NUTTIGE INFO

BLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Overweeg om eerst een Camper te Huren voordat je er één Koopt

De droom van een eigen camper spreekt veel mensen aan: de vrijheid om te reizen waar en wanneer je maar wilt, de mogelijkheid om spontaan nieuwe plekken te ontdekken, en het comfort van een eigen huis op wielen. Echter, voordat je de grote stap zet om een camper te kopen, raadt Camperportaal Camperfun sterk aan om eerst een camper te huren. Dit advies is gebaseerd op jarenlange ervaring en kennis van de camperwereld. Hier zijn enkele redenen waarom het huren van een camper een verstandige eerste stap is.

Ervaring opdoen zonder grote investering

Een camper kopen is een grote financiële investering. Nieuwe campers kunnen tienduizenden euro’s kosten, en zelfs tweedehands campers kunnen behoorlijk prijzig zijn. Door eerst een camper te huren, kun je ervaren hoe het is om met een camper te reizen zonder die grote uitgave. Dit geeft je de kans om te ontdekken of het camperleven echt bij je past en welk type voertuig je aanspreekt.

Verschillende typen campers uitproberen
Campers komen in allerlei soorten en maten, van compacte buscampers tot ruime alkoof- en integraal campers. Door verschillende typen campers te huren, kun je ontdekken welke het beste bij jouw reisstijl en behoeften past. Misschien heb je meer ruimte nodig dan je dacht, of vind je juist een kleinere camper praktischer. Deze ervaringen zijn waardevol bij het maken van een weloverwogen keuze.

Inzicht in je eigen behoeften
Elke camper heeft zijn eigen voor- en nadelen. Door te huren, kun je inzicht krijgen in wat voor jou essentieel is. Hoe belangrijk is bijvoorbeeld de indeling van de keuken? Heb je voldoende aan een klein badkamertje, of heb je liever meer comfort? Hoe ervaar je het rijden en parkeren van de camper? Al deze vragen kun je beter beantwoorden na een of meerdere keren huren.

Onderhoud en gebruiksgemak
Het huren van een camper biedt ook de kans om te leren over het onderhoud en gebruiksgemak van verschillende modellen. Je ontdekt hoe je met water- en elektriciteitsvoorzieningen omgaat, hoe je de camper schoonhoudt en welke onderhoudsroutines noodzakelijk zijn. Deze kennis is cruciaal voordat je je eigen camper aanschaft, zodat je goed voorbereid bent op het bezit ervan.

Financiële overwegingen
Naast de aanschafprijs van een camper, moet je ook rekening houden met bijkomende kosten zoals verzekering, stalling, onderhoud en reparaties. Door te huren, krijg je een beter beeld van de werkelijke kosten die komen kijken bij het bezitten van een camper. Dit helpt je om een realistisch budget op te stellen en verrassingen te voorkomen.

De juiste beslissing nemen
Uiteindelijk helpt het huren van een camper je om een weloverwogen beslissing te nemen. Je kunt de voor- en nadelen afwegen op basis van je eigen ervaringen, in plaats van alleen op basis van verhalen van anderen of theoretische informatie. Het is een proefrit, maar dan uitgebreider en realistischer.

Conclusie
Camperportaal Camperfun benadrukt het belang van een zorgvuldige voorbereiding voordat je een camper koopt. Door eerst een camper te huren, kun je verschillende modellen en indelingen uitproberen, inzicht krijgen in je eigen behoeften en ervaringen opdoen zonder de directe financiële druk van een grote investering. Deze aanpak zorgt ervoor dat je met vertrouwen de stap kunt zetten naar de aankoop van een camper, wetende dat je een weloverwogen keuze maakt die aansluit bij jouw levensstijl en reiswensen.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

APPSBLOGCAMPER NIEUWSCAMPERPLAATSENLANDEN INFONUTTIGE INFO

De Campy App: De Essentiële Kampeerhulp

De Campy App: Alles wat je moet weten over deze kampeerhulp

Kamperen heeft de afgelopen jaren een heropleving gekend. Meer mensen dan ooit trekken de natuur in om te genieten van de rust en het buitenleven. Met deze onverwachte willekeurige van kamperen is ook de behoefte aan slanke hulpmiddelen die het kampeeravontuur praktisch en plezierigr maken. Eén van de meest opvallende innovaties op dit gebied is de Camp-app. Maar wat is de Campy-app precies, en hoe kan je kampeerervaring verbeteren? In dit artikel duiken we in de wereld van Campy.

Wat is de Campy App?

De Camp-app is een mobiele applicatie ontworpen om kampeerders te helpen bij het vinden en boeken van campings, de plannen van hun reizen en het delen van ervaringen met andere kampeerliefhebbers. De app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten en biedt een scala aan functies die zowel beginnende als doorgewinterde kampeerders zullen waarderen.

Oorsprong Kenmerken van de Campy App

 1. Uitgebreide Campingdatabase
  Een van de grootste troeven van Campy is de uitgebreide database van campings. De app bevat informatie over duizenden campings in Europa, verschillende van grote campings met uitgebreide voorzieningen tot kleine, afgelegen plekken voor wie liever in de natuur verblijft. Gebruikers kunnen gedetailleerde informatie vinden over elke camping, inclusief foto’s, recensies, voorzieningen en tarieven.
 2. Gebruiksvriendelijke zoekfunctie
  De zoekfunctie van Campy maakt het vinden van de perfecte camping eenvoudig. Gebruikers kunnen campings zoeken op basis van locatie, type voorzieningen, prijs en gebruikersbeoordelingen. De filters zijn kleiner genoeg om aan specifieke wensen te voldoen, zoals campings die huisdiervriendelijk zijn, toegang hebben tot wifi of geschikt zijn voor campers.
 3. Reisplanner
  Een andere handige functie is de reisplanner. Met kunnen kampeerders hun route uitstippelen en onderweg campings en bezienswaardigheden toevoegen. De planner houdt rekening met afstanden en reisduur, waardoor het gemakkelijker wordt om een ​​haalbare en vertrouwde reisroute samen te stellen.
 4. Community en Recensies
  De kracht van Campy ligt ook in de actieve gemeenschap van gebruikers. Kampeerders kunnen hun ervaringen delen door middel van recensies en foto’s, waardoor anderen een beter beeld krijgen van wat ze kunnen verwachten. Deze beoordelingen zijn vaak zeer waardevol en bieden waardevolle investeringen je niet in officiële beschrijvingen vindt.
 5. Offline gebruik
  Een groot pluspunt van de Campy-app is de mogelijkheid om de gegevens offline te gebruiken. Dit is bijzonder handig voor kampeerders die zich in afgelegen gebieden bevinden zonder mobiele dekking. Gebruikers kunnen kaarten en campinginformatie van tevoren downloaden en zo altijd toegang hebben tot essentiële informatie.

Voordelen van het Gebruik van de Campy App

Tijd Besparen: Met de uitgebreide database en zoekfilters vinden kampeerders snel en gemakkelijk een camping die aan hun wensen voldoet.

Betrouwbaarheid: Recensies van andere kampeerders bieden een betrouwbaar beeld van de campings, waardoor gebruikers weloverwogen keuzes kunnen maken.

Flexibiliteit: De reisplanner en offline functionaliteit bieden kampeerders de flexibiliteit om hun reis ter plekke aan te passen zonder afhankelijk te zijn van een in verbinding.

Gemeenschapsgevoel: Door deel uit te maken van de Campy-gemeenschap kunnen gebruikers ervaringen ervaren en inspiratie opdoen voor toekomstige kampeertrips.

Conclusie

De Campy-app is een onmisbare tool geworden voor iedereen die graag kampeert. Of je nu een doorgewinterde kampeerder bent of net begint met deze vorm van vakantie vieren, de app biedt tal van functies die je reis praktisch, leuker en beter georganiseerd maakt. Met zijn uitgebreide database, gebruiksvriendelijke zoekfunctie, reisplanner en actieve gemeenschap, is Campy een van de beste hulpmiddelen voor moderne kampeerders.

Probeer de Campy app zelf eens uit en ontdek hoe het jouw volgende kampeeravontuur kan verbeteren. Veel kampeerplezier!

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

APPSBLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Camper Leveler – PRO Edition

Camper Leveler – Pro Edition is een gratis app die helpt bij het nivelleren van uw camper of een ander 4-wielvoertuig.

