Camper Pay, die ruime ervaring heeft met mobiele betaaloplossingen.

Met de toenemende populariteit van kamperen neemt de drukte bij camperplaatsen toe. Camperaars willen daarom hun overnachting veilig kunnen stellen.

Jorian Keij, Head of Campercontact: ‘Veel camperaars genieten van de vrijheid van het gaan en staan waar ze willen. Maar hoe weet je waar je kunt overnachten als de drukte bij camperlocaties toeneemt? Om die reden introduceren we een slimme boek- en betaaloplossing. Deze extra functionaliteit stelt onze gebruikers in staat om hun plek, voor dezelfde dag óf in de toekomst, op een veilige en betrouwbare manier te boeken en betalen via de app Campercontact.’

De boek- en betaaloplossing biedt ook voordelen voor de eigenaar van de camperplaats.

 • Efficiënt en veilige betaling. Een veilige (aanvullende) betaalmethode via de app Campercontact.
 • Gemak. Werkt ook bij onbemande camperplaatsen, of met beperkt toezicht.
 • Goede controle. Het kan geïntegreerd worden met slagbomen, elektra en douches.
 • Kostenbesparend. Geen kosten voor betaalautomaten of personeel.
 • InzichtBekijk alle boekingen, betalingen, afdrachten toeristenbelasting en statistieken.

Recreatiebeurs Hardenberg

Campercontact staat van 15 tot 17 november op de recreatiebeurs in Hardenberg (standnummer 420, onderdeel van de NKC-stand). Bezoek de stand voor een demo over de boek- en betaaloplossing.

De NKC lanceert daar eveneens de NKC-rekentool die inzicht geeft in de kosten en opbrengsten van overnachtingsplaatsen voor campers, op basis van een aantal kengetallen en het aantal voorzieningen. Daarmee is meteen zichtbaar of een overnachtingsplaats voor campers loont en wat het kan opleveren.

Over Campercontact 
De beste camperavonturen beginnen met betrouwbare en toegankelijke informatie. Iets wat de Campercontact app en website jou bieden. Met ruim 38.000 camperlocaties in 58 landen vind je, net als een miljoen andere camperliefhebbers, altijd een camperplaats, camping of serviceplaats die bij je past. Deze schat aan reisinformatie is verzameld voor en door mede camperaars. 

BRON Campercontact | E . Dejong

By CamperFun.eu

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen

APPSBLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Uw sleutel tot uw Ford Camper

FORDPASS-CONNECTIVITEIT

Verbonden wereld. Verbonden voertuigen. Koppel FordPass met FordPass Connect1 om verschillende slimme functies te ontgrendelen. Eenmaal gekoppeld, zal uw voertuig communiceren met de wereld om u heen, u op de hoogte houden van informatie over uw auto en u op een intelligente manier in beweging houden.

BLIJF VERBONDEN MET UW VOERTUIG
Krijg toegang tot gratis externe functies, zoals starten/stoppen, vergrendelen/ontgrendelen, een start plannen, voertuig- en voertuigstatuscontrole lokaliseren in de FordPass-app wanneer uw voertuig is uitgerust met Fordpass Connect. Controleer bovendien uw brandstofniveau en de levensduur van de olie.

VERGRENDELING OP AFSTAND
Vraag u nooit meer af of u de auto wel op slot hebt gedaan als u al te ver weg bent om het nog te controleren. Vergrendel en Ontgrendel uw auto waar dan ook vanop afstand met FordPass en zet uw dag zorgeloos verder.

STARTEN OP AFSTAND
Koude ochtend? Verwarm de auto en maak de ramen vrij nog voordat u uw veters hebt geknoopt. Starten op afstand betekent dat uw Ford klaar is om te vertrekken wanneer u dat wilt.

SECURIALERT
SecuriAlert helpt u te ontspannen in de wetenschap dat uw voertuig zich in een verhoogde staat van beveiliging bevindt. Als de deuren worden ontgrendeld of geopend, zelfs met een gekopieerde sleutel, ontvangt u een melding op uw smartphone.

