BLOGNUTTIGE INFO

Europese ziekteverzekeringskaart

De Europese Ziekteverzekeringskaart (EZVK) geeft je toegang tot dringende medische verzorging tijdens een tijdelijk verblijf in het BUITENLAND. Het is een bewijs dat je in orde bent met je ziekteverzekering, waardoor je kosten kunnen terugbetaald worden door een buitenlands ziekenfonds. Daardoor krijgt u in andere EU-lidstaten (plus IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland) toegang tot onvoorziene medische zorg onder dezelfde voorwaarden en tegen dezelfde kosten als de mensen van het betrokken land. 

VOORWAARDEN

Iedereen die in België is aangesloten bij een ziekenfonds en in orde is met de ziekteverzekering, kan beroep doen op de voordelen die de Europese Ziekteverzekeringskaart (EZVK) biedt.
De tegemoetkomingen zijn enkel geldig voor ongeplande en dringende medische verzorging.

In privéziekenhuizen zal men soms deze kaart NIET aanvaarden. Contacteer in dat geval zeker de alarmcentrale van je mutualiteit vooraleer de rekening ter plaatse te betalen, en breng achteraf bij terugkeer in België altijd al de facturen en betalingsbewijzen binnen.

De EZVK is GRATIS af te halen bij uw mutualiteit, bij sommige mutualiteiten kan je ze ook online aanvragen. LET OP Ze is maximaal 2 jaar geldig. Vraag de kaart tijdig aan, zodat u ze voor uw vertrek in uw bezit heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *