België

BelgiëBLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWS

Inbraak op Heterdaad in Mobilhome – Op Het Randje van de Ontsnapping

Twee verdachten die op kerstdag gearresteerd werden na een diefstal op heterdaad in Schilde, zijn eerder deze week aangehouden door de onderzoeksrechter. Ze hadden enkele waardevolle voorwerpen gestolen uit een mobilhome.

Iets na 5 uur ’s ochtends op kerstdag kregen onze ploegen een melding over een diefstal heterdaad uit een mobilhome in Schilde. Daarbij zouden enkele voorwerpen gestolen zijn, waaronder een gsm, camera en zonnebril.

Interventieploegen gingen onmiddellijk ter plaatse en troffen in de omgeving twee verdachten aan, die in het bezit waren van de gestolen goederen.
Beide jongemannen werden aangehouden door de onderzoeksrechter. Onze Lokale Recherche voert het verdere onderzoek. 

BRON: politie.be

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSCAMPERFUNEVENTSWINactie

WINACTIE Motorhomesalon

🚐 WIN 5×2 GRATIS INKOMKAARTEN voor het 13de Motorhomesalon 🌟

Het Motorhomesalon is the place to be voor iedereen die nog graag voor de zomer een motorhomekoopje wil doen. Er zijn honderden motorhomes: tweedehands campers, nieuw en stockwagens te ontdekken aan zeer interessante prijzen en garanties. En ook voor de motorhomebezitter is het salon meer dan een bezoek waard! Er is een ruim aanbod van accessoires en alles wat je nodig hebt voor jouw vakantie met de mobilhome.

En ook voor de motorhomebezitter is het salon meer dan een bezoek waard: aanbieders van accessoires, gidsen en magazines, verzekeraars, vertegenwoordigers van campings en kampeerautoterreinen… de hele kampeersector komt uitgebreid aan bod!
Achtergrond en duiding krijgt de mobilhomegebruiker bij de boeiende exposanten die graag tijd vrijmaken om jullie te informeren. In het Mobilcafé kan je verpozen en op adem komen.

Op 09 en 10  maart 2024 vindt in Antwerp Expo voor de 13de maal het 2de hands MotorhomeSalon plaats. Dankzij de exposanten uit zeer uiteenlopende sectoren is de beurs voor alle motorhomeliefhebbers uit België en Nederland een echte must.

Hoe kun je meedoen?

Volg onze pagina om op de hoogte te blijven van de winnaars en andere geweldige reistips.
Like en deel dit bericht om je deelname te bevestigen.
Tag twee vrienden met wie je graag op avontuur zou gaan en waarvan je denkt dat ze dit niet willen missen.

🎊 De winnaars worden willekeurig gekozen uit de deelnemers die alle stappen hebben gevolgd. De winnaars worden bekendgemaakt op 19-01-2024 dus zorg ervoor dat je op de hoogte blijft!

Deel dit bericht en nodig al je reislustige vrienden uit om ook mee te doen aan deze geweldige winactie! 🌍⛺ Veel succes allemaal! 🍀

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BelgiëBLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWS

Zestien inbraken op dezelfde camping op één nacht in Nieuwpoort: eigenaars dachten dat vreemd geluid door de wind kwam

NIEUWPOORT – Voor heel wat verblijvers die het oudejaar wilden vieren op Kompas Camping in Sint-Joris bij Nieuwpoort is 2023 in mineur geëindigd. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in liefst 16 voertuigen, vooral mobilhomes, ingebroken. Diverse zaken, soms waardevolle spullen, werden gestolen. Ook elders werden diefstallen gepleegd, en eerder deze week waren er verschillende woninginbraken in Koksijde. De politie Westkust is een onderzoek gestart.

Het was voor heel wat verblijvers die het eindejaar wilden vieren op Kompas Camping in de Brugse Steenweg in Sint-Joris bij Nieuwpoort zaterdagochtend slecht ontwaken. Het gaat veelal om mensen die in het binnenland wonen maar op de camping verblijven met hun mobilhome op de camperplaats. Om 6 uur werd daar een eerste inbraak ontdekt. Toen de politie ter plaatse kwam voor de nodige vaststellingen bleek dat er in totaal in liefst 16 mobilhomes werd ingebroken.

“De feiten gebeurden tussen middernacht en 6 uur ‘s morgens”, zegt politiezone Westkust. “Verschillend eigenaas hadden wel iets gemerkt maar sloegen er door de weeromstandigheden geen aandacht aan. De verschillende mobilhomes werden betreden waarbij in sommige gevallen ook schade werd aangericht. Er werden verschillende voorwerpen gestolen.” Sommige eigenaars maken melding van diefstal van waardevolle spullen.