VOERTUIGLOCATIE
U vindt uw Ford niet in een drukke parkeergarage? Of u hebt hem uitgeleend aan een vriend? Misschien wilt u controleren of uw auto daar staat waar u hem achterliet. FordPass kan u de laatst geregistreerde locatie op een kaart laten zien

BRON Ford.be

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen

APPSBLOGCAMPER NIEUWSCAMPERPLAATSENNUTTIGE INFO

CAMPERGIDS 2023 Deel 1/2/3

De Facile-en-Route Campergids is compleet vernieuwd!

De Facile-en-Route Campergids is al tientallen jaren een begrip onder de Europese camperaar. De campergids 2023 is compleet vernieuwd en wordt aangeboden in drie delen, waarvan elk deel een eigen/unieke selectie van Europese landen bevat. Voor jou als camperaar heeft dit diverse voordelen:

1. Het is compact: door het kleinere formaat ligt de gids bij gebruik veel beter in de hand en scheelt dit ook aanzienlijk in gewicht.
2. De gids bevat informatie van een selectief aantal landen, waardoor je op pad gaat met de informatie die je nodig hebt.
3. Naast camperplaatsen vind je volop informatie over ieder land en bevat iedere regio per land inspiratie onderverdeeld in vier categorieën (Doen, Zien, Proeven, Weten). 
4. Door duidelijk aangegeven symbolen beoordeel je in één oogopslag of de camperplaats voldoet aan jouw eisen.

Bestel nu deze complete set van 3 delen en ontvang een
GRATIS jaarabonnement op de Camperstop-App!

Dit combipakket bevat drie campergidsen (deel 1 + deel 2 + deel 3) en bevat informatie en inspiratie van de volgende landen:

Deel 1: België, Nederland, Luxemburg & Frankrijk – 3.865 geselecteerde camperplaatsen
klik hier voor meer informatie over deel 1
Deel 2: Duitsland, Denemarken, Zwitserland & Oostenrijk – 3.480 geselecteerde camperplaatsen
klik hier voor meer informatie over deel 2
Deel 3: Spanje, Portugal, Italië, Slovenië, Kroatië & Griekenland – 2.710 geselecteerde camperplaatsen
klik hier voor meer informatie over deel 3
Iedere reis begint bij Camperreiswinkel.nl! Laat je inspireren door de campergidsen, reisgidsen & wegenkaarten/-atlassen van Camperreiswinkel.nl! Of je nu op zoek bent naar campergidsen waarmee je jouw hele reis al van tevoren kunt uitstippelen of juist een campergids waarmee je op ieder gewenst moment gemakkelijk een geschikte camperplaats in de buurt vindt? Met de producten van Camperreiswinkel.nl kun je letterlijk alle kanten op!
APPSBLOGFrankrijkItaliëMILIEU/TOLNUTTIGE INFOPortugalSpanje

Betalen met de TOLBADGE

Automatische tolbetaling is een ideale oplossing, voor zowel frequente als incidentele snelweggebruikers.

Met deze badge kunt u de tol in Frankrijk automatisch betalen. Een tolbadge moet u voorafgaand aan uw reis aanschaffen. Een tolbadge kan uitsluitend persoonlijk worden aangevraagd en wordt geregistreerd op basis van uw persoonsgegevens en het kenteken van uw wagen.

KLIK op afbeelding voor Officiële website Bip&Go

Deze badge plakt u aan de binnenzijde van de voorruit achter de achteruitkijkspiegel (let op: de badge mag uw zicht nooit belemmeren!).
Voor de badge betaalt u eenmalig en met badge kunt u heel snel door de tolpoortjes heen rijden. Het poortje scant uw badge en gaat direct open. De betaling wordt vervolgens automatisch afgeschreven van uw bankrekening.

Deze badge kan eveneens gebruikt worden in Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië.

Vanaf vandaag is de Bip&Go applicatie beschikbaar in het Engels, Duits en Nederlands!

Opmerking: Deze app is voornamelijk gericht op particuliere en toeristische klanten of bestuurders van auto’s, motorfietsen en campers. Voor professionele gebruikers of chauffeurs van vrachtwagens en bussen die een servicegarantie met Green-Zones GmbH hebben gesloten, is de app “Green Zones Fleet-App” in de App Store beschikbaar.

