CAMPER NIEUWS

BLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Overweeg om eerst een Camper te Huren voordat je er één Koopt

De droom van een eigen camper spreekt veel mensen aan: de vrijheid om te reizen waar en wanneer je maar wilt, de mogelijkheid om spontaan nieuwe plekken te ontdekken, en het comfort van een eigen huis op wielen. Echter, voordat je de grote stap zet om een camper te kopen, raadt Camperportaal Camperfun sterk aan om eerst een camper te huren. Dit advies is gebaseerd op jarenlange ervaring en kennis van de camperwereld. Hier zijn enkele redenen waarom het huren van een camper een verstandige eerste stap is.

Ervaring opdoen zonder grote investering

Een camper kopen is een grote financiële investering. Nieuwe campers kunnen tienduizenden euro’s kosten, en zelfs tweedehands campers kunnen behoorlijk prijzig zijn. Door eerst een camper te huren, kun je ervaren hoe het is om met een camper te reizen zonder die grote uitgave. Dit geeft je de kans om te ontdekken of het camperleven echt bij je past en welk type voertuig je aanspreekt.

Verschillende typen campers uitproberen
Campers komen in allerlei soorten en maten, van compacte buscampers tot ruime alkoof- en integraal campers. Door verschillende typen campers te huren, kun je ontdekken welke het beste bij jouw reisstijl en behoeften past. Misschien heb je meer ruimte nodig dan je dacht, of vind je juist een kleinere camper praktischer. Deze ervaringen zijn waardevol bij het maken van een weloverwogen keuze.

Inzicht in je eigen behoeften
Elke camper heeft zijn eigen voor- en nadelen. Door te huren, kun je inzicht krijgen in wat voor jou essentieel is. Hoe belangrijk is bijvoorbeeld de indeling van de keuken? Heb je voldoende aan een klein badkamertje, of heb je liever meer comfort? Hoe ervaar je het rijden en parkeren van de camper? Al deze vragen kun je beter beantwoorden na een of meerdere keren huren.

Onderhoud en gebruiksgemak
Het huren van een camper biedt ook de kans om te leren over het onderhoud en gebruiksgemak van verschillende modellen. Je ontdekt hoe je met water- en elektriciteitsvoorzieningen omgaat, hoe je de camper schoonhoudt en welke onderhoudsroutines noodzakelijk zijn. Deze kennis is cruciaal voordat je je eigen camper aanschaft, zodat je goed voorbereid bent op het bezit ervan.

Financiële overwegingen
Naast de aanschafprijs van een camper, moet je ook rekening houden met bijkomende kosten zoals verzekering, stalling, onderhoud en reparaties. Door te huren, krijg je een beter beeld van de werkelijke kosten die komen kijken bij het bezitten van een camper. Dit helpt je om een realistisch budget op te stellen en verrassingen te voorkomen.

De juiste beslissing nemen
Uiteindelijk helpt het huren van een camper je om een weloverwogen beslissing te nemen. Je kunt de voor- en nadelen afwegen op basis van je eigen ervaringen, in plaats van alleen op basis van verhalen van anderen of theoretische informatie. Het is een proefrit, maar dan uitgebreider en realistischer.

Conclusie
Camperportaal Camperfun benadrukt het belang van een zorgvuldige voorbereiding voordat je een camper koopt. Door eerst een camper te huren, kun je verschillende modellen en indelingen uitproberen, inzicht krijgen in je eigen behoeften en ervaringen opdoen zonder de directe financiële druk van een grote investering. Deze aanpak zorgt ervoor dat je met vertrouwen de stap kunt zetten naar de aankoop van een camper, wetende dat je een weloverwogen keuze maakt die aansluit bij jouw levensstijl en reiswensen.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

APPSBLOGCAMPER NIEUWSCAMPERPLAATSENLANDEN INFONUTTIGE INFO

De Campy App: De Essentiële Kampeerhulp

De Campy App: Alles wat je moet weten over deze kampeerhulp

Kamperen heeft de afgelopen jaren een heropleving gekend. Meer mensen dan ooit trekken de natuur in om te genieten van de rust en het buitenleven. Met deze onverwachte willekeurige van kamperen is ook de behoefte aan slanke hulpmiddelen die het kampeeravontuur praktisch en plezierigr maken. Eén van de meest opvallende innovaties op dit gebied is de Camp-app. Maar wat is de Campy-app precies, en hoe kan je kampeerervaring verbeteren? In dit artikel duiken we in de wereld van Campy.

Wat is de Campy App?

De Camp-app is een mobiele applicatie ontworpen om kampeerders te helpen bij het vinden en boeken van campings, de plannen van hun reizen en het delen van ervaringen met andere kampeerliefhebbers. De app is beschikbaar voor zowel iOS- als Android-apparaten en biedt een scala aan functies die zowel beginnende als doorgewinterde kampeerders zullen waarderen.

Oorsprong Kenmerken van de Campy App

 1. Uitgebreide Campingdatabase
  Een van de grootste troeven van Campy is de uitgebreide database van campings. De app bevat informatie over duizenden campings in Europa, verschillende van grote campings met uitgebreide voorzieningen tot kleine, afgelegen plekken voor wie liever in de natuur verblijft. Gebruikers kunnen gedetailleerde informatie vinden over elke camping, inclusief foto’s, recensies, voorzieningen en tarieven.
 2. Gebruiksvriendelijke zoekfunctie
  De zoekfunctie van Campy maakt het vinden van de perfecte camping eenvoudig. Gebruikers kunnen campings zoeken op basis van locatie, type voorzieningen, prijs en gebruikersbeoordelingen. De filters zijn kleiner genoeg om aan specifieke wensen te voldoen, zoals campings die huisdiervriendelijk zijn, toegang hebben tot wifi of geschikt zijn voor campers.
 3. Reisplanner
  Een andere handige functie is de reisplanner. Met kunnen kampeerders hun route uitstippelen en onderweg campings en bezienswaardigheden toevoegen. De planner houdt rekening met afstanden en reisduur, waardoor het gemakkelijker wordt om een ​​haalbare en vertrouwde reisroute samen te stellen.
 4. Community en Recensies
  De kracht van Campy ligt ook in de actieve gemeenschap van gebruikers. Kampeerders kunnen hun ervaringen delen door middel van recensies en foto’s, waardoor anderen een beter beeld krijgen van wat ze kunnen verwachten. Deze beoordelingen zijn vaak zeer waardevol en bieden waardevolle investeringen je niet in officiële beschrijvingen vindt.
 5. Offline gebruik
  Een groot pluspunt van de Campy-app is de mogelijkheid om de gegevens offline te gebruiken. Dit is bijzonder handig voor kampeerders die zich in afgelegen gebieden bevinden zonder mobiele dekking. Gebruikers kunnen kaarten en campinginformatie van tevoren downloaden en zo altijd toegang hebben tot essentiële informatie.

Voordelen van het Gebruik van de Campy App

Tijd Besparen: Met de uitgebreide database en zoekfilters vinden kampeerders snel en gemakkelijk een camping die aan hun wensen voldoet.

Betrouwbaarheid: Recensies van andere kampeerders bieden een betrouwbaar beeld van de campings, waardoor gebruikers weloverwogen keuzes kunnen maken.

Flexibiliteit: De reisplanner en offline functionaliteit bieden kampeerders de flexibiliteit om hun reis ter plekke aan te passen zonder afhankelijk te zijn van een in verbinding.

Gemeenschapsgevoel: Door deel uit te maken van de Campy-gemeenschap kunnen gebruikers ervaringen ervaren en inspiratie opdoen voor toekomstige kampeertrips.

Conclusie

De Campy-app is een onmisbare tool geworden voor iedereen die graag kampeert. Of je nu een doorgewinterde kampeerder bent of net begint met deze vorm van vakantie vieren, de app biedt tal van functies die je reis praktisch, leuker en beter georganiseerd maakt. Met zijn uitgebreide database, gebruiksvriendelijke zoekfunctie, reisplanner en actieve gemeenschap, is Campy een van de beste hulpmiddelen voor moderne kampeerders.