De beschrijving van Camper Leveler – PRO App
Deze app helpt u bij het nivelleren van uw camper of een ander 4-wielvoertuig. De eerste versie werd in 2012 gemaakt door eland-apps en wordt gebruikt door tienduizenden kampeerliefhebbers over de hele wereld!

De app toont het aantal centimeters of centimeters dat elk wiel moet stijgen, rekening houdend met de wielbasis en de wielbreedte (waarden voor wielbasis en wielbreedte kunnen worden ingesteld volgens de specificaties van uw voertuig). De app kan ook laten zien hoe u uw levelerblokken kunt positioneren voor het beste resultaat!

De app kan worden gekalibreerd voor gebruik op verschillende (ongelijke) oppervlakken, zoals de vloer, een stoel, een tafel of een ander oppervlak, zelfs als dit oppervlak niet vlak is*!

* u moet de app kalibreren voordat u deze gebruikt
* houd er rekening mee dat wanneer u uw telefoon op een plat oppervlak plaatst, zonder te kalibreren, de app waarschijnlijk onjuiste resultaten zal weergeven, omdat de achterkant van uw telefoon waarschijnlijk niet plat is vanwege – bijvoorbeeld – de camera.

Eerste keer gebruikers, lees de instructies (ook beschikbaar in het menu onder en op onze website):

Standaard is de app niet gekalibreerd. Volg hiervoor de onderstaande instructies voor gebruik:

1. Plaats uw telefoon op een plat oppervlak, zoals een grote tafel.
2. Ga in de app naar het levelerscherm en selecteer.
3. Klik op de knop Kalibreren (linksboven in het levelerscherm) om het kalibratiemenu te openen.
4. Klik op de knop Kalibreren.
5. Wees geduldig en raak de tafel of de telefoon / tablet niet aan tijdens het kalibreren van !!!
6. Na voltooiing wordt de app gekalibreerd voor een vlak oppervlak zoals de tabel.
7. Gebruik de tafel in uw camper (of het keukenblad) om waterpas te zetten in uw camper
8. Wanneer uw camper waterpas is gezet, kunt u de app ook kalibreren voor andere oppervlakken, zelfs als dat oppervlak niet horizontaal is: het dashboard, een stoel, de vloer of een ander oppervlak. U doet dit door het juiste oppervlak in de app te selecteren en nogmaals
op Kalibreren te klikken (opmerking: kan niet worden gekalibreerd. toont de standaardinstelling van de telefoon)

U kunt de kalibratie voor elk geselecteerd oppervlak ongedaan maken door op de knop Ongedaan maken in het menu Kalibratie te klikken.
Opmerking: kalibratie is een correctie die alleen aan de app is toegevoegd, er zijn geen wijzigingen aangebracht aan uw telefoon!
Sommige telefoons vereisen ook dat de sensoren in de telefoon of tablet worden gekalibreerd. Lees de handleiding van uw telefoon over hoe u dat kunt doen.

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen

APPSBLOGNUTTIGE INFO

Bescherm Je Identiteit: Zo Voorkom Je ID-fraude op Vakantie!

Paspoort: wel of niet afgeven op vakantie?

Hotels, campings en vakantieparken zijn wettelijk verplicht om hun gasten bij het inchecken te identificeren en te registreren in het nachtregister. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. De gegevens die hiervoor nodig zijn, omvatten je naam, woonplaats, documenttype en -nummer, en je aankomst- en vertrekdag.
Let op: Voor de registratie is je rijksregisternummer(INSZ) of Burgerservicenummer (BSN) niet nodig. Dit nummer is fraudegevoelig, vooral in combinatie met je pasfoto.

Bij het inchecken op je vakantiebestemming wordt vaak gevraagd om je paspoort of identiteitsbewijs. De overheid adviseert echter om je identiteitsbewijs niet af te geven of te laten kopiëren. Dit advies is bedoeld om identiteitsfraude te voorkomen. Hieronder lees je wat je in diverse situaties het beste kunt doen en hoe je misbruik van je persoonlijke gegevens kunt voorkomen.

Wettelijke kaders voor afgifte van je identiteitsbewijs
Om de benodigde gegevens over te nemen, volstaat het om je identiteitsbewijs kort af te geven. In België is het de receptionist niet toegestaan om je paspoort of identiteitsbewijs in te nemen of een kopie of scan ervan te maken. Dit geldt ook in het buitenland, hoewel de lokale wetgeving kan verschillen.

Wat te doen als je toch je paspoort moet afgeven?
In sommige gevallen kan de receptie je paspoort willen innemen om het incheckproces te versnellen of als borgstelling voor betalingen. Als je toch je paspoort of identiteitsbewijs moet afgeven, volg dan de onderstaande adviezen om misbruik te voorkomen. Als de accommodatie niet meewerkt aan deze oplossingen, overweeg dan om te vertrekken of alsnog je identiteitsbewijs af te geven en/of te laten kopiëren. Maar dit laatste raden we u dus sterk af.

Tips om misbruik te voorkomen

 • Check de regels voorafgaand aan je reservering
  Controleer welke regels gelden voor de afgifte van een identiteitsbewijs bij de accommodatie waar je verblijft. Dit voorkomt verrassingen bij aankomst.
 • Wijs op je wettelijke verplichting om je te legitimeren
  Geef aan dat je het originele identiteitsbewijs nodig hebt om je elders te legitimeren, bijvoorbeeld bij een politiecontrole. Het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs kan strafbaar zijn.
 • Maak een afgeschermde kopie van je ID
  Maak vooraf een eigen kopie van je identiteitsbewijs en scherm je foto en INSZ of BSN af. Gebruik hiervoor de Kopie ID app van de overheid of bescherm fraudegevoelige gegevens met een hoesje of RFID-cover. Bij identiteitsbewijzen van voor 2014 staat het BSN (Nederland) op zowel de voor- als achterkant.
 • Gebruik een alternatieve legitimatiekaart
  Voor campings kun je de ACSI Club ID gebruiken. Bij aangesloten campings kun je je hiermee legitimeren in plaats van met je paspoort of identiteitsbewijs en ben je namelijk ook nog eens automatisch WA/BA-verzekerd en dit voor een kleine 6 €.
 • Vooruitbetaling of creditcard garantie
  Stel voor om een vooruitbetaling te doen of geef een garantie via je creditcard in plaats van je paspoort af te geven als borgstelling.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!BLOGCAMPER NIEUWSCAMPERPLAATSENLANDEN INFONUTTIGE INFO

Campercontact Pro+

Ontdek De Nieuwe Wereld van Reizen met Campercontact Pro+

Stap in de wereld van grenzeloos avontuur en ultieme vrijheid met de gloednieuwe Campercontact Pro+. Voor iedereen die hunkert naar nieuwe horizonten, onontdekte plekken en spontane reisavonturen, is deze innovatieve tool jouw ultieme metgezel. Laat je verrassen door de vele nieuwigheden die Campercontact Pro+ te bieden heeft en bereid je voor op een reiservaring als geen ander.

Wat is Campercontact Pro+?

Campercontact Pro+ is de ultieme reispartner voor liefhebbers van campers en caravans. Het is een veelzijdige app die speciaal is ontworpen om jouw reiservaring te verbeteren en te verrijken. Of je nu een doorgewinterde camperaar bent of net begint aan je avontuurlijke reis, Campercontact Pro+ biedt alles wat je nodig hebt om je reis soepel en onvergetelijk te maken.

Wat zijn de Nieuwigheden?

 1. Geavanceerde Zoekfuncties: Ontdek de wereld op jouw manier met de verbeterde zoekfuncties van Campercontact Pro+. Filter locaties op basis van jouw voorkeuren, zoals voorzieningen, beoordelingen en prijs, zodat je altijd de perfecte plek vindt om te verblijven.
 2. Offline Toegang: Geen internet? Geen probleem! Met de offline toegangsfunctie van Campercontact Pro+ heb je altijd toegang tot essentiële informatie, zelfs wanneer je buiten het bereik van mobiele netwerken bent.
 3. Live Updates: Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met live updates over locaties, voorzieningen en beoordelingen. Zo ben je altijd goed geïnformeerd en kun je met vertrouwen op pad gaan.
 4. Persoonlijke Reisplanner: Plan je route met gemak met de nieuwe persoonlijke reisplanner van Campercontact Pro+. Voeg je favoriete locaties toe, bereken de afstanden en krijg gepersonaliseerde reisadviezen voor een moeiteloze reiservaring.
 5. Community-functies: Maak deel uit van een levendige community van medereizigers en deel je ervaringen, tips en aanbevelingen met anderen. Leer van elkaar en ontdek nieuwe bestemmingen dankzij de kracht van gedeelde kennis.