De politie onderzoekt de reeks diefstallen op de camping maar kreeg de voorbije dagen nog verschillende meldingen van inbraken en diefstallen. Zo werd in de Annastraat in Oostduinkerke een garagebox met fors geweld opengebroken. Er werden twee strandstoelen, een elektrische fiets en visgerief gestolen. Dezelfde feiten gebeurden in de Emiel Coppietersstraat in Nieuwpoort maar hier raakte de inbreker niet binnen in de garage. In de Alfred Devoslaan in Koksijde werd dan weer een nummerplaat van een auto gestolen.

Woninginbraken

Eerder deze week werden in Westkust ook al diverse inbraken, pogingen en diefstallen vastgesteld. In Koksijde werden woensdagnacht meerdere woninginbraken gepleegd. Zowel in de Vissersstraat als de Svinkxstraat verschaften onbekenden zich op twee plaatsen toegang tot een woning. De inbraken vonden plaats tussen 9.45 uur en 12.40 uur. Bij één inbraak werd het glas van een schuifdeur ingeslagen en bij de andere waren er geen braaksporen. De onbekenden gingen aan de haal met wat juwelen, handtassen en een brandkoffertje. Op een derde plaats bleef het bij een poging waarbij de woning niet werd betreden en geen braaksporen werden vastgesteld. In Oostduinkerke probeerde een dief dan weer in vijf wagens in te breken maar dat mislukte. In de Cardijnlaan in Nieuwpoort werd wel effectief ingebroken in een wagen waarbij een lader en laptop gestolen werd.

BRON : Nieuwsblad.be – Jelle Houwen

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWS

Rijdende mobilhome verandert in enorme vuurbal: “Binnen minuten geblust, maar er bleef niks meer over”

NIJLEN – Aan Nijlen-station is dinsdagavond een mobilhome volledig uitgebrand. Het voertuig vatte tijdens het rijden om een onbekende reden vuur en enkele minuten later bleef er enkel wat schroot over. Ook de overweg raakte beschadigd. De precieze oorzaak is voorlopig onbekend.

De camper kwam dinsdag omstreeks 17u uit de Spoorweglei gereden, de baan parallel met de spoorweg. Toen de bestuurder de J.E. Claeslaan wilde oprijden, merkte hij dat zijn voertuig vuur had gevat. Daarna duurde het niet lang of de bestelwagen veranderde in een enorme vuurbal, met metershoge vlammen.

“De brandweerkazerne is hier vlakbij en we waren snel ter plaatse. Maar bij de aankomst van onze eerste ploeg stond het voertuig al compleet in lichterlaaie. De vlammen waren zeer hoog”, zegt brandweerofficier Tim Jacobs van brandweerzone Rivierenland.

De brandweer klaarde de klus met een autopomp en een tankwagen. “Ons doel was om het vuur zo snel mogelijk te doven om verdere schade te voorkomen. Dat is gelukt. Al na enkele minuten was de brand onder controle. Maar zoals je ziet bleef er nadien niets meer over van de mobilhome”, zegt Tim Jacobs.

De schade was enorm en door de hitte van de brand is de overweg beschadigd © BEPR

Er waren op het moment van het incident twee inzittenden. Zowel de bestuurder als de passagier raakten er zonder kleerscheuren vanaf. Ze waren wel erg onder de indruk. Ze werden meegenomen naar het vlakbij gelegen politiebureau om even te bekomen en op te warmen.
Naar de exacte oorzaak is het gissen. “Een precieze oorzaak kan ik op dit moment niet aanwijzen”, aldus Tim Jacobs van de brandweerzone.

Korpschef waarschuwt
Opmerkelijk is nog dat een bestuurder die achter de mobilhome reed het vuur als eerste opmerkte en -door met zijn autoverlichting te knipperen- probeerde om de bestuurder van de mobilhome aan te manen om te stoppen. De persoon die alarm sloeg was toevallig Dirk Van Peer, de nieuwe korpschef van de politiezone Berlaar-Nijlen. Er werd nog een bluspoging ondernomen met brandblusapparaten, maar dat was tevergeefs.

BRON Nieuwsblad.be Fotos © RR en © BEPR

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Nieuwe tunnel richting Deurne moet files vanaf 2025 beperken

Oosterweel-bouwheer Lantis begint in februari 2024 met de aanleg van een tunnel aan Antwerpen-Oost, het knooppunt dat de Antwerpse Ring verbindt met de E313. De nieuwe ondergrondse verbinding zal de drukke verkeersstromen van de Ring en de E313 uit elkaar halen. Het doel is minder weefbewegingen, zodat er minder vertragingen en minder files zullen zijn. De nieuwe tunnel zal in 2025 klaar zijn.