Probeer de Campy app zelf eens uit en ontdek hoe het jouw volgende kampeeravontuur kan verbeteren. Veel kampeerplezier!

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

APPSBLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Camper Leveler – PRO Edition

Camper Leveler – Pro Edition is een gratis app die helpt bij het nivelleren van uw camper of een ander 4-wielvoertuig.

De beschrijving van Camper Leveler – PRO App
Deze app helpt u bij het nivelleren van uw camper of een ander 4-wielvoertuig. De eerste versie werd in 2012 gemaakt door eland-apps en wordt gebruikt door tienduizenden kampeerliefhebbers over de hele wereld!

De app toont het aantal centimeters of centimeters dat elk wiel moet stijgen, rekening houdend met de wielbasis en de wielbreedte (waarden voor wielbasis en wielbreedte kunnen worden ingesteld volgens de specificaties van uw voertuig). De app kan ook laten zien hoe u uw levelerblokken kunt positioneren voor het beste resultaat!

De app kan worden gekalibreerd voor gebruik op verschillende (ongelijke) oppervlakken, zoals de vloer, een stoel, een tafel of een ander oppervlak, zelfs als dit oppervlak niet vlak is*!

* u moet de app kalibreren voordat u deze gebruikt
* houd er rekening mee dat wanneer u uw telefoon op een plat oppervlak plaatst, zonder te kalibreren, de app waarschijnlijk onjuiste resultaten zal weergeven, omdat de achterkant van uw telefoon waarschijnlijk niet plat is vanwege – bijvoorbeeld – de camera.

Eerste keer gebruikers, lees de instructies (ook beschikbaar in het menu onder en op onze website):

Standaard is de app niet gekalibreerd. Volg hiervoor de onderstaande instructies voor gebruik:

1. Plaats uw telefoon op een plat oppervlak, zoals een grote tafel.
2. Ga in de app naar het levelerscherm en selecteer.
3. Klik op de knop Kalibreren (linksboven in het levelerscherm) om het kalibratiemenu te openen.
4. Klik op de knop Kalibreren.
5. Wees geduldig en raak de tafel of de telefoon / tablet niet aan tijdens het kalibreren van !!!
6. Na voltooiing wordt de app gekalibreerd voor een vlak oppervlak zoals de tabel.
7. Gebruik de tafel in uw camper (of het keukenblad) om waterpas te zetten in uw camper
8. Wanneer uw camper waterpas is gezet, kunt u de app ook kalibreren voor andere oppervlakken, zelfs als dat oppervlak niet horizontaal is: het dashboard, een stoel, de vloer of een ander oppervlak. U doet dit door het juiste oppervlak in de app te selecteren en nogmaals
op Kalibreren te klikken (opmerking: kan niet worden gekalibreerd. toont de standaardinstelling van de telefoon)

U kunt de kalibratie voor elk geselecteerd oppervlak ongedaan maken door op de knop Ongedaan maken in het menu Kalibratie te klikken.
Opmerking: kalibratie is een correctie die alleen aan de app is toegevoegd, er zijn geen wijzigingen aangebracht aan uw telefoon!
Sommige telefoons vereisen ook dat de sensoren in de telefoon of tablet worden gekalibreerd. Lees de handleiding van uw telefoon over hoe u dat kunt doen.

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen

BLOGCAMPER NIEUWSSpanje

Campers op strand Tenerife een groeiend probleem

Playa de las Américas, misschien wel het bekendste strand van Tenerife in de gemeente Arona, wordt overspoeld door caravans en campers. Veel daarvan worden illegaal verhuurd aan toeristen en in sommige worden gebruikt voor prosititutiedoeleinden.

Dat meldt COPE Tenerife op basis van een gesprek met de voorzitter van de Campervereniging van de Canarische Eilanden, Juan Martín. Volgens Martín hebben het gebrek aan woningen op de Canarische Eilanden en het verlies aan koopkracht van veel inwoners van de archipel de afgelopen jaren geleid tot een wildgroei aan campers. In de meeste gevallen vormen die voor burgers de enige woonruimte. Veel van deze voertuigen zijn te zien in gebieden bij de oude nachtclub Metrópolis of de Avenida de Amsterdam. Parkeerplaatsen worden zodoende gemonopoliseerd en ruimtes worden door campers bezet terwijl de plekken daar ongeschikt voor zijn vanwege de afwezigheid van elektriciteit, water etc

Illegale vakantieverhuur
“Vermoedelijk parkeren veel eigenaren van deze campers ze op die plaatsen. Vervolgens nemen ze de sleutels mee om te voorkomen dat ze verplaatst worden. Tot slot bieden ze de ruimtes aan voor vakantieverhuur”, aldus Martín. Sommige worden zonder enige vermomming geadverteerd op de gebruikelijke verhuurplatforms voor vakantieverhuur. De voorzitter voegt toe dat zelfs geconstateerd is dat een van deze geïmproviseerde accommodaties voor prostitutie wordt gebruikt. Volgens Martín “profiteren” deze mensen “van het ontbreken van een gemeentelijke verordening over dit onderwerp in de gemeente Arona”.

Gemeente bereidt nieuwe regelgeving voor
Volgens Martín heeft de vereniging juridisch advies aangeboden aan de administraties over verschillende kwesties. Bijvoorbeeld over protocollen voor het handelen van de Lokale Politie. Voor de vereniging is het belangrijk dat er respect blijft bestaan voor de mensen die hun camper wel volgens de regels gebruiken.

De gemeenteraad van Arona is in dit verband wel bezig een census voor te bereiden. Die telling moet als basis dienen voor een nieuwe regelgeving over kamperen in de gemeente.

Bron: inspanje.nl

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGCAMPER NIEUWSCAMPERPLAATSENLANDEN INFONUTTIGE INFO

Campercontact Pro+

Ontdek De Nieuwe Wereld van Reizen met Campercontact Pro+

Stap in de wereld van grenzeloos avontuur en ultieme vrijheid met de gloednieuwe Campercontact Pro+. Voor iedereen die hunkert naar nieuwe horizonten, onontdekte plekken en spontane reisavonturen, is deze innovatieve tool jouw ultieme metgezel. Laat je verrassen door de vele nieuwigheden die Campercontact Pro+ te bieden heeft en bereid je voor op een reiservaring als geen ander.

Wat is Campercontact Pro+?

Campercontact Pro+ is de ultieme reispartner voor liefhebbers van campers en caravans. Het is een veelzijdige app die speciaal is ontworpen om jouw reiservaring te verbeteren en te verrijken. Of je nu een doorgewinterde camperaar bent of net begint aan je avontuurlijke reis, Campercontact Pro+ biedt alles wat je nodig hebt om je reis soepel en onvergetelijk te maken.

Wat zijn de Nieuwigheden?

 1. Geavanceerde Zoekfuncties: Ontdek de wereld op jouw manier met de verbeterde zoekfuncties van Campercontact Pro+. Filter locaties op basis van jouw voorkeuren, zoals voorzieningen, beoordelingen en prijs, zodat je altijd de perfecte plek vindt om te verblijven.
 2. Offline Toegang: Geen internet? Geen probleem! Met de offline toegangsfunctie van Campercontact Pro+ heb je altijd toegang tot essentiële informatie, zelfs wanneer je buiten het bereik van mobiele netwerken bent.
 3. Live Updates: Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen met live updates over locaties, voorzieningen en beoordelingen. Zo ben je altijd goed geïnformeerd en kun je met vertrouwen op pad gaan.
 4. Persoonlijke Reisplanner: Plan je route met gemak met de nieuwe persoonlijke reisplanner van Campercontact Pro+. Voeg je favoriete locaties toe, bereken de afstanden en krijg gepersonaliseerde reisadviezen voor een moeiteloze reiservaring.
 5. Community-functies: Maak deel uit van een levendige community van medereizigers en deel je ervaringen, tips en aanbevelingen met anderen. Leer van elkaar en ontdek nieuwe bestemmingen dankzij de kracht van gedeelde kennis.

Waarom Kiezen Voor Campercontact Pro+?