Waarom Kiezen Voor Campercontact Pro+?

Met Campercontact Pro+ haal je het maximale uit je reiservaring. Of je nu op zoek bent naar de perfecte plek om te overnachten, inspiratie nodig hebt voor je volgende bestemming of gewoon wilt genieten van de vrijheid van het reizen, deze app biedt alles wat je nodig hebt en meer.

Dus waar wacht je nog op? Stap in je camper, laat de dagelijkse sleur achter je en omarm het avontuur met Campercontact Pro+. De wereld wacht op jou.

Bron Campercontact

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSNederlandNUTTIGE INFOSPONSORS

De Campingwinkel

Uw One-Stop Shop voor Outdoor Avonturen in Lille.

Ontdek de schatkist voor kampeerliefhebbers in Lille – De Campingwinkel , waar avonturen beginnen en herinneringen worden gemaakt.

In het hart van het pittoreske Lille, België, staat een ware oase voor avonturiers – De Campingwinkel. Als een van de meest gerenommeerde outdoor-winkels in de regio, biedt de Campingwinkel uitgebreid assortiment aan kampeeruitrusting, outdoor benodigdheden en accessoires van topkwaliteit voor zowel beginners als ervaren reizigers.

Een Rijke Geschiedenis van Service en Kwaliteit
Sinds de opening in 1995 heeft Campingwinkel Van Sande zich gevestigd als een vertrouwde naam onder kampeerliefhebbers. De winkel werd opgericht met een passie voor de natuur en een toewijding aan het leveren van hoogwaardige producten, deskundig advies en uitstekende klantenservice.
Camperverhuur en Campingwinkel Van Sande vloeien samen naar De Campingwinkel

Deskundig Advies en Persoonlijke Service
Bij De Campingwinkel streven we ernaar om niet alleen producten van topkwaliteit aan te bieden, maar ook om onze klanten te voorzien van deskundig advies en persoonlijke service. Ons team van ervaren medewerkers staat altijd klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste uitrusting voor uw behoeften en om eventuele vragen te beantwoorden die u zou kunnen hebben.

Bezoek Ons Vandaag Nog!
Of u nu een doorgewinterde avonturier bent of net begint met kamperen, De Campingwinkel heet u van harte welkom om langs te komen en ons assortiment te ontdekken. Onze winkel gemakkelijk te bereiken en biedt een uitnodigende sfeer waar u zich meteen thuis zult voelen.

Klaar om uw volgende outdoor avontuur te plannen? Kom langs bij De Campingwinkel en laat ons u helpen om uw reis onvergetelijk te maken!

Bij De Campingwinkel zijn we verheugd om een uitgebreid assortiment aan te bieden van de hoogwaardige kampeeruitrusting van Reimo. Als officiële dealer van Reimo-producten brengen wij de betrouwbaarheid en kwaliteit van dit gerenommeerde merk rechtstreeks naar onze klanten.

Camperverhuur.be biedt ook de vrijheid op vier wielen. Met een breed aanbod aan goed onderhouden campers, staat het garant voor zorgeloze avonturen. Flexibele huuropties en een vriendelijk team maken het plaatje compleet. Ontdek jouw reis op jouw tempo met Camperverhuur.be.

De online Catalogus van meer dan 1000 blz in het Nederlands

Officiële websites : decampingwinkel.be/ | www.camperverhuur.be

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!


BLOGCAMPER NIEUWSFrankrijkNUTTIGE INFO

Franse vakantie wordt duur als je niet weet wat dit ‘wybertje’ betekent

In Frankrijk zijn op diverse plekken rijstroken ingevoerd waarop alleen carpoolers mogen rijden. De stroken worden aangeduid met een witte ruit. Overtreders worden beboet.

Het gaat om een wit ruitlogo op een blauwe achtergrond, of een zwarte achtergrond op een variabel verkeersbord. Omdat de rijstroken niet de hele dag actief zijn, zijn de laatste variabele varianten het vaakst te zien. De ‘wyber’ is onder meer te zien op de A48 bij Grenoble en op de A6/A7 (M6/M7) bij Lyon.

Vakantiegangers die alleen in de auto zitten, mogen niet op deze rijbaan komen. De woorden Sauf 3,5t betekenen dat deze strook ook verboden is voor vrachtauto’s met een gewicht van 3500 kilogram. © Caradisiac

Tot 135 euro bekeuring
Deze rijstroken zijn uitsluitend toegankelijk voor auto’s met twee of meer mensen aan boord, voor taxi’s en voor auto’s met een groen Crit’Air 0-logo. Deze sticker is voorbehouden aan elektrische voertuigen. Overtreders lopen volgens de Franse website van de wegbeheerders het risico op een boete van 135 euro. De ANWB weet daaraan toe te voegen dat de boete ‘slechts’ 90 euro bedraagt wanneer je een eventueel boetebedrag direct overmaakt.

Flitssysteem
Het aantal passagiers in de auto wordt geteld door een flitssysteem op de middenberm, dat werkt met kunstmatige intelligentie. Deze zou ook fraude met levensechte poppen kunnen herkennen. Voordat een bekeuring wordt uitgedeeld, krijgen overtreders eerst nog borden boven de weg te zien met daarop het kenteken van hun auto en de boodschap dat ze in overtreding zijn.

Het flitssys­teem zou ook fraude met levensech­te poppen kunnen herkennen

Nederland
In 1993 werd in Nederland de eerste carpoolstrook van Europa geopend op de A1. De rijstrook was tevens een zogeheten wisselstrook, waarbij één rijstrook afwisselend werd gebruikt voor beide richtingen. Op deze strook mochten alleen auto’s met drie of meer inzittenden rijden. In 1994 werd de carpoolstrook opengesteld voor al het verkeer en deze staat nu bekend als de wisselstrook.

Verenigde Staten en Canada
In de Verenigde Staten en Canada kennen ze ook al heel lang door diamanten of ruiten aangewezen carpoolstroken. Daar mag je er alleen rijden als je met drie of meer personen in een auto zit. In Frankrijk lopen ankel vakantiegangers die alleen reizen – of met kleine, niet te detecteren kinderen op de achterbank – risico op een bekeuring.

Bron AD.nl Erik Kouwenhoven

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

Avontuurlijke CampertripsBLOGCAMPERFUNFrankrijk

WWII bezienswaardigheden Normandië + CP

Normandië, gelegen aan de noordwestkust van Frankrijk, is een gebied doordrenkt van geschiedenis, vooral vanwege zijn cruciale rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de invasie van Normandië in juni 1944, bekend als D-Day, lanceerden de geallieerden een grootschalige amfibische invasie die leidde tot het begin van het einde van de Duitse bezetting van Europa. Vandaag de dag blijft Normandië een belangrijke bestemming voor liefhebbers van geschiedenis, met tal van gedenktekens, musea en begraafplaatsen die getuigen van de heldhaftige inspanningen en offers van de soldaten die hebben gestreden voor vrijheid en democratie.

De D-day stranden

De D-Day stranden, waaronder Utah, Omaha, Gold, Juno en Sword, zijn de locaties waar de geallieerde troepen op 6 juni 1944 aan land gingen. Deze stranden zijn nu iconische historische locaties die jaarlijks duizenden bezoekers trekken. Op deze stranden zijn nog steeds de overblijfselen te zien van de bunkers, loopgraven en andere verdedigingswerken die door de Duitse bezetters zijn gebouwd. Bezoekers kunnen ook de musea bezoeken die zijn gewijd aan de D-Day-operatie, zoals het Utah Beach Museum en het Omaha Beach Memorial Museum.