Op de Antwerpse Ring tussen Borgerhout en Deurne staat het verkeer dagelijks stil. Dit heeft onder meer te maken met de vele weefbewegingen aan het knooppunt Antwerpen-Oost, waar de Antwerpse Ring en de E313 samenkomen. Voertuigen wisselen er op korte afstand van rijstrook, hinderen elkaar en zorgen voor gevaarlijke situaties en vertragingen, en dus ook voor files. Om de hoeveelheid weefbewegingen op dit punt van de Ring te verminderen bouwt Lantis hier een nieuwe tunnel, zodat het verkeer in de toekomst vlotter en veiliger kan verlopen.

Het is de bedoeling om het verkeer dat op de Ring rechts houdt richting afrit Deurne/Schijnpoort en het verkeer dat vanop de E313 de Ring oprijdt richting Nederland, uit elkaar te halen. Op dit moment doorkruisen beide verkeersstromen elkaar. Door hier een nieuwe tunnel te bouwen zal het verkeer dat komende van de Kennedytunnel en de E19 de afrit Deurne wil nemen, onder het verkeer vanop de E313 richting Nederland doorrijden. De nieuwe tunnel wordt langs de Ring gebouwd, ter hoogte van de Turnhoutsebaan. Hiervoor worden waterkerende wanden tot zestien meter diep gemaakt, de ‘vloer’ van de tunnel komt op een diepte van zeseneenhalf meter.

Door de nieuwe tunnel aan het knooppunt Antwerpen-Oost zal het verkeer minder weefbewegingen moeten maken, waardoor er minder ongevallen zullen gebeuren en er dus ook minder files zullen zijn. — © Lantis

Technische uitdaging
De werken aan de nieuwe tunnel starten in februari 2024. Naast de nodige rioleringswerken moeten eerst de brug over de Turnhoutsebaan en de brug over de E313 worden verstevigd. De huidige invoegstrook van de E313 naar de Ring zal worden opgeschoven om plaats te maken voor de bouw van de tunnel. Vanaf juli 2024 zal het verkeer over deze opgeschoven, tijdelijke invoeger rijden.

De bouw van de tunnel onder Turnhoutsebaan is een technische uitdaging, meldt Lantis. Een van de pijlers van de brug over de Turnhoutsebaan staat immers in de weg om de tunnel te bouwen. Daarom wordt er een ‘overname-constructie’ gebouwd die de Turnhoutsebaan tijdens de werken zal dragen. Als de tunnel klaar is, wordt boven op de tunnel een extra pijler toegevoegd.

De tunnel zal in 2025 klaar zijn en aansluiten op de bypass richting Nederland. De bypass, waarvan de werken volgend jaar starten, is een tijdelijke snelweg die het mogelijk maakt om het viaduct van Merksem af te breken, de Ring te verdiepen en “maximaal” te overkappen, en tegelijkertijd het verkeer op de Ring te laten doorstromen tijdens de werken. Dankzij de nieuwe tunnel zal het knooppunt Antwerpen-Oost ook tijdens de grote Oosterweelwerken veiliger zijn. De tunnel zal dan later op de nieuwe snelweg aansluiten.

Knooppunt Antwerpen-Oost vandaag. — © LantisKnooppunt Antwerpen-Oost vanaf 2025. — © Lantis

Als je op de Ring richting Nederland rijdt, zal links uitvoegen net voor de splitsing E313/E34 dus niet meer mogelijk zijn. Hetzelfde als je van de E313 komt en de Ring richting Nederland oprijdt: rechts uitvoegen net voor de aansluiting met de Antwerpse Ring zal niet meer mogelijk zijn. De nieuwe wegmarkeringen worden vanaf maandag 4 december tussen 22 en 4.30u, gedurende drie nachten, aangebracht. Dinsdag- en woensdagnacht wordt de uitvoeger op de E313 aangepast. Het verkeer zal die twee laatste nachten worden omgeleid.

BRON gva.be Foto Lantis

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWS

Vlaams Regering Keurt Decreet Goed voor Herkeuringen bij Erkende Garagisten

In een belangrijke stap om de problemen bij autokeuringen in Vlaanderen aan te pakken, heeft de Vlaamse regering op aanvraag van minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters, het voorontwerp van decreet over herkeuringen van voertuigen door erkende garagisten principieel goedgekeurd. Deze maatregel komt voort uit het constateren dat keuringscentra niet voldoende kunnen omgaan met knelpunten, wat resulteert in lange tijd en soms onveilige situaties.