Met Campercontact Pro+ haal je het maximale uit je reiservaring. Of je nu op zoek bent naar de perfecte plek om te overnachten, inspiratie nodig hebt voor je volgende bestemming of gewoon wilt genieten van de vrijheid van het reizen, deze app biedt alles wat je nodig hebt en meer.

Dus waar wacht je nog op? Stap in je camper, laat de dagelijkse sleur achter je en omarm het avontuur met Campercontact Pro+. De wereld wacht op jou.

Bron Campercontact

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSNederlandNUTTIGE INFOSPONSORS

De Campingwinkel

Uw One-Stop Shop voor Outdoor Avonturen in Lille.

Ontdek de schatkist voor kampeerliefhebbers in Lille – De Campingwinkel , waar avonturen beginnen en herinneringen worden gemaakt.

In het hart van het pittoreske Lille, België, staat een ware oase voor avonturiers – De Campingwinkel. Als een van de meest gerenommeerde outdoor-winkels in de regio, biedt de Campingwinkel uitgebreid assortiment aan kampeeruitrusting, outdoor benodigdheden en accessoires van topkwaliteit voor zowel beginners als ervaren reizigers.

Een Rijke Geschiedenis van Service en Kwaliteit
Sinds de opening in 1995 heeft Campingwinkel Van Sande zich gevestigd als een vertrouwde naam onder kampeerliefhebbers. De winkel werd opgericht met een passie voor de natuur en een toewijding aan het leveren van hoogwaardige producten, deskundig advies en uitstekende klantenservice.
Camperverhuur en Campingwinkel Van Sande vloeien samen naar De Campingwinkel

Deskundig Advies en Persoonlijke Service
Bij De Campingwinkel streven we ernaar om niet alleen producten van topkwaliteit aan te bieden, maar ook om onze klanten te voorzien van deskundig advies en persoonlijke service. Ons team van ervaren medewerkers staat altijd klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste uitrusting voor uw behoeften en om eventuele vragen te beantwoorden die u zou kunnen hebben.

Bezoek Ons Vandaag Nog!
Of u nu een doorgewinterde avonturier bent of net begint met kamperen, De Campingwinkel heet u van harte welkom om langs te komen en ons assortiment te ontdekken. Onze winkel gemakkelijk te bereiken en biedt een uitnodigende sfeer waar u zich meteen thuis zult voelen.

Klaar om uw volgende outdoor avontuur te plannen? Kom langs bij De Campingwinkel en laat ons u helpen om uw reis onvergetelijk te maken!

Bij De Campingwinkel zijn we verheugd om een uitgebreid assortiment aan te bieden van de hoogwaardige kampeeruitrusting van Reimo. Als officiële dealer van Reimo-producten brengen wij de betrouwbaarheid en kwaliteit van dit gerenommeerde merk rechtstreeks naar onze klanten.

Camperverhuur.be biedt ook de vrijheid op vier wielen. Met een breed aanbod aan goed onderhouden campers, staat het garant voor zorgeloze avonturen. Flexibele huuropties en een vriendelijk team maken het plaatje compleet. Ontdek jouw reis op jouw tempo met Camperverhuur.be.

De online Catalogus van meer dan 1000 blz in het Nederlands

Officiële websites : decampingwinkel.be/ | www.camperverhuur.be

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!


BLOGCAMPER NIEUWSFrankrijkNUTTIGE INFO

Franse vakantie wordt duur als je niet weet wat dit ‘wybertje’ betekent

In Frankrijk zijn op diverse plekken rijstroken ingevoerd waarop alleen carpoolers mogen rijden. De stroken worden aangeduid met een witte ruit. Overtreders worden beboet.

Het gaat om een wit ruitlogo op een blauwe achtergrond, of een zwarte achtergrond op een variabel verkeersbord. Omdat de rijstroken niet de hele dag actief zijn, zijn de laatste variabele varianten het vaakst te zien. De ‘wyber’ is onder meer te zien op de A48 bij Grenoble en op de A6/A7 (M6/M7) bij Lyon.

Vakantiegangers die alleen in de auto zitten, mogen niet op deze rijbaan komen. De woorden Sauf 3,5t betekenen dat deze strook ook verboden is voor vrachtauto’s met een gewicht van 3500 kilogram. © Caradisiac

Tot 135 euro bekeuring
Deze rijstroken zijn uitsluitend toegankelijk voor auto’s met twee of meer mensen aan boord, voor taxi’s en voor auto’s met een groen Crit’Air 0-logo. Deze sticker is voorbehouden aan elektrische voertuigen. Overtreders lopen volgens de Franse website van de wegbeheerders het risico op een boete van 135 euro. De ANWB weet daaraan toe te voegen dat de boete ‘slechts’ 90 euro bedraagt wanneer je een eventueel boetebedrag direct overmaakt.

Flitssysteem
Het aantal passagiers in de auto wordt geteld door een flitssysteem op de middenberm, dat werkt met kunstmatige intelligentie. Deze zou ook fraude met levensechte poppen kunnen herkennen. Voordat een bekeuring wordt uitgedeeld, krijgen overtreders eerst nog borden boven de weg te zien met daarop het kenteken van hun auto en de boodschap dat ze in overtreding zijn.

Het flitssys­teem zou ook fraude met levensech­te poppen kunnen herkennen

Nederland
In 1993 werd in Nederland de eerste carpoolstrook van Europa geopend op de A1. De rijstrook was tevens een zogeheten wisselstrook, waarbij één rijstrook afwisselend werd gebruikt voor beide richtingen. Op deze strook mochten alleen auto’s met drie of meer inzittenden rijden. In 1994 werd de carpoolstrook opengesteld voor al het verkeer en deze staat nu bekend als de wisselstrook.

Verenigde Staten en Canada
In de Verenigde Staten en Canada kennen ze ook al heel lang door diamanten of ruiten aangewezen carpoolstroken. Daar mag je er alleen rijden als je met drie of meer personen in een auto zit. In Frankrijk lopen ankel vakantiegangers die alleen reizen – of met kleine, niet te detecteren kinderen op de achterbank – risico op een bekeuring.

Bron AD.nl Erik Kouwenhoven

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSMILIEU/TOL

Wallonië dan toch niet één grote Lage Emissiezone vanaf 2025

Niet alleen in Vlaanderen, maar ook in Wallonië beroeren Lage Emissiezones de gemoederen. Hoewel het de bedoeling van de Waalse overheid was om initieel tegen 2023 en na een eerder uitstel dan toch tegen 2025 van het hele gewest één grote LEZ te maken, wil Waals Minister van Leefmilieu Céline Tellier dat nu beperken tot de steden, zoals het geval is in Brussel, Gent en Antwerpen.

Regionaal Minister van Leefmilieu Céline Tellier wil zeer binnenkort haar plan aan de Waalse gewestregering voorstellen om er het voorgenomen geleidelijke verbod op het rijden met de oudste voertuigen te vervangen door gerichte maatregelen in de grote steden. Het toekomstige volledige verbod op het hele grondgebied, dat door haar voorganger Carlo Di Antonio (Les Engagés) werd opgesteld, is vanuit milieuoogpunt niet gerechtvaardigd, vindt ze.

2 studies

Ze baseert zich daarvoor op twee studies die tussen 2019 en 2023 werden uitgevoerd door ISSeP, het Institut scientifique de service public. Een eerste studie uit 2019 in Namen en Eupen had al aangetoond dat de invoering van een Lage Emissiezone relevant was voor de eerste, maar niet voor de tweede stad, vanwege de omvang van de agglomeratie. Die analyse werd ook bevestigd door de resultaten van de Intelligent Traffic Dynamics Study (EDIT), die datzelfde ISSeP eind 2023 afrondde. Volgens deze studie zijn de overschrijdingen van de Europese grenswaarden zeer lokaal en terug te brengen tot op het niveau van bepaalde straten. De invoering van een lage emissiezone lijkt dan ook meer aangewezen voor grote steden als Luik, Charleroi, Namen en Bergen dan voor het hele grondgebied. 