Open hier voor de volledige “Gebied van de vulkanen en meren + CP | +/- 320 km” via MRA Routenavigatie en navigeren maar 😉


Pointe du Hoc

Pointe du Hoc is een klif aan de Normandische kust die een cruciale rol speelde tijdens de D-Day-operatie. Amerikaanse Rangers klommen op 6 juni 1944 deze steile kliffen op om de Duitse artillerieposities te neutraliseren. Het terrein is nu bewaard gebleven als een gedenkteken voor de dapperheid en opoffering van deze soldaten. Bezoekers kunnen de overblijfselen van de Duitse bunkers en de kraterachtige landschappen verkennen die zijn veroorzaakt door de geallieerde bombardementen.

Pegasus Bridge en het Airborne Museum

Pegasus Bridge, een strategische brug over het Caen-kanaal, was een van de eerste doelen van de geallieerde luchtlandingsoperaties tijdens D-Day. Britse troepen veroverden de brug in een gedurfde nachtelijke aanval, die cruciaal was voor het veiligstellen van de flanken van de invasiestranden. Het nabijgelegen Airborne Museum vertelt het verhaal van de Britse luchtlandingstroepen en hun rol in de invasie van Normandië. Bezoekers kunnen een replica van de Pegasus-brug zien en een uitgebreide collectie artefacten en memorabilia verkennen die verband houden met de luchtlandingstroepen.

Bayeux en het Tapijt van Bayeux

Bayeux, een schilderachtig stadje in Normandië, herbergt het beroemde Tapijt van Bayeux, een 11e-eeuws borduurwerk dat de Normandische verovering van Engeland in 1066 afbeeldt. Het Tapijt van Bayeux biedt een fascinerende historische context voor de gebeurtenissen die leidden tot de invasie van Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bayeux zelf heeft ook een rijke geschiedenis en prachtige middeleeuwse architectuur, waardoor het een populaire bestemming is voor bezoekers van Normandië.

Normandische Amerikaanse Begraafplaats en Gedenkteken

De Normandische Amerikaanse Begraafplaats en Gedenkteken bevindt zich op een klif boven Omaha Beach en is de laatste rustplaats van meer dan 9.000 Amerikaanse soldaten die hun leven hebben gegeven tijdens de Slag om Normandië. Het terrein biedt een ontroerend eerbetoon aan de gevallenen, met witte kruisen en Davidsterren die perfect zijn uitgelijnd op groene gazons, omringd door een prachtig uitzicht op de kustlijn. Het aangrenzende bezoekerscentrum biedt educatieve tentoonstellingen en persoonlijke verhalen van soldaten die hebben gevochten en gestorven zijn tijdens de strijd.

Conslcusie

Normandië is een aangrijpende en gedenkwaardige bestemming voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Met zijn indrukwekkende gedenktekens, musea en historische locaties biedt het een diepgaand inzicht in de gebeurtenissen van D-Day en de opmerkelijke moed en opoffering van de soldaten die hebben gestreden voor vrijheid en rechtvaardigheid. Een bezoek aan Normandië is niet alleen een reis naar het verleden, maar ook een eerbetoon aan degenen die hun leven hebben gegeven voor een betere toekomst.

BRON: Camperportaal Camperfun

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSCAMPERPLAATSENNUTTIGE INFO

Hasselt verwelkomt reizigers met een gloednieuwe camperplaats

Hasselt verwelkomt reizigers met gloednieuwe camperplaats voor 20 campers in de schaduw van de serene Japanse Tuin, gelegen naast het groene oase van Kapermolenpark. Met voorzieningen zoals stromend water, wifi, elektriciteit en een handige plek om chemische toiletten te legen, biedt deze moderne faciliteit een comfortabele tussenstop voor reizigers.

Trots noemt schepen voor Toerisme, Dehollogne (N-VA), het een ultramoderne camperplek, gunstig gelegen op slechts een korte wandeling van het bruisende stadscentrum. “Deze locatie is ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar gemak en natuurlijke schoonheid,” voegt hij toe.

Met een strategische ligging naast het park en de Koning Boudewijnlaan, biedt deze camperplaats niet alleen een prachtige omgeving maar ook veiligheid dankzij sociale controle, verlichting en camerabewaking. Een geautomatiseerde slagboom zorgt ervoor dat het stadsbestuur een nauwkeurig overzicht heeft van de bezoekers en hun verblijfsduur.

De interesse in deze nieuwe faciliteit is alom tegenwoordig, met talrijke vragen van potentiële bezoekers aan de Toerismeservice in de afgelopen weken. En het enthousiasme wordt gedeeld door lokale camperenthousiasteling Marc, die de locatie prijst om zijn netheid, nabijheid tot het stadscentrum en volledige voorzieningen.

Terwijl sommigen bezorgd zijn over een mogelijk reserveringssysteem, verzekert Dehollogne dat het systeem flexibel zal zijn, waarbij reizigers op de dag zelf nog kunnen reserveren. “Het doel is om reizigers gemoedsrust te bieden en tegelijkertijd de ervaring zo naadloos mogelijk te maken,” verklaart hij.

Met een betaalautomaat ter plaatse kunnen reizigers genieten van een overnachting tegen een redelijke prijs. Tijdens het laagseizoen (oktober tot april) bedraagt de vergoeding 18 euro per nacht, terwijl dit tijdens het hoogseizoen (mei tot september) 22 euro per nacht is. De opening van deze camperplaats is slechts het begin, met de hoop op verdere ontwikkelingen in de toekomst om het toerisme in en rond Hasselt te stimuleren.

BRON: VRT NWS Regio Limburg

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGNUTTIGE INFO

GRAFT Luifelhouder voor Campers

De GRAFT Luifelhouder is een innovatief product dat is ontworpen om luifels op een eenvoudige en efficiënte manier te bevestigen. Het biedt een stevige en stabiele bevestiging, waardoor de jaloeziepoten veilig kunnen worden opgehangen aan de zijwanden van de camper.
Geschikt voor jaloeziepoten van THULE, FIAMMA en DOMETIC

Campers zijn de belichaming van vrijheid en avontuur, waardoor reizen een opwindende en onvergetelijke ervaring wordt. Maar voor al hun charme en veelzijdigheid brengen ze ook uitdagingen met zich mee, met name als het gaat om het opzetten van luifels. Voor veel avonturiers kan het hanteren van een luifel een onhandige en soms zelfs riskante taak zijn. Hier komt de Graft Luifelhouder voor Campers om de hoek kijken, een innovatief product dat niet alleen gemak en efficiëntie biedt, maar ook de veiligheid en stabiliteit van de luifel verbetert.

Gemak en Efficiëntie
Een van de grootste voordelen van de Graft Luifelhouder is het gemak waarmee het de installatie en het gebruik van luifels transformeert. Met traditionele methoden kan het opzetten van een luifel een tijdrovend en frustrerend proces zijn, waarbij het uitlijnen en bevestigen van de luifel een hele klus kan zijn. De Graft Luifelhouder maakt hier echter een einde aan door een eenvoudige en intuïtieve installatie mogelijk te maken. Met zijn slim ontworpen bevestigingssysteem kan de luifel snel en veilig worden vastgemaakt aan de camper, waardoor kostbare tijd wordt bespaard die anders besteed zou worden aan worstelen met lastige bevestigingspunten.

Veiligheid en Stabiliteit
Naast het bieden van gemak, staat veiligheid centraal bij de Graft Luifelhouder. Het product is ontworpen met het oog op stabiliteit en duurzaamheid, waardoor camperbezitters gemoedsrust krijgen tijdens hun reizen. Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen en een robuuste constructie, zorgt de luifelhouder ervoor dat de luifel stevig vastzit, zelfs in winderige omstandigheden. Dit elimineert het risico op onverwachte bewegingen of schade aan de luifel, waardoor zowel het voertuig als de passagiers veilig blijven, zelfs tijdens uitdagende weersomstandigheden.

Duurzaamheid en Weerbestendigheid
Een ander voordeel van de Graft Luifelhouder is zijn duurzaamheid en weerbestendigheid. Als een essentieel accessoire voor buitenavonturen, moet een luifelhouder bestand zijn tegen de elementen en langdurig gebruik. Graft heeft hier rekening mee gehouden door het product te vervaardigen met materialen van topkwaliteit die bestand zijn tegen corrosie, roest en andere vormen van slijtage. Dit verlengt niet alleen de levensduur van de luifelhouder, maar zorgt er ook voor dat deze zijn functionaliteit behoudt, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden.