UPDATE 04/2022

APPSBLOGMILIEU/TOLNUTTIGE INFO

App Green-zones.eu

Milieuzones. Op vakantie met de personenauto is het al iets om rekening mee te houden, maar voor campers is het een hot item. En dat probleem wordt eerder groter dan kleiner. Het overgrote deel heeft immers een stevige diesel in het vooronder en zweeft in zijn kentekengewicht ergens rond de grens van de vrachtwagen.

Klik op LOGO voor Officiële website
GOED NIEUWS: er is een app die je daarbij helpt.

De Green Zones app helpt je om dingen bij te houden. Met meer dan 200 milieuzones in Europa heb je alles in één oogopslag. Waar zijn er rijverboden? Ben ik getroffen? Wanneer kan ik binnenrijden en wanneer niet? Wat voor boetes moet ik betalen? Zit mijn hotel in een lage-emissiezone? Waar kan ik nog met mijn oude auto naar binnen rijden? Hoe is de luchtkwaliteit in mijn stad? Dit alles en nog veel meer is te zien in de Green Zones app, gepersonaliseerd voor uw voertuig.

De Green Zones app helpt je om dingen bij te houden. Met meer dan 200 milieuzones in Europa heb je alles in één oogopslag. Waar zijn er rijverboden? Ben ik getroffen? Wanneer kan ik binnenrijden en wanneer niet? Wat voor boetes moet ik betalen? Zit mijn hotel in een lage-emissiezone? Waar kan ik nog met mijn oude auto naar binnen rijden? Hoe is de luchtkwaliteit in mijn stad? Dit alles en nog veel meer is te zien in de Green Zones app, gepersonaliseerd voor uw voertuig.

Opmerking: Deze app is voornamelijk gericht op particuliere en toeristische klanten of bestuurders van auto’s, motorfietsen en campers. Voor professionele gebruikers of chauffeurs van vrachtwagens en bussen die een servicegarantie met Green-Zones GmbH hebben gesloten, is de app “Green Zones Fleet-App” in de App Store beschikbaar.
APPSBLOGCAMPERPLAATSENNUTTIGE INFO

Camperstop.com

Heb jij de jubileumeditie al besteld?
Dé Facile-en-Route Campergids Europa bestaat 25 jaar en dat vieren we !!

Wie jarig is trakteert! Pre-order NU deze jubileumeditie met GRATIS verzending. Daarnaast ontvang je bij levering van deze gids leuke extra’s ter ere van het 25 jarige bestaan. Ga jij in 2022 goed voorbereid op pad met de camper? De Facile-en-Route Campergids Europa is al tientallen jaren een begrip onder de Europese camperaar. Deze campergids bevat nuttige informatie over ruim 9.580 geselecteerde camperplaatsen verspreid over 30 Europese landen. Met het aankopen van deze jubileumeditie ontvang je ook een gratis jaarlicentie op de Camperstop-App. Zo kun je altijd en overal digitaal het volledige aanbod camperplaatsen raadplegen.

Ga jij in 2022 goed voorbereid op pad met de camper? 

Extra productinformatie
Titel: Facile-en-Route Campergids Europa 2022 | Editie: 25ste Editie | Uitgeverij: Facile Media, Tilburg | ISBN-nummer: 9789076080734 | Omvang: 744 pagina’s | Formaat: 225x285mm | Taal: Nederlands

Landen: Albanië, België, Bosnië-Herzegovina, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland. Inhoud: 9.580 geselecteerde camperstops, Navteq cartografie, wettelijke voorschriften en toeristische informatie per land.

Pre-order nu en ontvang vele extra’s + GRATIS verzending! (beschikbaar vanaf eind januari 2022)

APPSBLOGCAMPERPLAATSENFrankrijkNUTTIGE INFO

Camping Car-park

Europese leider in opstelplaatsen en diensten voor campers
CAMPING-CAR PARK is een netwerk van gebieden gereserveerd voor campers en autonome bestelwagens die 24u24 en 365d/jaar toegankelijk zijn. Elk van onze bestemmingen biedt toeristen kwaliteitsdiensten: water, elektriciteit, wifi, lediging, afvalinzameling, enz. Mogelijkheid om in te loggen en de te kijken of er nog plaats is eveneens de mogelijkheid om online je plaats te reserveren.