Onevenredige maatregel

In het licht van de resultaten van deze studies lijkt een geleidelijk rijverbod voor specifieke voertuigen in heel Wallonië een onevenredige maatregel die moeilijk toe te passen is op een uitgestrekt en divers gebied als Wallonië, en bovenal niet effectief om de luchtkwaliteit daadwerkelijk te verbeteren,” zei Tellier. Het laatste rapport van de Cellule Interrégionale de l’Environnement (CELINE) laat bovendien al een langetermijnverbetering van de luchtkwaliteit in Wallonië zien, stelde ze nog. 

Het geleidelijke rijverbod in heel Wallonië, zonder rekening te houden met het onderscheid tussen stedelijke en landelijke gebieden, lijkt me de verkeerde oplossing om een essentieel probleem aan te pakken: de luchtkwaliteit. Dit probleem bestaat nog steeds en het is van cruciaal belang dat we het aanpakken door onze actiemiddelen te concentreren op de grote stedelijke centra, waar de luchtkwaliteit verder moet worden verbeterd“, vervolgde de minister tegen de leden van de Waalse parlementaire commissie die over het onderwerp gaat. 

Daarom zal ze de Waalse regering binnenkort een voorontwerp voor een aanpassing van het betreffende decreet en een systeem van financiële steun aan de grote Waalse steden via trekkingsrechten voorstellen. “De details van de regeling zullen binnenkort worden bekendgemaakt. Mijn enige doelstelling is ervoor te zorgen dat we allemaal in een gezonde omgeving kunnen leven door doeltreffende, relevante en sociaal rechtvaardige maatregelen te nemen“, zei Tellier verder. 

Van uitstel komt afstel

De in 2019 goedgekeurde veralgemeende lage-emissiezone, die aanvankelijk was aangekondigd voor 2023 maar bij gebrek aan uitvoeringsbesluiten werd uitgesteld, zou uiteindelijk op 1 januari 2025 van kracht moeten worden in het zuiden van het land. In eerste instantie voorzag de zone in een rijverbod voor voertuigen zonder Euronorm en met de Euronormen 1, 2 en 3. Het verbod zou dan geleidelijk worden aangevuld met voertuigen met een recentere Euronorm. 

Ongetwijfeld zullen heel wat inwoners van het Waals gewest blij zijn met de nieuwe plannen, al blijft het aanpassen van een algemene Lage Emissiezone naar een Lage Emissiezone in enkele specifieke steden zoal in Gent, Antwerpen en Brussel ook dan een hoe dan ook sociaal moeilijk verdedigbare maatregel die nog voor de nodige controverse belooft te zorgen. 

BRON: autonieuws.be – Stijn Blanckaert

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSCAMPERPLAATSENNUTTIGE INFO

Hasselt verwelkomt reizigers met een gloednieuwe camperplaats

Hasselt verwelkomt reizigers met gloednieuwe camperplaats voor 20 campers in de schaduw van de serene Japanse Tuin, gelegen naast het groene oase van Kapermolenpark. Met voorzieningen zoals stromend water, wifi, elektriciteit en een handige plek om chemische toiletten te legen, biedt deze moderne faciliteit een comfortabele tussenstop voor reizigers.

Trots noemt schepen voor Toerisme, Dehollogne (N-VA), het een ultramoderne camperplek, gunstig gelegen op slechts een korte wandeling van het bruisende stadscentrum. “Deze locatie is ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar gemak en natuurlijke schoonheid,” voegt hij toe.

Met een strategische ligging naast het park en de Koning Boudewijnlaan, biedt deze camperplaats niet alleen een prachtige omgeving maar ook veiligheid dankzij sociale controle, verlichting en camerabewaking. Een geautomatiseerde slagboom zorgt ervoor dat het stadsbestuur een nauwkeurig overzicht heeft van de bezoekers en hun verblijfsduur.

De interesse in deze nieuwe faciliteit is alom tegenwoordig, met talrijke vragen van potentiële bezoekers aan de Toerismeservice in de afgelopen weken. En het enthousiasme wordt gedeeld door lokale camperenthousiasteling Marc, die de locatie prijst om zijn netheid, nabijheid tot het stadscentrum en volledige voorzieningen.

Terwijl sommigen bezorgd zijn over een mogelijk reserveringssysteem, verzekert Dehollogne dat het systeem flexibel zal zijn, waarbij reizigers op de dag zelf nog kunnen reserveren. “Het doel is om reizigers gemoedsrust te bieden en tegelijkertijd de ervaring zo naadloos mogelijk te maken,” verklaart hij.

Met een betaalautomaat ter plaatse kunnen reizigers genieten van een overnachting tegen een redelijke prijs. Tijdens het laagseizoen (oktober tot april) bedraagt de vergoeding 18 euro per nacht, terwijl dit tijdens het hoogseizoen (mei tot september) 22 euro per nacht is. De opening van deze camperplaats is slechts het begin, met de hoop op verdere ontwikkelingen in de toekomst om het toerisme in en rond Hasselt te stimuleren.

BRON: VRT NWS Regio Limburg

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWSFrankrijk

Diefstal nabij Mont Saint-Michel: Camperaars het doelwit van inbraak

In de vredige nacht van woensdag 27 maart werden de rust en sereniteit van meerdere camperaars verstoord toen dieven toesloegen in de omgeving van Mont Saint-Michel. In de gemeenten Pontorson en Beauvoir, gelegen vlakbij dit iconische Franse monument, werden verschillende campers het doelwit van inbraak terwijl hun eigenaren rustig sliepen.

Het nieuws van deze ongelukkige gebeurtenissen verspreidde zich snel onder degenen die de rust van het platteland opzochten en hun nacht doorbrachten in de schaduw van Mont Saint-Michel. Wat had moeten zijn als een rustige nacht onder de sterren, veranderde plotseling in een bron van angst en onzekerheid voor meerdere reizigers.

Volgens de lokale autoriteiten zijn er in de nacht van de 27e maart verschillende voertuigen beroofd in de gebieden Moidrey in Pontorson en Beauvoir op de weg naar Mont Saint-Michel. De daders zijn vermoedelijk de voertuigen binnengedrongen – sommige bleken niet afgesloten te zijn – om persoonlijke bezittingen te stelen terwijl de eigenaren onwetend sliepen.

Een geruststellende vaststelling in deze ongelukkige reeks inbraken is dat er volgens de gendarmes geen aanvallen op mensen hebben plaatsgevonden. Desalniettemin blijft het een alarmerende situatie voor degenen die op doorreis zijn en hun toevlucht zoeken in de nabijheid van Mont Saint-Michel.

Bij de plaatselijke karamelwinkel Maison Pèlerin, grenzend aan de camperplaats in Beauvoir, wordt gesproken over zeven campers die het doelwit waren van deze diefstallen. Dit heeft geleid tot een dringende oproep van de gendarmerie aan alle camperaars die door de regio reizen om waakzaam te zijn. Ze worden aangespoord om hun voertuigen zorgvuldig af te sluiten en geen waardevolle bezittingen zichtbaar achter te laten, zelfs niet tijdens de rustigste nachten.

Deze gebeurtenissen dienen als een waarschuwing voor degenen die de schoonheid van Mont Saint-Michel willen ervaren en tegelijkertijd willen genieten van de vrijheid van het camperen. Hoewel het gebied bekend staat om zijn idyllische landschappen en historische charme, is het belangrijk om zich bewust te zijn van de mogelijke risico’s en voorzorgsmaatregelen te nemen om ongewenste incidenten te voorkomen.

Het blijft een trieste realiteit dat zelfs op de meest vredige locaties, zoals de omgeving van Mont Saint-Michel, dieven kunnen toeslaan en de gemoedsrust van reizigers kunnen verstoren. Hopelijk zal deze wake-up call dienen als een herinnering aan het belang van waakzaamheid en voorbereiding, zelfs in de meest schilderachtige omgevingen.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

Bron lamanchelibre.fr

BLOGCAMPER NIEUWS

Revolutionaire XTura 2024 van Eura Mobil

Eura Mobiel onthult de revolutionaire Xtura 2024: Een Toekomstgerichte Stap in Mobiliteit

Het landschap van luxe offroad campers heeft een nieuwe ster aan het firmament met de introductie van de Xtura door de befaamde Duitse camperbouwer Eura Mobil. Dit vlaggenschipmodel belooft avontuurlijke reizigers naar ongekende hoogten te brengen, gesteund door het solide chassis van de Mercedes Sprinter 419 CDI en een overvloed aan ruimte, comfort en stijl.