Ideaal voor huisdier eigenaren
Voorkomt Vastzitten aan Luifelpoten: Een van de grootste zorgen voor huisdiereigenaren tijdens het kamperen is het risico dat hun huisdieren verstrikt raken in de luifelpoten van de camper. Dit kan niet alleen gevaarlijk zijn voor het huisdier, maar het kan ook leiden tot schade aan de luifel zelf. De Graft Luifelhouder elimineert dit risico door de luifel stevig op zijn plaats te houden, zonder dat er loshangende touwen of stangen zijn waar huisdieren in verstrikt kunnen raken.

Conclusie
Al met al biedt de Graft Luifelhouder voor Campers een nieuwe dimensie van gemak, veiligheid en duurzaamheid voor camperliefhebbers over de hele wereld. Met zijn eenvoudige installatie, robuuste constructie en weerbestendige ontwerp is het de perfecte metgezel voor avonturiers die willen genieten van het buitenleven zonder zich zorgen te hoeven maken over de complexiteit van luifelopstellingen. Voor iedereen die op zoek is naar een moeiteloze en betrouwbare oplossing voor hun luifelbehoeften, is de Graft Luifelhouder een absolute must-have.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

Avontuurlijke CampertripsBLOGCAMPERFUNFrankrijk

(F) Gebied van de Vulkanen en Meren + CP

De Auvergne, is een openluchtmuseum van de vulkanen, een regio in het hart van Frankrijk, staat bekend om zijn adembenemende landschappen, met name zijn vulkanen en meren. Dit gebied, gelegen in het Centraal Massief, herbergt een geologisch erfgoed dat uniek is in Europa. Laten we eens dieper ingaan op de fascinerende aspecten van dit gebied:

Geografische Ligging:

Auvergne is gelegen in het centrale zuidelijke deel van Frankrijk. Het omvat de departementen Allier, Cantal, Haute-Loire en Puy-de-Dôme. De regio wordt gedomineerd door het Centraal Massief, een oud vulkanisch plateau dat is gevormd door miljoenen jaren van vulkanische activiteit.

Open hier voor de volledige “Gebied van de vulkanen en meren + CP | +/- 320 km” via MRA Routenavigatie en navigeren maar 😉


Vulkanen:

 • Puy de Dôme: Een van de meest iconische vulkanen in de regio. Het is niet alleen een natuurlijke trekpleister, maar ook een historische en culturele locatie. Op de top bevindt zich een Romeinse tempel gewijd aan de god Mercurius.
 • Puy de Sancy: Met een hoogte van 1886 meter is dit de hoogste piek in het Centraal Massief. Het is een populaire bestemming voor wandelaars, skiërs en natuurliefhebbers.
 • Puy de la Vache en Puy de Lassolas: Deze twee vulkanen staan bekend om hun basaltzuilen, die lijken op reusachtige orgelpijpen. Ze bieden een spectaculair uitzicht op het omringende landschap.
 • Vulcania: Hoewel technisch gezien geen natuurlijke vulkaan, is Vulcania een educatief pretpark gewijd aan vulkanisme. Het biedt interactieve tentoonstellingen en attracties die bezoekers informeren over de wetenschap achter vulkanen.

Meren:

 • Lac Pavin: Een kratermeer dat is ontstaan door vulkanische activiteit. Het wordt beschouwd als een van de diepste meren in Frankrijk en trekt vele bezoekers voor recreatieve activiteiten zoals vissen en kanoën.
 • Lac Chambon: Gelegen aan de voet van de Puy de Sancy, is dit meer populair bij watersporters en strandgangers. Het biedt een schilderachtig uitzicht op de omringende bergen en bossen.
 • Lac d’Aydat: Een ander vulkanisch meer dat zich kenmerkt door zijn heldere water en omringende groene landschap. Het is een ideale plek voor zwemmen, varen en picknicken.

Toeristische Activiteiten:

 • Wandelen: Auvergne biedt een uitgebreid netwerk van wandelpaden die bezoekers langs vulkanen, meren en pittoreske dorpjes voeren.
 • Skiën: In de wintermaanden trekken de skigebieden rondom de Puy de Sancy vele wintersportliefhebbers.
 • Culturele Verkenning: Naast zijn natuurlijke schoonheid heeft Auvergne ook een rijke culturele erfgoed, met middeleeuwse kastelen, Romaanse kerken en schilderachtige stadjes zoals Clermont-Ferrand en Le Puy-en-Velay.

Conclusie

Auvergne’s vulkanen en meren vormen een uniek en boeiend landschap dat zowel natuurliefhebbers als avonturiers aantrekt. De combinatie van geologische wonderen, outdoor activiteiten en culturele bezienswaardigheden maakt het tot een must-visit bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar authentieke ervaringen in het hart van Frankrijk.

BRON: Camperportaal Camperfun

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGCAMPER NIEUWSFrankrijkNUTTIGE INFO

Vakantiegangers opgelet: dit is de enige rondweg in Europa waar invoegend verkeer voorrang heeft

Personen die op vakantie gaan naar het buitenland krijgen soms te maken met bizarre verkeersregels. Elk land heeft wel één of twee uitzonderingen, maar in één land kan een ogenschijnlijk omgekeerde voorrangsregel voor gevaarlijke situaties zorgen.


Wie in Groot-Brittannië voetgangers of fietsers nat maakt door als automobilist door een plas te rijden, riskeert bijvoorbeeld een boete van 100 tot 5000 pond, plus drie strafpunten op het rijbewijs. In Spanje kun je beboet worden als je met teenslippers rijdt of een arm of ander lichaamsdeel uit het raam steekt. Maar de vreemdste regel is het verbod om iets te dragen dat je oren bedekt, of dat nou een hoed is of een koptelefoon.

Onderkant auto controleren
In Duitsland mag je op veel plekken zo hard rijden als je wilt, maar als je zonder brandstof langs de snelweg komt te staan, staat je een hoge bekeuring te wachten – soms zelfs een rijverbod. En in Denemarken moeten automobilisten voordat ze wegrijden verplicht de onderkant van hun auto controleren ‘om te kijken of er geen kinderen onder liggen te slapen’.

In veel gevallen gaat het om onschuldige en zelfs lachwekkende dingen die zelden tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. Anders is dat bij een afwijkende verkeersregel in Frankrijk. Daar heeft invoegend verkeer op de Périphérique – de rondweg rond Parijs – namelijk voorrang op het verkeer dat op de hoofdrijbaan rijdt. Deze regel is algemeen bekend bij Fransen, die er dan ook gretig gebruik van maken door hun auto ongezien de hoofdrijbaan op te slingeren, iets wat bij Nederlanders soms tot abrupte rem-ingrepen leidt.

‘Asociale Parijzenaren’
,,Wij hielden in Parijs tot voor kort altijd braaf rechts aan op de Périphérique”, zegt Maarten Kouwenhoven, eigenaar van een vakantiehuis in de Dordogne. ,,Ook omdat we vaak met een aanhanger rijden. Maar het viel ons wel op dat die Parijzenaren zo asociaal rijden door ons zomaar af te snijden bij het invoegen, totdat we van een Fransman hoorden dat invoegend verkeer daar voorrang heeft. Sinds die tijd mijden we de rechterbaan zoveel mogelijk.”

De reden dat het invoegend verkeer voorrang heeft, komt doordat de 35 kilometer lange Boulevard Péripherique officieel geen snelwegstatus heeft. ,,Het is een stedelijke weg”, zegt Sanne Over van de ANWB. ,,Hierdoor geldt dat verkeer van rechts voorrang heeft volgens de Franse wegcode.” De reden dat men hiervoor heeft gekozen is waarschijnlijk omdat de op- en afritten kort zijn en vaak eindigen bij een pijler van een brug of viaduct in plaats van een vluchtstrook.

Tweede rijstrook van rechts
Ervaren Frankrijk-gangers adviseren dan ook om zoveel mogelijk op de tweede rijstrook van rechts te rijden. Daarmee voorkom je dat je getorpedeerd wordt door invoegende Parijzenaren. Keerzijde is dat je in theorie zelf ook minder stress hebt wanneer je zelf invoegt op deze rondweg van Parijs. Iedereen moet dan, volgens de Franse wegcode, immers ook plaatsmaken voor jou.