Het doel van deze nieuwe regelgeving is duidelijk, zoals minister Peeters heeft geschreven: “De essentie is en blijft: mensen moeten hun wagen snel en op een klantvriendelijke manier kunnen laten keuren en dat is op dit moment onvoldoende het geval.” De erkenning van herstellers, zoals garagisten, voor bepaalde herkeuringen biedt een oplossing om de druk op keuringsstations te onderzoeken en een snellere, manipulatieve dienstverlening aan burgers mogelijk te maken.

Minister Peeters heeft al eerder stappen ondernomen om de sectorproblemen aan te pakken. Zo is er een uitvoeringsbesluit aangenomen waarbij bij sommige tekortkomingen die geen impact hebben op de verkeersveiligheid, tijd wordt gegeven tot de volgende periodieke keuring om ze te herstellen. Ook zijn boetes voor laattijdigheid vanaf 15 juni niet meer van toepassing, met behoud van de bonusregeling als het voertuig binnen de maand na de vervaldatum van het keuringsbewijs wordt voorgebracht.

Verder heeft minister Peeters de administratie de opdracht gegeven om meer controle, transparantie en toezicht op keuringsinstellingen te betwisten. Een financiële audit en benchmarking met andere Europese landen zullen dienen als inspiratie voor nog erger, die in het najaar aan de Vlaamse regering zullen worden voorgelegd.

Met betrekking tot de herkeuringen is het doel om ongeveer 300.000 herkeuringen, met de naam voor gebreken aan lichten, banden, of ruiten, over te dragen naar erkende herstellers zoals garagisten. Dit zal niet alleen de druk op keuringsinstellingen verminderen, maar ook de burger ontlasten, die voor bepaalde eenvoudige tekortkomingen niet langer naar het keuringsstation hoeft, maar deze kan laten herstellen en herkeuren bij de eigen garagist.

Het voorliggende decreet is een eerste stap in dit traject, waarbij nu wordt gewerkt aan een uitvoeringsbesluit met concrete specificatie. Hierbij worden zaken als de erkenningsvoorwaarden, toezicht op herkeuringen, en de gebreken die in aanmerking komen, naderhand uitgesloten. Daarnaast wordt er gewerkt aan een concept voor een volledige hervorming van het keuringslandschap, dat later dit jaar aan de Vlaamse regering zal worden voorgelegd. Minister Peeters zegt dat de focus ligt op het creëren van een klantgerichte en toeristische keten zonder boeten aan kwaliteit, objectiviteit, of verkeersveiligheid.

BelgiëBLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWS

Camper van Gino (58) werd gestolen op zijn verjaardag, na 6 maanden (!) heeft hij hem terug

Na half jaar heeft Gino zijn gestolen camper terug, maar dief woont amper 15 km verderop: “Ik kan er toch geen muur rond bouwen?”

De ochtend van 4 april dit jaar merkte Gino Broutin (58) op dat zijn camper weg was. Gestolen en dat op zijn verjaardag. Nog geen 24 uur later werd zijn voertuig tegengehouden aan de Duits-Poolse grens. Nu maar liefst zes maanden later heeft hij zijn camper terug.

Gino belt vanuit Obernai. Een dorp in de Alsace in Frankrijk, vlakbij de Duitse grens, waar hij geniet van de wellicht laatste warme temperaturen. Overnachten doet hij in zijn camper. Niks speciaals? Had je het Gino 6 maanden geleden verteld dat hij daar even tot verpozing zou komen, had hij dat weggelachen.  

Even terug naar een halfjaar geleden. Op 4 april staat Gino Broutin uit Rekkem op – hij viert die dag zijn 58ste verjaardag – en merkt dat zijn camper niet meer op de parking staat. De speciale editie van de Fiat Bürstner, goed voor 78.000 euro exclusief inboedel, werd gestolen. Meteen schakelt hij de hulp van de politie in. Hoop dat hij zijn hotel op wielen nog terugziet is er niet. Het laatste signaal is namelijk opgepikt in Verviers.  

Echter, na nog geen 24 uur krijgt Gino telefoon dat zijn mobilhome terecht is. In Frankfurt dook hij op, waarna de Duitse politie massaal de achtervolging inzette. Aan de Poolse grens werd de dief opgewacht door een blokkade.  

Dat wilde echter niet zeggen dat de camper meteen terug naar de eigenaar kon gaan. Pas zo’n zes maanden later kan Gino er weer een ritje mee maken. Woensdag kon hij zijn bolide ophalen in de fabriek in Duitsland. “Eind juni was hij weer in het land”, vertelt Gino. “Het hele interieur was eraan. Alles wat meeneembaar was, was weg. Daarom dat na veel verhuizen mijn camper toch naar de fabriek werd teruggebracht.”  