De kern van de Xtura wordt gevormd door de krachtige 190 pk sterke Mercedes dieselmotor (140 Kw), die niet alleen voldoet aan de strikte Euro 6E-emissienormen maar ook geoptimaliseerd is voor de uitdagende offroad omstandigheden. Gekoppeld aan een geavanceerde sequentiële versnellingsbak en vierwielaandrijving met all terrain-banden, belooft de Xtura zowel in prestaties als veelzijdigheid uit te blinken.

Een Robuuste Schil voor Elk Avontuur
Het exterieur van de Xtura is een testament van robuustheid en elegantie, met zijn unieke aerodynamische design dat naadloos overgaat in de opbouw van de camper. Vervaardigd uit hoogwaardige polyester panelen en aluminium profielen, biedt deze opbouw niet alleen stevigheid maar ook superieure isolatie. Met wanden van 30 mm dik, een dak van gelijke dikte en een vloer van maar liefst 85 mm, is de Xtura bestand tegen alle grillen van Moeder Natuur.

Een Interieur van Verfijnde Luxe
Binnenin wordt het gevoel van luxe voortgezet, met een interieur dat is afgewerkt met lichte tinten en het rustieke chaletmeubilair, waardoor een warme en uitnodigende sfeer ontstaat. De Xtura biedt royale opbergmogelijkheden en hoogwaardige afwerkingen. Twee eenpersoonsbedden met koudschuimmatrassen achterin en een gezellige face-to-face zithoek vooraan zorgen voor een comfortabele leefruimte.

Een Keuken voor Fijnproevers
Voor culinaire liefhebbers is de keuken van de Xtura een waar genot. Met een ergonomisch werkblad, een ruime 146-liter koelkast en een kookplaat met zowel gas- als inductiekookzones, is koken aan boord van deze camper een ware beleving. De badkamer is eveneens voorzien van alle gemakken, inclusief een draaibare wand voor de geïntegreerde douche.

Zelfvoorzienendheid in Stijl
Voor avonturiers die graag langdurig en zelfvoorzienend reizen, biedt de Xtura de ideale oplossing. Met een watervoorziening bestaande uit een geïsoleerde en verwarmde 145-liter schoonwatertank en een 105-liter afvalwatertank, is deze camper geschikt voor diverse klimaten. De Alde-waterverwarming en uitstekende isolatie garanderen comfort, zelfs in extreme omstandigheden.

Toonaangevende Technologie
Op het gebied van technologie onderscheidt de Xtura zich met zijn geavanceerde elektrische systeem, inclusief een 330 Ah gel-lithiumaccu. Dit systeem is toegankelijk via een centrale elektronische controle-eenheid in de garage van de camper, wat zorgt voor ultiem gemak en efficiëntie. Veiligheid en gebruiksgemak staan ook centraal, met Isofix-bevestigingen en een éénsleutelsysteem voor het hele voertuig.

Wielbasis (mm) 3665 | Totale lengte (mm) 6880 | Totale breedte (mm) 2190 | Totale hoogte (mm) 3050 |
| Technisch toelaatbare totale massa (kg) 4100 |

Hoewel de instapprijs rond de 150.000 euro ligt, plaatst de Eura Mobil Xtura zichzelf in het topsegment van luxe offroad campers. Een investering die echter gelijkstaat aan de belofte van grenzeloze avonturen en ongeëvenaarde vrijheid, waarbij alleen de lucht de limiet is.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

Ontdek de nieuwe Xtura van Eura Mobil tijdens zijn belgische avant-premiere in onze toonzaal te Oostende. Een evenement dat je niet mag missen.  Deze camper is winnaar van meerdere Europese innovatie awards en is EXCLUSIEF bij Urbano te verkrijgen.

BLOGCAMPER NIEUWSFrankrijkNUTTIGE INFO

Vakantiegangers opgelet: dit is de enige rondweg in Europa waar invoegend verkeer voorrang heeft

Personen die op vakantie gaan naar het buitenland krijgen soms te maken met bizarre verkeersregels. Elk land heeft wel één of twee uitzonderingen, maar in één land kan een ogenschijnlijk omgekeerde voorrangsregel voor gevaarlijke situaties zorgen.


Wie in Groot-Brittannië voetgangers of fietsers nat maakt door als automobilist door een plas te rijden, riskeert bijvoorbeeld een boete van 100 tot 5000 pond, plus drie strafpunten op het rijbewijs. In Spanje kun je beboet worden als je met teenslippers rijdt of een arm of ander lichaamsdeel uit het raam steekt. Maar de vreemdste regel is het verbod om iets te dragen dat je oren bedekt, of dat nou een hoed is of een koptelefoon.

Onderkant auto controleren
In Duitsland mag je op veel plekken zo hard rijden als je wilt, maar als je zonder brandstof langs de snelweg komt te staan, staat je een hoge bekeuring te wachten – soms zelfs een rijverbod. En in Denemarken moeten automobilisten voordat ze wegrijden verplicht de onderkant van hun auto controleren ‘om te kijken of er geen kinderen onder liggen te slapen’.

In veel gevallen gaat het om onschuldige en zelfs lachwekkende dingen die zelden tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. Anders is dat bij een afwijkende verkeersregel in Frankrijk. Daar heeft invoegend verkeer op de Périphérique – de rondweg rond Parijs – namelijk voorrang op het verkeer dat op de hoofdrijbaan rijdt. Deze regel is algemeen bekend bij Fransen, die er dan ook gretig gebruik van maken door hun auto ongezien de hoofdrijbaan op te slingeren, iets wat bij Nederlanders soms tot abrupte rem-ingrepen leidt.

‘Asociale Parijzenaren’
,,Wij hielden in Parijs tot voor kort altijd braaf rechts aan op de Périphérique”, zegt Maarten Kouwenhoven, eigenaar van een vakantiehuis in de Dordogne. ,,Ook omdat we vaak met een aanhanger rijden. Maar het viel ons wel op dat die Parijzenaren zo asociaal rijden door ons zomaar af te snijden bij het invoegen, totdat we van een Fransman hoorden dat invoegend verkeer daar voorrang heeft. Sinds die tijd mijden we de rechterbaan zoveel mogelijk.”

De reden dat het invoegend verkeer voorrang heeft, komt doordat de 35 kilometer lange Boulevard Péripherique officieel geen snelwegstatus heeft. ,,Het is een stedelijke weg”, zegt Sanne Over van de ANWB. ,,Hierdoor geldt dat verkeer van rechts voorrang heeft volgens de Franse wegcode.” De reden dat men hiervoor heeft gekozen is waarschijnlijk omdat de op- en afritten kort zijn en vaak eindigen bij een pijler van een brug of viaduct in plaats van een vluchtstrook.

Tweede rijstrook van rechts
Ervaren Frankrijk-gangers adviseren dan ook om zoveel mogelijk op de tweede rijstrook van rechts te rijden. Daarmee voorkom je dat je getorpedeerd wordt door invoegende Parijzenaren. Keerzijde is dat je in theorie zelf ook minder stress hebt wanneer je zelf invoegt op deze rondweg van Parijs. Iedereen moet dan, volgens de Franse wegcode, immers ook plaatsmaken voor jou.

Bron AD.nl Erik Kouwenhoven

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSCAMPERFUNEVENTSNUTTIGE INFOWINactie

WINACTIE Motorhomesalon Gent

🚐 WIN 5×2 GRATIS INKOMKAARTEN voor het Motorhomesalon in Flanders Expo 🌟

Het Motorhomesalon is the place to be voor iedereen die nog graag voor de zomer een motorhomekoopje wil doen. Er zijn honderden motorhomes: tweedehands campers, nieuw en stockwagens te ontdekken aan zeer interessante prijzen en garanties. En ook voor de motorhomebezitter is het salon meer dan een bezoek waard! Er is een ruim aanbod van accessoires en alles wat je nodig hebt voor jouw vakantie met de mobilhome.