Bron AD.nl Erik Kouwenhoven

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSCAMPERFUNEVENTSNUTTIGE INFOWINactie

WINACTIE Motorhomesalon Gent

🚐 WIN 5×2 GRATIS INKOMKAARTEN voor het Motorhomesalon in Flanders Expo 🌟

Het Motorhomesalon is the place to be voor iedereen die nog graag voor de zomer een motorhomekoopje wil doen. Er zijn honderden motorhomes: tweedehands campers, nieuw en stockwagens te ontdekken aan zeer interessante prijzen en garanties. En ook voor de motorhomebezitter is het salon meer dan een bezoek waard! Er is een ruim aanbod van accessoires en alles wat je nodig hebt voor jouw vakantie met de mobilhome.

En ook voor de motorhomebezitter is het salon meer dan een bezoek waard: aanbieders van accessoires, gidsen en magazines, verzekeraars, vertegenwoordigers van campings en kampeerautoterreinen… de hele kampeersector komt uitgebreid aan bod!
Achtergrond en duiding krijgt de mobilhomegebruiker bij de boeiende exposanten die graag tijd vrijmaken om jullie te informeren. In het Mobilcafé kan je verpozen en op adem komen.

Op 20 en 21 April 2024 vindt in Flanders Expo het 2de hands MotorhomeSalon plaats. Dankzij de exposanten uit zeer uiteenlopende sectoren is de beurs voor alle motorhomeliefhebbers uit België en Nederland een echte must.

Hoe kun je meedoen?

Volg onze pagina om op de hoogte te blijven van de winnaars en andere geweldige reistips.
Like en deel dit bericht om je deelname te bevestigen.
Deel dit bericht met twee vrienden waarvan je denkt dat ze dit niet willen missen.

🎊 De winnaars worden willekeurig gekozen uit de deelnemers die alle stappen hebben gevolgd. De winnaars worden bekendgemaakt op 02-04-2024 dus zorg ervoor dat je op de hoogte blijft!

Deel dit bericht en nodig al je reislustige vrienden uit om ook mee te doen aan deze geweldige winactie! 🌍⛺ Veel succes allemaal! 🍀

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

Avontuurlijke CampertripsBLOGCAMPER NIEUWSCAMPERFUNCAMPERPLAATSENLANDEN INFO

Avontuurlijke Camperroutes met CamperFun

Ontdek Avontuurlijke Camperroutes met Camperportaal Camperfun

Voor degenen die houden van de vrijheid van reizen en het comfort van hun eigen huis op wielen, zijn camperroutes een perfecte manier om nieuwe bestemmingen te verkennen. Camperportaal Camperfun biedt een schat aan boeiende routes die zijn ontworpen om de avontuurlijke reiziger te verrassen en te inspireren.

Verken de Wereld met Camperportaal Camperfun

Bij Camperportaal Camperfun draait alles om het delen van passie voor reizen en avontuur. Met behulp van de My Route app MRA zijn alle routes zorgvuldig gemaakt om te voldoen aan de behoeften van camperaars. Of je nu door schilderachtige landschappen wilt rijden, historische steden wilt verkennen of verborgen juweeltjes wilt ontdekken, er is voor elk wat wils.

Ontdek Scooter- en Motorroutes
Voor de avontuurlijke camperaars die ook graag de omgeving verkennen op twee wielen, biedt Camperportaal Camperfun routes aan die speciaal zijn ontworpen voor scooters en motoren. Deze routes brengen je naar adembenemende locaties en bieden de mogelijkheid om dieper in te gaan op de lokale cultuur en tradities.

Diversiteit aan bestemmingen
Of je nu de voorkeur geeft aan de rustige charme van het platteland, de levendigheid van bruisende steden, of de rustgevende sfeer van kustplaatsen, Camperportaal Camperfun heeft voor ieder wat wils. Verken prachtige routes door diverse landen en streken, elk met zijn eigen unieke landschappen, cultuur en bezienswaardigheden.

Altijd nieuwe avonturen

Camperportaal Camperfun blijft groeien en evolueren, met regelmatige toevoegingen van nieuwe routes en bestemmingen. Blijf op de hoogte door de website in de gaten te houden of word lid van de gratis Facebook-groep Camperportaal Camperfun. Bovendien kun je je gratis abonneren op de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste routes, tips en updates.

Sluit je aan bij de avontuurlijke gemeenschap

Of je nu een doorgewinterde camperaar bent of net begint aan je eerste avontuur op de weg, Camperportaal Camperfun verwelkomt je graag in hun levendige gemeenschap van reizigers. Deel ervaringen, tips en verhalen met gelijkgestemde individuen en laat je inspireren voor je volgende reis.

Maak je Gratis Lid via deze link

Begin jouw avontuur met CamperPortaal CamperFun

Klaar om de wereld te verkennen op jouw eigen tempo en op jouw eigen manier? Bezoek vandaag nog Camperportaal Camperfun en ontdek de eindeloze mogelijkheden van camperroutes. Of je nu droomt van een ontspannen vakantie in de natuur of een opwindende ontdekkingsreis door onbekende gebieden, met Camperportaal Camperfun begint het avontuur pas echt.

BRON: Camperportaal Camperfun

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFOSpanje

Wat zijn deze nieuwe groene lijnen op de Spaanse wegen?

De Spaanse verkeersautoriteiten hebben recentelijk nieuwe stappen ondernomen om de verkeersveiligheid te verbeteren en het aantal verkeersongevallen te verminderen. Een van deze maatregelen omvat het aanbrengen van groene lijnen op bepaalde wegen. Deze markeringen zijn bedoeld om automobilisten te waarschuwen en hen aan te sporen hun rijgedrag aan te passen. In dit artikel zullen we de betekenis van deze lijnen bespreken en waarom ze zijn geïntroduceerd. We kijken ook kort naar de nieuwe rode lijnen en smalle blauwe lijnen die vaak op wegen te zien zijn in Spanje.

In 2023 kwamen in totaal 1145 mensen om het leven bij verkeersongevallen op de Spaanse wegen, ongeveer hetzelfde aantal als in 2022. Deze cijfers tonen aan dat er nog steeds ruimte voor verbetering is op het gebied van verkeersveiligheid. De Spaanse verkeersdienst DGT (Dirección General de Tráfico) is zich hiervan bewust en heeft daarom verschillende maatregelen genomen om het aantal ongevallen terug te dringen.

Een van de nieuwe maatregelen die is geïntroduceerd, is het aanbrengen van groene lijnen op bepaalde wegen. Deze lijnen hebben tot doel automobilisten te waarschuwen voor gevaarlijke situaties en hen aan te moedigen hun rijgedrag aan te passen.

De groene lijn is aangebracht aan de linkerkant van de al bekende witte lijn die de wegbaan scheidt van de berm. De groene lijn is bedoeld om automobilisten te waarschuwen dat de rijstrook smaller wordt. Met andere woorden, de groene lijn geeft aan dat de automobilist zijn snelheid moet matigen bij het naderen van een versmalling van de rijbaan.

De groene lijn is geen nieuw fenomeen in Spanje. Sinds enkele jaren is deze lijn als proef al zichtbaar op sommige interstedelijke wegen, zoals de CL-613 tussen Palencia en Sahagún, en de CL-615 tussen Palencia en Guardo. Na deze proefperiode heeft de DGT besloten deze groene lijnen op meerdere wegen in het land aan te brengen.

De groene lijn wordt vaak gecombineerd met verticale waarschuwingsborden die de automobilist informeren dat hij zich op een controle traject met snelheidsradar bevindt. Deze combinatie van maatregelen heeft tot doel de verkeersveiligheid te verbeteren door automobilisten bewust te maken van hun rijgedrag en hen aan te moedigen hun snelheid aan te passen.

De groene lijn wordt vaak gecombineerd met verticale waarschuwingsborden die de automobilist informeren dat hij zich op een controle traject met snelheidsradar bevindt. Deze combinatie van maatregelen heeft tot doel de verkeersveiligheid te verbeteren door automobilisten bewust te maken van hun rijgedrag en hen aan te moedigen hun snelheid aan te passen.Hoewel de groene lijn bedoeld is om de verkeersveiligheid te verbeteren, zijn er ook critici die vraagtekens zetten bij de effectiviteit van deze maatregel. Sommigen stellen dat de groene lijn onvoldoende opvalt en dat automobilisten de betekenis ervan niet goed begrijpen. Anderen menen dat aanvullende maatregelen, zoals betere infrastructuur en striktere handhaving, noodzakelijk zijn om echt een verschil te maken.