Een uniek en innovatief concept
TELEPEAGE ZONDER ABONNEMENT OP CAMPERPLAATSEN EN CAMPINGS

Een netwerk van bijna 300 gebieden
CAMPING-CAR PARK is het 1e netwerk van halteplaatsen en diensten in Europa, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar toegankelijk. Veiligheid en dienstverlening op de gebieden zijn prioriteiten. Het gebied vormt de kern van het concept; het doel is om het te stimuleren door een diversificatie van het toeristische aanbod.


Update: 04/2022

APPSBLOG

APP Crashform®

Een aanrijding aangeven met je smartphone of tablet? Het kan voortaan met de app Crashform®

Voortaan hoeft u bij een aanrijding GEEN papieren aanrijdingsformulier meer te gebruiken. Dankzij de app Crashform kan de aangifte met een smartphone of tablet* ingevuld worden.

“De onmiddellijke, elektronische aangifte van een aanrijding via Crashform betekent pure tijdswinst”. Het gebruik van de nieuwe app verkleint bovendien het risico van foutjes of onvolledige informatie.

Met Crashform, beschikbaar in Google Play en App Store, kan je van tevoren je persoonlijke en verzekeringsgegevens invullen om ze in geval van aanrijding bij de hand te hebben. Op de groene kaarten (verzekeringsbewijs) staat een QR-code die je kan scannen om je verzekeringsgegevens automatisch in te geven op de plaats van het ongeval. Daarna volstaat het om in geen tijd de omstandigheden van het ongeval aan te vinken, de schade aan de voertuigen aan te geven en foto’s toe te voegen. Eenmaal de ongevalsaangifte op de smartphone of tablet ondertekend is, komt zij onmiddellijk terecht in je eigen mailbox, in die van je verzekeraar en in die van je makelaar. Deze laatste kan zo onmiddellijk aan de slag om de geleden schade zo snel en correct mogelijk te regelen.

Een klantvriendelijke toepassing in het tijdperk van de digitalisering.

Probeer het NU en hopelijk NOOIT te moeten gebruiken !

Weet dat 1 op 16 bestuurders hem dit jaar effectief nodig hebben, want volgens de jongste marktcijfers van Assuralia (de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen) veroorzaken 6,35% van de bestuurders van personenwagens in België binnen het jaar een ongeval. Uiteraard blijft ook de papieren versie van het aanrijdingsformulier geldig.

APPSBLOGNUTTIGE INFO

Park4night

Als u een roadtrip maakt, wilt u FLEXIBEL zijn en ZELFSTANDIG reizen. Dit is het beste als u geen plaatsen hoeft te boeken of afhankelijk bent van de openingstijden van CAMPINGS. Maar hoe weet je waar het ’s nachts mag parkeren? De Park4night App is de ideale partner voor uw roadtrip. En nu vertellen we je waarom. 

Al in de GRATIS VERSIE kan je alles vinden wat je nodig hebt om de App uit te proberen. Zodra uw eigen locatie is bepaald, is de knop “Om me heen” voldoende om u alle standplaatsen in uw omgeving te laten zien. En er zijn er verrassend veel, omdat de gemeenschap achter Park4night zeer actief is. Dat betekent dat de locaties worden ingesteld door de gebruikers zelf en daarna vrijgegeven door de beheerders. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 250.000 plaatsen verzameld. Iedereen die een account heeft en een plek wil aanbevelen aan andere kampeerders, kan een staanplaats toevoegen.

Wie kiest voor de pro-versie, heeft een cruciaal voordeel: U ook zoeken naar standplaatsen zonder internetverbinding. De kosten bedragen 9,99 Euro per jaar. Daarnaast verdwijnt de reclame en is het mogelijk om langs een route naar staanplaatsen te zoeken. Last but not least ondersteun je zo’n geweldige app, die kampeerders een echte meerwaarde biedt om hun staanplaatsen te vinden.