En ook voor de motorhomebezitter is het salon meer dan een bezoek waard: aanbieders van accessoires, gidsen en magazines, verzekeraars, vertegenwoordigers van campings en kampeerautoterreinen… de hele kampeersector komt uitgebreid aan bod!
Achtergrond en duiding krijgt de mobilhomegebruiker bij de boeiende exposanten die graag tijd vrijmaken om jullie te informeren. In het Mobilcafé kan je verpozen en op adem komen.

Op 20 en 21 April 2024 vindt in Flanders Expo het 2de hands MotorhomeSalon plaats. Dankzij de exposanten uit zeer uiteenlopende sectoren is de beurs voor alle motorhomeliefhebbers uit België en Nederland een echte must.

Hoe kun je meedoen?

Volg onze pagina om op de hoogte te blijven van de winnaars en andere geweldige reistips.
Like en deel dit bericht om je deelname te bevestigen.
Deel dit bericht met twee vrienden waarvan je denkt dat ze dit niet willen missen.

🎊 De winnaars worden willekeurig gekozen uit de deelnemers die alle stappen hebben gevolgd. De winnaars worden bekendgemaakt op 02-04-2024 dus zorg ervoor dat je op de hoogte blijft!

Deel dit bericht en nodig al je reislustige vrienden uit om ook mee te doen aan deze geweldige winactie! 🌍⛺ Veel succes allemaal! 🍀

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

Avontuurlijke CampertripsBLOGCAMPER NIEUWSCAMPERFUNCAMPERPLAATSENLANDEN INFO

Avontuurlijke Camperroutes met CamperFun

Ontdek Avontuurlijke Camperroutes met Camperportaal Camperfun

Voor degenen die houden van de vrijheid van reizen en het comfort van hun eigen huis op wielen, zijn camperroutes een perfecte manier om nieuwe bestemmingen te verkennen. Camperportaal Camperfun biedt een schat aan boeiende routes die zijn ontworpen om de avontuurlijke reiziger te verrassen en te inspireren.

Verken de Wereld met Camperportaal Camperfun

Bij Camperportaal Camperfun draait alles om het delen van passie voor reizen en avontuur. Met behulp van de My Route app MRA zijn alle routes zorgvuldig gemaakt om te voldoen aan de behoeften van camperaars. Of je nu door schilderachtige landschappen wilt rijden, historische steden wilt verkennen of verborgen juweeltjes wilt ontdekken, er is voor elk wat wils.

Ontdek Scooter- en Motorroutes
Voor de avontuurlijke camperaars die ook graag de omgeving verkennen op twee wielen, biedt Camperportaal Camperfun routes aan die speciaal zijn ontworpen voor scooters en motoren. Deze routes brengen je naar adembenemende locaties en bieden de mogelijkheid om dieper in te gaan op de lokale cultuur en tradities.

Diversiteit aan bestemmingen
Of je nu de voorkeur geeft aan de rustige charme van het platteland, de levendigheid van bruisende steden, of de rustgevende sfeer van kustplaatsen, Camperportaal Camperfun heeft voor ieder wat wils. Verken prachtige routes door diverse landen en streken, elk met zijn eigen unieke landschappen, cultuur en bezienswaardigheden.

Altijd nieuwe avonturen

Camperportaal Camperfun blijft groeien en evolueren, met regelmatige toevoegingen van nieuwe routes en bestemmingen. Blijf op de hoogte door de website in de gaten te houden of word lid van de gratis Facebook-groep Camperportaal Camperfun. Bovendien kun je je gratis abonneren op de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van de nieuwste routes, tips en updates.

Sluit je aan bij de avontuurlijke gemeenschap

Of je nu een doorgewinterde camperaar bent of net begint aan je eerste avontuur op de weg, Camperportaal Camperfun verwelkomt je graag in hun levendige gemeenschap van reizigers. Deel ervaringen, tips en verhalen met gelijkgestemde individuen en laat je inspireren voor je volgende reis.

Maak je Gratis Lid via deze link

Begin jouw avontuur met CamperPortaal CamperFun

Klaar om de wereld te verkennen op jouw eigen tempo en op jouw eigen manier? Bezoek vandaag nog Camperportaal Camperfun en ontdek de eindeloze mogelijkheden van camperroutes. Of je nu droomt van een ontspannen vakantie in de natuur of een opwindende ontdekkingsreis door onbekende gebieden, met Camperportaal Camperfun begint het avontuur pas echt.

BRON: Camperportaal Camperfun

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFOSpanje

Wat zijn deze nieuwe groene lijnen op de Spaanse wegen?

De Spaanse verkeersautoriteiten hebben recentelijk nieuwe stappen ondernomen om de verkeersveiligheid te verbeteren en het aantal verkeersongevallen te verminderen. Een van deze maatregelen omvat het aanbrengen van groene lijnen op bepaalde wegen. Deze markeringen zijn bedoeld om automobilisten te waarschuwen en hen aan te sporen hun rijgedrag aan te passen. In dit artikel zullen we de betekenis van deze lijnen bespreken en waarom ze zijn geïntroduceerd. We kijken ook kort naar de nieuwe rode lijnen en smalle blauwe lijnen die vaak op wegen te zien zijn in Spanje.

In 2023 kwamen in totaal 1145 mensen om het leven bij verkeersongevallen op de Spaanse wegen, ongeveer hetzelfde aantal als in 2022. Deze cijfers tonen aan dat er nog steeds ruimte voor verbetering is op het gebied van verkeersveiligheid. De Spaanse verkeersdienst DGT (Dirección General de Tráfico) is zich hiervan bewust en heeft daarom verschillende maatregelen genomen om het aantal ongevallen terug te dringen.

Een van de nieuwe maatregelen die is geïntroduceerd, is het aanbrengen van groene lijnen op bepaalde wegen. Deze lijnen hebben tot doel automobilisten te waarschuwen voor gevaarlijke situaties en hen aan te moedigen hun rijgedrag aan te passen.

De groene lijn is aangebracht aan de linkerkant van de al bekende witte lijn die de wegbaan scheidt van de berm. De groene lijn is bedoeld om automobilisten te waarschuwen dat de rijstrook smaller wordt. Met andere woorden, de groene lijn geeft aan dat de automobilist zijn snelheid moet matigen bij het naderen van een versmalling van de rijbaan.

De groene lijn is geen nieuw fenomeen in Spanje. Sinds enkele jaren is deze lijn als proef al zichtbaar op sommige interstedelijke wegen, zoals de CL-613 tussen Palencia en Sahagún, en de CL-615 tussen Palencia en Guardo. Na deze proefperiode heeft de DGT besloten deze groene lijnen op meerdere wegen in het land aan te brengen.

De groene lijn wordt vaak gecombineerd met verticale waarschuwingsborden die de automobilist informeren dat hij zich op een controle traject met snelheidsradar bevindt. Deze combinatie van maatregelen heeft tot doel de verkeersveiligheid te verbeteren door automobilisten bewust te maken van hun rijgedrag en hen aan te moedigen hun snelheid aan te passen.

De groene lijn wordt vaak gecombineerd met verticale waarschuwingsborden die de automobilist informeren dat hij zich op een controle traject met snelheidsradar bevindt. Deze combinatie van maatregelen heeft tot doel de verkeersveiligheid te verbeteren door automobilisten bewust te maken van hun rijgedrag en hen aan te moedigen hun snelheid aan te passen.Hoewel de groene lijn bedoeld is om de verkeersveiligheid te verbeteren, zijn er ook critici die vraagtekens zetten bij de effectiviteit van deze maatregel. Sommigen stellen dat de groene lijn onvoldoende opvalt en dat automobilisten de betekenis ervan niet goed begrijpen. Anderen menen dat aanvullende maatregelen, zoals betere infrastructuur en striktere handhaving, noodzakelijk zijn om echt een verschil te maken.