Rode lijnen

Naast de groene lijn is er ook een rode lijn geïntroduceerd op sommige Spaanse wegen. De rode lijn is bedoeld om automobilisten te waarschuwen voor gevaarlijke inhaalmanoeuvres op wegen met tweerichtingsverkeer. De rode lijn is onder andere aangebracht op de weg A-355 tussen Cártama en Marbella in de provincie Málaga, ook wel bekend als “carretera de miedo” (angstweg) vanwege het hoge aantal dodelijke ongevallen op dit traject.

BRON: spanjevandaag.com

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

Avontuurlijke CampertripsBLOGCAMPERFUNDuitsland

(D) Route Romantische Strasse + CP

Welkom bij de Romantische Strasse, een van de meest schilderachtige en betoverende toeristische routes in Duitsland.
Een Betoverende Reis door Zuid-Duitsland.

Deze prachtige route strekt zich uit over ongeveer 415 kilometer door het hart van Beieren en Baden-Württemberg, van de charmante stad Würzburg in het noorden tot het adembenemende Neuschwanstein-kasteel in Füssen in het zuiden. Langs de route wachten charmante middeleeuwse steden, schilderachtige landschappen en historische bezienswaardigheden om ontdekt te worden.

Open hier voor de volledige “Romantische Strasse + CP” via MRA Routenavigatie en navigeren maar 😉


Een Reis door de Geschiedenis

De Romantische Strasse heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de jaren 1950, toen het voor het eerst werd voorgesteld als een manier om het toerisme in het naoorlogse Duitsland te bevorderen. Sindsdien is het uitgegroeid tot een van de meest populaire toeristische bestemmingen in het land, met duizenden bezoekers van over de hele wereld die elk jaar de betoverende schoonheid ervan komen ervaren.

Hoogtepunten langs de Route

Laat je betoveren door de pittoreske stad Würzburg, beroemd om zijn barokke Residentie en de omliggende wijngaarden van Franken. Verken het perfect bewaard gebleven middeleeuwse Rothenburg ob der Tauber, met zijn geplaveide straatjes en vakwerkhuizen. Ontdek de kleurrijke stad Dinkelsbühl, een van de best bewaarde middeleeuwse steden in Duitsland. En bewonder de prachtige renaissance-architectuur van Augsburg, een van de oudste steden van het land.

De Romantische Strasse eindigt bij het adembenemende Neuschwanstein-kasteel in Füssen, een sprookjesachtig kasteel dat diende als inspiratie voor het kasteel van Doornroosje in Disneyland. Tegen de achtergrond van de Beierse Alpen is Neuschwanstein een passend hoogtepunt van deze betoverende route.

Activiteiten en Bezienswaardigheden

Naast het bewonderen van de prachtige architectuur en het landschap langs de Romantische Strasse, zijn er tal van activiteiten voor bezoekers om van te genieten. Verken de goed gemarkeerde wandel- en fietspaden die door de pittoreske landschappen slingeren. Proef heerlijke wijnen in de wijngaarden rond Würzburg. Bezoek fascinerende musea en historische bezienswaardigheden langs de route. Er is voor elk wat wils langs de Romantische Strasse.

Plan Jouw Betoverende Reis

Klaar om de Romantische Strasse te verkennen? Begin je reis vandaag nog en ontdek de betoverende schoonheid en rijke geschiedenis van Zuid-Duitsland. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, natuur of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke reiservaring, de Romantische Strasse heeft het allemaal. Plan jouw reis en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur door de romantische verbeelding van de Duitse cultuur.

BRON: Camperportaal Camperfun

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGCAMPER NIEUWSMILIEU/TOLNederlandNUTTIGE INFO

Betaling vereist: Tol op komst voor Nederlandse snelweg

Nederland Introduceert Nieuw Tolwegsysteem: Een Nieuw Tijdperk voor Automobilisten

Het Nederlandse verkeerslandschap staat op het punt een significante verandering te ondergaan met de introductie van het nieuwe tolwegproject, de A24. Voor Nederlandse automobilisten betekent dit een verschuiving in de manier waarop ze hun reizen plannen en financiële verantwoordelijkheden beheren. Deze ontwikkeling markeert een keerpunt waarbij tolwegen niet langer exclusief zijn voor buitenlandse reizen maar ook een realiteit worden binnen de Nederlandse grenzen.

De A24: Een Nieuwe Tolweginfrastructuur

De Blankenburgverbinding of A24, ontworpen om Rozenburg en Vlaardingen met elkaar te verbinden, is niet alleen bedoeld om de mobiliteit te verbeteren maar ook om een nieuw inkomstenmodel te creëren voor de overheid. Dit project, hoewel het de doorstroming van het verkeer kan bevorderen, zal ook automobilisten confronteren met extra kosten bovenop de reeds bestaande financiële lasten van autorijden in Nederland.

Kosten en betalingssysteem

Het tariefsysteem van de A24 varieert afhankelijk van het type voertuig. Voor voertuigen onder de 3500 kg bedragen de kosten €1,45, maar voor vrachtwagens en voertuigen boven 3500 kg zal dit €8,70 worden. Voor aanhangers en caravans betaalt u niet extra, de tolbedragen zullen elk jaar veranderen. Belangrijk is dat er geen traditionele tolhuisjes zijn; de betaling verloopt volledig digitaal. Bestuurders hebben drie dagen de tijd om hun tol online te voldoen. Vergeten betalingen resulteren in boetes van respectievelijk €8 en €35, afhankelijk van de duur van het uitstel.


Digitaal betalen : Een Nieuwe Benadering van Tolheffing

In tegenstelling tot de gebruikelijke tolwegen, waar bestuurders moeten stoppen bij fysieke tolpoortjes om tol te betalen, is de A24 snelweg uitgerust met een geavanceerd digitaal betalingssysteem. Wanneer een voertuig de snelweg oprijdt, worden camera’s gebruikt om het kenteken te scannen en het voertuig te identificeren. Vervolgens registreert het systeem automatisch de passage en berekent het de verschuldigde tol op basis van het voertuigtype.

Impact en overwegingen voor Automobilisten

Met de komst van de A24 betreden Nederlandse automobilisten een nieuw tijdperk van verkeersbeheer, waarbij zowel de voordelen als de extra kosten zorgvuldig moeten worden overwogen. Terwijl de tolweg de doorstroming van het verkeer kan bevorderen, zullen automobilisten geconfronteerd worden met nieuwe financiële verplichtingen en een grotere behoefte aan aandacht voor betalingsdeadlines. Bovendien kan dit nieuwe systeem een extra inspanning vereisen om minder technisch onderlegde familieleden en medeweggebruikers op de hoogte te brengen van de digitale betalingsprocessen.

In conclusie markeert de introductie van de A24 een belangrijk keerpunt in het Nederlandse verkeer, waarbij de traditionele manier van reizen en betalen wordt vervangen door een meer gedigitaliseerd en kostengeoriënteerd systeem. Het is essentieel voor automobilisten om zich bewust te zijn van deze veranderingen en zich voor te bereiden op de implicaties die dit nieuwe tolwegsysteem met zich meebrengt.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSEVENTSNUTTIGE INFO

MotorhomeSalon Gent 2024

Op 20 en 21 april 2024 staat het Tweedehands Motorhomesalon GENT gepland in Flanders Expo. Het Tweedehands Motorhomesalon vormt de ideale gelegenheid voor iedereen die voor de zomer op zoek is naar een betaalbare motorhome. Verken een breed scala aan motorhomes, waaronder tweedehands campers en stockwagens, allemaal tegen zeer concurrerende prijzen en voorzien van garanties. Ook voor eigenaars van motorhomes is het salon zeer relevant, met aanbieders van accessoires, informatieve gidsen en magazines, verzekeringsmaatschappijen en vertegenwoordigers van campings en kampeerautoterreinen die uitgebreid aan bod komen.