Rode lijnen

Naast de groene lijn is er ook een rode lijn geïntroduceerd op sommige Spaanse wegen. De rode lijn is bedoeld om automobilisten te waarschuwen voor gevaarlijke inhaalmanoeuvres op wegen met tweerichtingsverkeer. De rode lijn is onder andere aangebracht op de weg A-355 tussen Cártama en Marbella in de provincie Málaga, ook wel bekend als “carretera de miedo” (angstweg) vanwege het hoge aantal dodelijke ongevallen op dit traject.

BRON: spanjevandaag.com

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BelgiëBLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWS

Overheid slaat Alarm voor Golf van Camper- en Caravan-Diefstallen!

Alarm in West-Vlaanderen: Diefstalgolf treft Caravan- en Camperbezitters

BE-Alert, het alarmeringssysteem van de overheid, slaat alarm voor eigenaars van caravans en campers. De laatste weken hebben dieven maar liefst 9 campers en caravans gestolen, voornamelijk in de regio’s Ieper, Roeselare, Veurne, Avelgem, Zwevegem en Gent.

De diefstallen vinden voornamelijk ‘s nachts plaats, waardoor eigenaars extra waakzaam moeten zijn. De overheid dringt er bij hen op aan om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om diefstal te voorkomen.

Het is van essentieel belang dat caravan- en camperbezitters hun eigendommen goed beveiligen en extra alert zijn op verdachte activiteiten in hun omgeving. Met de recente toename van diefstallen is het duidelijk dat de criminelen actief zijn en geen enkel voertuig gespaard laten.

De politie en lokale autoriteiten worden ook opgeroepen om de surveillance in deze gebieden te verhogen en samen te werken met gemeenschappen om de veiligheid te waarborgen.

Eigenaars van caravans en campers wordt aangeraden om waar mogelijk extra beveiligingsmaatregelen te treffen, zoals het gebruik van alarmen, het parkeren op goed verlichte en bewaakte locaties, en het vastzetten van voertuigen met stevige sloten en kettingen.

BE-Alert en de lokale overheden blijven de situatie nauwlettend volgen en zullen verdere updates verstrekken aan de betrokken gemeenschappen. In tijden van verhoogd risico is het cruciaal dat alle betrokkenen samenwerken om de veiligheid van de gemeenschap te waarborgen en het hoofd te bieden aan deze diefstalgolf.

BRON: focus-wtv.be

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGCAMPER NIEUWSMILIEU/TOLNederlandNUTTIGE INFO

Betaling vereist: Tol op komst voor Nederlandse snelweg

Nederland Introduceert Nieuw Tolwegsysteem: Een Nieuw Tijdperk voor Automobilisten

Het Nederlandse verkeerslandschap staat op het punt een significante verandering te ondergaan met de introductie van het nieuwe tolwegproject, de A24. Voor Nederlandse automobilisten betekent dit een verschuiving in de manier waarop ze hun reizen plannen en financiële verantwoordelijkheden beheren. Deze ontwikkeling markeert een keerpunt waarbij tolwegen niet langer exclusief zijn voor buitenlandse reizen maar ook een realiteit worden binnen de Nederlandse grenzen.

De A24: Een Nieuwe Tolweginfrastructuur

De Blankenburgverbinding of A24, ontworpen om Rozenburg en Vlaardingen met elkaar te verbinden, is niet alleen bedoeld om de mobiliteit te verbeteren maar ook om een nieuw inkomstenmodel te creëren voor de overheid. Dit project, hoewel het de doorstroming van het verkeer kan bevorderen, zal ook automobilisten confronteren met extra kosten bovenop de reeds bestaande financiële lasten van autorijden in Nederland.

Kosten en betalingssysteem

Het tariefsysteem van de A24 varieert afhankelijk van het type voertuig. Voor voertuigen onder de 3500 kg bedragen de kosten €1,45, maar voor vrachtwagens en voertuigen boven 3500 kg zal dit €8,70 worden. Voor aanhangers en caravans betaalt u niet extra, de tolbedragen zullen elk jaar veranderen. Belangrijk is dat er geen traditionele tolhuisjes zijn; de betaling verloopt volledig digitaal. Bestuurders hebben drie dagen de tijd om hun tol online te voldoen. Vergeten betalingen resulteren in boetes van respectievelijk €8 en €35, afhankelijk van de duur van het uitstel.


Digitaal betalen : Een Nieuwe Benadering van Tolheffing

In tegenstelling tot de gebruikelijke tolwegen, waar bestuurders moeten stoppen bij fysieke tolpoortjes om tol te betalen, is de A24 snelweg uitgerust met een geavanceerd digitaal betalingssysteem. Wanneer een voertuig de snelweg oprijdt, worden camera’s gebruikt om het kenteken te scannen en het voertuig te identificeren. Vervolgens registreert het systeem automatisch de passage en berekent het de verschuldigde tol op basis van het voertuigtype.

Impact en overwegingen voor Automobilisten

Met de komst van de A24 betreden Nederlandse automobilisten een nieuw tijdperk van verkeersbeheer, waarbij zowel de voordelen als de extra kosten zorgvuldig moeten worden overwogen. Terwijl de tolweg de doorstroming van het verkeer kan bevorderen, zullen automobilisten geconfronteerd worden met nieuwe financiële verplichtingen en een grotere behoefte aan aandacht voor betalingsdeadlines. Bovendien kan dit nieuwe systeem een extra inspanning vereisen om minder technisch onderlegde familieleden en medeweggebruikers op de hoogte te brengen van de digitale betalingsprocessen.

In conclusie markeert de introductie van de A24 een belangrijk keerpunt in het Nederlandse verkeer, waarbij de traditionele manier van reizen en betalen wordt vervangen door een meer gedigitaliseerd en kostengeoriënteerd systeem. Het is essentieel voor automobilisten om zich bewust te zijn van deze veranderingen en zich voor te bereiden op de implicaties die dit nieuwe tolwegsysteem met zich meebrengt.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSEVENTSNUTTIGE INFO

MotorhomeSalon Gent 2024

Op 20 en 21 april 2024 staat het Tweedehands Motorhomesalon GENT gepland in Flanders Expo. Het Tweedehands Motorhomesalon vormt de ideale gelegenheid voor iedereen die voor de zomer op zoek is naar een betaalbare motorhome. Verken een breed scala aan motorhomes, waaronder tweedehands campers en stockwagens, allemaal tegen zeer concurrerende prijzen en voorzien van garanties. Ook voor eigenaars van motorhomes is het salon zeer relevant, met aanbieders van accessoires, informatieve gidsen en magazines, verzekeringsmaatschappijen en vertegenwoordigers van campings en kampeerautoterreinen die uitgebreid aan bod komen.


Het Mobilcafé en meer

Overweeg je om voor de eerste keer met een motorhome op reis te gaan? Bezoek dan de diverse verhuurbedrijven die je graag informeren en ondersteunen bij deze nieuwe ervaring. Heb je al een motorhome? Ontdek dan onze talrijke exposanten, die met plezier de tijd nemen om je te voorzien van waardevolle informatie. Ontspan en neem even pauze in het Mobilcafé. Tijdens de beurs kun je niet alleen de motorhome van je dromen vinden, maar ook een overvloed aan tips en tricks, nuttige adressen en creatieve ideeën voor een geslaagde motorhomevakantie! Mis dit evenement niet!

Dealers en accessoires

Ontdek op het Motorhomesalon Gent, tweedehands en stock motorhomes tegen verleidelijke prijzen met garantie! Of je nu op zoek bent naar meer comfort tijdens je camperreizen, met de beste stoelen, een luifel, ecologische toiletproducten, en de wens om jouw motorhome te laten schitteren, of als je overweegt deze uit te rusten met zonnepanelen en batterijen voor energiezuinig en zelfstandig reizen, bezoek dan zeker de diverse accessoirebedrijven op de beurs. Voor een motorhome die volledig is afgestemd op jouw wensen, staan er exposanten klaar die gespecialiseerd zijn in camperbouw. Vergeet ook niet informatie in te winnen over de beste verzekering, zodat je zorgeloos op reis kunt vertrekken.

Wanneer : 20 en 21 april 2024
Waar : Flanders Expo |Maaltekouter 1, 9051 Gent België
Openingsuren : Za 11/03 10:00-17:00 en Zo 12/03 10:00-17:00
Prijzen : Volwassenen: €10,00 ( aan de kassa ) | Kinderen tot 16j GRATIS
Kleine honden en assistentiehonden zijn toegelaten.
www.motorhomesalon.be | info@motorhomesalon.be |

Neem afrit 14 op de E40 Brussel – Oostende. In de eventkalender vind je per event de aanbevolen parking.

Na het enorme succes van de vorige editie staat het MotorhomeSalon deze keer in Gent voor de deur. En om het feest compleet te maken, worden er binnenkort opnieuw 5×2 Gratis toegangskaarten weggegeven! Dus, hou de website goed in de gaten of wordt gratis lid van onze Facebook-pagina Camperportaal Camperfun, om als eerste op de hoogte te zijn.

Het is bijna zover! Het langverwachte evenement voor camperliefhebbers en avonturiers, het MotorhomeSalon, maakt zich klaar om opnieuw de spotlights te stelen deze keer in Gent. Na het overweldigende succes van de vorige editie, belooft nog groter en beter te worden.

Winactie_Camperfun

Maar wat maakt het deze keer speciaal? Het weggeven van gratis toegangskaarten natuurlijk! Als blijk van waardering voor alle steun en enthousiasme van onze trouwe bezoekers, zullen we binnenkort 5×2 inkomkaarten uitdelen. Hoe kun je deze felbegeerde kaarten bemachtigen? Het is eenvoudig! Blijf op de hoogte door regelmatig onze website te bezoeken, waar we binnenkort meer details zullen delen. Of, nog beter, word gratis lid van onze Facebook-pagina Camperportaal Camperfun. Als lid ben je altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en natuurlijk de kans om gratis toegangskaarten te winnen.


Mis deze kans niet om het MotorhomeSalon in Antwerpen bij te wonen, een evenement dat gegarandeerd inspiratie en enthousiasme zal brengen voor jouw volgende camperavontuur. We zien je graag daar!

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGCAMPER NIEUWSSpanje

Camperplaatsen in Navarra worden toeristisch verblijf met verschillende vereisten

Het toerisme in Navarra is in beweging door de recente goedkeuring van een nieuw decreet dat de camperplaatsen reguleert. Deze gebieden waar reizigers met campervans, kampeerauto’s en soortgelijke voertuigen kunnen overnachten, worden nu als een vorm van toeristisch verblijf beschouwd. Dit betekent dat er specifieke voorwaarden en categorieën van kracht worden om de kwaliteit en dienstverlening voor deze groeiende tak van toerisme te waarborgen. Het decreet stelt niet alleen eisen aan de faciliteiten, maar biedt ook financiële steun voor zowel lokale overheden als het bedrijfsleven om de transitie naar de nieuwe regelgeving soepel te laten verlopen.

De belangrijkste verandering is dat de camperplaatsen nu als een vorm van toeristisch verblijf worden beschouwd in de regio Navarra. Er zijn drie categorieën ingesteld: basis, plus en complementair. Elk van deze categorieën heeft minimumvereisten wat betreft faciliteiten en diensten die aan de gebruikers moeten worden aangeboden.

Het decreet stelt technische eisen voor het openen van deze gebieden in de regio Navarra en regelt hun operationele regels, zoals openingskalenders, maximale verblijfsduren en verplichte aansprakelijkheidsverzekeringen. Er is ook een procedure voor registratie van deze gebieden in het toerisme register van Navarra en een sanctiesysteem.

De Directie Toerisme van de regering van Navarra werkt aan twee subsidielijnen om lokale overheden en het midden- en kleinbedrijf te ondersteunen bij het aanpassen van de camperplaatsen aan de nieuwe vereisten.

Ten eerste is er een subsidieronde gepland voor lokale overheden voor de aanleg van nieuwe camperplaatsen of aanpassing van bestaande gebieden. Deze regeling heeft een budget van € 400.000 en een maximale subsidie van € 200.000, wat kan oplopen tot 80% van de totale subsidiabele kosten.

Daarnaast is er een subsidielijn voor de private sector. Ondernemers kunnen in aanmerking komen voor een maximale subsidie van € 35.000, ofwel 35% van het project, voor camperplaatsen die een aanvulling vormen op een reeds bestaande toeristische activiteit voorafgaand aan dit decreet.

De nieuwe regels vervangen de vorige regelgeving uit 2014, die inmiddels achterhaald was door de veranderende gewoonten van camperreizigers en de algemene ontwikkelingen in de toerismesector. Met de nieuwe regulering wil men beter inspelen op de behoeften van deze groep reizigers en het campertoerisme omvormen tot een echte toeristische troef.

Het decreet definieert “zonas de pernocta de autocaravanas” als openbare terreinen bestemd voor het tijdelijke exclusieve verblijf van alle soorten campers, kampeerauto’s en dergelijke tegen betaling, die voldoen aan de in dit decreet vastgelegde vereisten en kenmerken.

BRON: spanjevandaag.com

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGCAMPER NIEUWSLANDEN INFONUTTIGE INFO

Bij verlies of diefstal van Identiteitsdocumenten in het buitenland

Identiteitsdocumenten zijn essentieel voor onze dagelijkse activiteiten, van reizen tot het uitvoeren van financiële transacties. Echter, het verlies of de diefstal ervan kan een verontrustende en verwarrende ervaring zijn. Gelukkig staan ambassades klaar om te helpen bij het melden van dergelijke incidenten en het verkrijgen van vervangende documenten. Hier bieden we een lijst met contactgegevens van ambassades van verschillende landen, voor het geval u zich in zo’n situatie bevindt.

Contactgegevens Ambassades en ConsulatenBELGISCHE Ambassade
In het buitenland:
+32 2 5018111 | Info.belotan@diplobel.fed.be |
web: nato.diplomatie.belgium.be
In België:
+32 2 5018111
web: diplomatie.belgium.be/nl/contact

Nederland
NEDERLANDSE Ambassade
In het buitenland:
+31 622 238222 | TheHague@diplobel.fed.be
web: netherlands.diplomatie.belgium.be
In België:
+32 2 6791711
web: www.nederlandseambassade.be

Frankrijk
FRANSE Ambassade
In het buitenland:
+33 6 84531944 | paris@diplobel.fed.be
web: france.diplomatie.belgium.be
In België:
+32 2 5488711
web: www.ambafrance-be.org

Duitsland
DUITSE Ambassade
In het buitenland:
+49 173 9548881 | Berlin@diplobel.fed.be
web: germany.diplomatie.belgium.be
In België:
+32 2 7871800
web: www.bruessel.diplo.de
Luxemburg
LUXEMBURGSE Ambassade
In het buitenland:
+352 621 174475 | Luxembourg@diplobel.fed.be
web: luxembourg.diplomatie.belgium.be
In België:
+32 2 7375700
web: www.bruxelles.mae.lu
Spanje
SPAANSE Ambassade
In het buitenland:
+34 60 9280041 | Madrid@diplobel.fed.be
web: spain.diplomatie.belgium.be
In België:
+32 2 2300340
web: www.exteriores.gob.es/embajadas/bruselas/fr

In een ander land dan de bovenvermelde dan kan je steeds alle contactinformatie vinden op de website van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse zaken.

Het verlies of de diefstal van identiteitsdocumenten kan een ontwrichtende ervaring zijn, maar het is geruststellend om te weten dat ambassades hulp kunnen bieden bij het melden van deze incidenten en het verkrijgen van vervangende documenten. Het is raadzaam om zo snel mogelijk contact op te nemen met de betreffende ambassade om verdere stappen te bespreken en uw identiteit te beschermen.

Travellers Online

In elk land kunnen er crisissen, aanslagen of ongelukken gebeuren. Registreer uw reis via Travellers Online. Zo kan de FOD Buitenlandse Zaken u indien nodig makkelijker informeren en ondersteunen. Uw contactgegevens blijven steeds vertrouwelijk.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!