Het Mobilcafé en meer

Overweeg je om voor de eerste keer met een motorhome op reis te gaan? Bezoek dan de diverse verhuurbedrijven die je graag informeren en ondersteunen bij deze nieuwe ervaring. Heb je al een motorhome? Ontdek dan onze talrijke exposanten, die met plezier de tijd nemen om je te voorzien van waardevolle informatie. Ontspan en neem even pauze in het Mobilcafé. Tijdens de beurs kun je niet alleen de motorhome van je dromen vinden, maar ook een overvloed aan tips en tricks, nuttige adressen en creatieve ideeën voor een geslaagde motorhomevakantie! Mis dit evenement niet!

Dealers en accessoires

Ontdek op het Motorhomesalon Gent, tweedehands en stock motorhomes tegen verleidelijke prijzen met garantie! Of je nu op zoek bent naar meer comfort tijdens je camperreizen, met de beste stoelen, een luifel, ecologische toiletproducten, en de wens om jouw motorhome te laten schitteren, of als je overweegt deze uit te rusten met zonnepanelen en batterijen voor energiezuinig en zelfstandig reizen, bezoek dan zeker de diverse accessoirebedrijven op de beurs. Voor een motorhome die volledig is afgestemd op jouw wensen, staan er exposanten klaar die gespecialiseerd zijn in camperbouw. Vergeet ook niet informatie in te winnen over de beste verzekering, zodat je zorgeloos op reis kunt vertrekken.

Wanneer : 20 en 21 april 2024
Waar : Flanders Expo |Maaltekouter 1, 9051 Gent België
Openingsuren : Za 11/03 10:00-17:00 en Zo 12/03 10:00-17:00
Prijzen : Volwassenen: €10,00 ( aan de kassa ) | Kinderen tot 16j GRATIS
Kleine honden en assistentiehonden zijn toegelaten.
www.motorhomesalon.be | info@motorhomesalon.be |

Neem afrit 14 op de E40 Brussel – Oostende. In de eventkalender vind je per event de aanbevolen parking.

Na het enorme succes van de vorige editie staat het MotorhomeSalon deze keer in Gent voor de deur. En om het feest compleet te maken, worden er binnenkort opnieuw 5×2 Gratis toegangskaarten weggegeven! Dus, hou de website goed in de gaten of wordt gratis lid van onze Facebook-pagina Camperportaal Camperfun, om als eerste op de hoogte te zijn.

Het is bijna zover! Het langverwachte evenement voor camperliefhebbers en avonturiers, het MotorhomeSalon, maakt zich klaar om opnieuw de spotlights te stelen deze keer in Gent. Na het overweldigende succes van de vorige editie, belooft nog groter en beter te worden.

Winactie_Camperfun

Maar wat maakt het deze keer speciaal? Het weggeven van gratis toegangskaarten natuurlijk! Als blijk van waardering voor alle steun en enthousiasme van onze trouwe bezoekers, zullen we binnenkort 5×2 inkomkaarten uitdelen. Hoe kun je deze felbegeerde kaarten bemachtigen? Het is eenvoudig! Blijf op de hoogte door regelmatig onze website te bezoeken, waar we binnenkort meer details zullen delen. Of, nog beter, word gratis lid van onze Facebook-pagina Camperportaal Camperfun. Als lid ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en natuurlijk de kans om gratis toegangskaarten te winnen.


Mis deze kans niet om het MotorhomeSalon in Antwerpen bij te wonen, een evenement dat gegarandeerd inspiratie en enthousiasme zal brengen voor jouw volgende camperavontuur. We zien je graag daar!

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGLANDEN INFONUTTIGE INFO

Schengen: Europese grensvrije zone

De grensvrije Schengenruimte garandeert vrij verkeer voor meer dan 425 miljoen EU-burgers, samen met niet-EU-onderdanen die in de EU wonen of de EU bezoeken als toeristen, uitwisselingsstudenten of voor zakelijke doeleinden (iedereen die legaal in de EU verblijft). Vrij verkeer van personen stelt elke EU-burger in staat om zonder speciale formaliteiten in een EU-land te reizen, te werken en te wonen. Schengen ondersteunt deze vrijheid door burgers in staat te stellen zich door het Schengengebied te verplaatsen zonder aan grenscontroles te worden onderworpen. 

Momenteel omvat het Schengengebied de meeste EU-landen, met uitzondering van Cyprus en Ierland. Bulgarije en Roemenië zijn met ingang van 31 maart 2024 de nieuwste lidstaten die tot het Schengengebied zijn toegetreden, en personen die de binnenlucht- en zeegrenzen overschrijden, zullen niet langer aan controles worden onderworpen. Niettemin zal de Raad naar verwachting op een later tijdstip een unaniem besluit nemen over de opheffing van de personencontroles aan de binnengrenzen aan de landgrenzen. Daarnaast zijn ook de niet-EU-landen IJsland, Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein toegetreden tot het Schengengebied.

Welke landen zijn Schengenlanden

BelgiëDenemarkenDuitslandEstland
FinlandFrankrijkGriekenlandHongarije
ItaliëKroatiëLetlandLiechtenstein
LitouwenLuxemburgMaltaNederland
NoorwegenOostenrijkPolenPortugal
SloveniëSlowakijeSpanjeTsjechië
IjslandZwedenZwitserland
Klik op land van keuze voor “Praktische informatie” betreffende het land

Welke EU-landen zijn geen Schengenlanden

Deze EU-landen horen hier niet bij het Schengengebied:

CyprusIerland

Welke niet-EU-landen zijn Schengenlanden

Deze landen horen niet bij de EU, maar wel bij het Schengengebied:

LiechtensteinNoorwegen
IjslandZwitserland

Gedeeltelijke Schengenlanden

Vanaf 31 maart 2024 zijn er geen binnengrenscontroles meer aan de lucht- en zeegrenzen van de Schengenlanden met Bulgarije en Roemenië. Wel zijn er nog controles aan landsgrenzen met andere Schengenlanden.

BulgarijeRoemenië

TIJDELIJKE herinvoering van grenscontroles
Indien er sprake is van een ernstige bedreiging van de openbare orde of de binnenlandse veiligheid, kan een Schengenland bij wijze van uitzondering tijdelijk het grenstoezicht aan zijn binnengrenzen opnieuw invoeren.

BRON: Europese Commissie 
Update : 03/2024

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGLANDEN INFONUTTIGE INFO

Blauwe Snelheidsborden in Europa: Wat Betekenen Ze Eigenlijk?

Tijdens je zomerse rit over Europese wegen kun je geconfronteerd worden met blauwe snelheidsborden. Maar wat is eigenlijk het verschil met de reguliere snelheidsborden? De rode cirkel met een zwart cijfer is voor de meesten duidelijk: dat is een wettelijk bepaalde maximumsnelheid. Maar wat moet je doen wanneer je een blauw vierkant bord met een cijfer tegenkomt? Is het advies of verplichting?

Het onderscheid is cruciaal. De rode borden dwingen een wettelijke maximumsnelheid af. Als je sneller rijdt, riskeer je een boete. Aan de andere kant geven blauwe borden een adviessnelheid aan. Het is een aanbeveling van de wegbeheerder gebaseerd op veiligheidsoverwegingen en de beoordeling van de verkeerssituatie.

Als bestuurder heb je de vrijheid om je aan deze adviessnelheid te houden of niet. Als je ervoor kiest om sneller te rijden, loop je geen risico op een boete, zolang je de wettelijke maximumsnelheid niet overschrijdt. Vaak worden beide snelheden samen aangegeven, bijvoorbeeld een bord met ‘80’ en daaronder of ernaast een blauw bord met ‘60’. Dit betekent dat je sneller mag rijden dan 60 km/u, maar niet sneller dan 80 km/u.

Op de Duitse snelwegen, waar vaak geen maximumsnelheid geldt, zie je soms een blauw bord met ‘130’. Dit betekent dat je inderdaad sneller mag rijden, maar het wordt aanbevolen om je snelheid tot 130 km/u te beperken voor veiligheid.

In essentie komt het erop neer dat rood een verplichte maximumsnelheid aangeeft, terwijl blauw slechts een adviessnelheid weergeeft. Het is aan de bestuurder om deze informatie te gebruiken en zijn of haar snelheid aan te passen aan de situatie op de weg.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!