Nu heeft hij zijn camper terug, in uitstekende staat. “Helemaal op punt, als een spiksplinternieuwe”, zegt hij tevreden. Toch is de miserie nog niet helemaal gedaan. “Ruim 2.000 euro aan spullen – van kleren tot kookplaat – zijn weg. Het is nu afwachten tot het proces op 12 oktober in hoeverre we dat bedrag zullen kunnen terugvorderen.”  

De rechter zal daar nog beslissen of het om heling of diefstal gaat. Wat Gino wel weet, is dat de dader een Fransman die op amper 15 kilometer woont van zijn huis in Rekkem. De angst blijft nu natuurlijk leven. “Je zou schrik hebben om hem buiten te laten staan. Eens we thuis zijn, gaat hij echter weer in de loods tot ik hem klaarmaak voor de zomer. Veel kan ik niet doen, alle beveiliging die mogelijk is, hangt eraan. Ik kan er moeilijk een muur rond bouwen.” 

BRON nieuwsblad.be Joerie Dewagenaere


lees ook Politie rijdt gestolen camper klem in… Polen: “Nooit gedacht, echt puik politiewerk”


BelgiëBLOGCAMPERPLAATSEN

Camperplaats Het Ovenbuur

Camperplaats BETALEND
Plaats : Kanegem
Adres : Kanegemstraat 62, 8700 Tielt BELGIUM
Website : Klik hier

GPS coördinaten : 51.005383, 3.367234
Aantal plaatsen : 12
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #234543 Park4night #98573 Campercontact
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Verharde plaatsen en stuk gras
Douches : Nee
Openbare toiletten : Nee
Draadloos internet : Nee
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Bestellen mogelijk (weekends)
Betaling servicepunten : Cash/kaart
Reserveringssysteem : Online boeking
Zwembad : Nee

Camperportaal Camperfun

BelgiëBLOGCAMPERPLAATSEN

Camping Papillon Kinrooi

Camperplaats BETALEND
Plaats : Kinrooi
Adres : Steyvershofstraat 14, 3640 Kinrooi BELGIUM
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 51.1323, 5.75373
Aantal plaatsen : 30
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #237385 Park4night #98687 Campercontact
Vlag België
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Enkele plaatsen verhard, rest gras
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Nee
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Ja
Bakkerij : Ja
Betaling servicepunten : Cash/kaart
Reserveringssysteem : Online boeking
Zwembad : Nee

BelgiëBLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWSNederlandNUTTIGE INFO

Pelts gezin vindt gestolen mobilhome terug na massale oproep via sociale media

Een Pelts gezin heeft enkele bange dagen achter de rug nadat donderdagavond hun mobilhome werd gestolen langs hun woning op de Ringlaan in Overpelt. Een oproep via sociale media ging viraal. Zaterdag kreeg Dorien Van den Broeck het verlossende bericht dat hij was gevonden in de Nederlandse Budel.

De Donderdag om 23 uur werd de zes jaar oude Fiat Ducato van Dorien Van den Broeck en haar gezin gestolen. “Pal naast de woning”. verteld ze. Toen we dit vrijdag ontdekten hebben we onmiddellijk de politie verwittigd. Voor ons was dit een enorm zware klap. Mijn man en ik gebruikten hem niet alleen voor uitstappen met onze twee kinderen, het is ook onze enige wagen. Voor de rest hebben we inmiddels geen auto nodig. Het voelt gewoon onrechtvaardig dat iets waar je hard voor hebt gewerkt, naast je deur wordt gestolen. Dus we wilden hem op een of andere manier terugvinden, al was de hoop niet erg groot. Om alles wat vooruit te helpen deed Dorien een oproep via Facebook. Het bericht ging viraal en werd 15.000 keer gedeeld. “Daar waren we wel van onder de indruk. De camper-gemeenschap hangt duidelijk heel hecht aan elkaar”.

De aanpak wierp al snel zijn vruchten af “Zaterdagnacht kon ik door heel de toestand de slaap niet vatten. Dus zat ik op mijn smartphone wat door mijn berichten te scrollen. En toen ging ik ook eens kijken in mijn spam. Het eerste bericht dat ik opende bevatte een foto van onze mobilhome op een takelwagen, met als onderschrift dat hij in opdracht van de politie was getakeld in Budel.
Hij zou staan bij een bergingsbedrijf in Eindhoven. Meteen hebben we de politie en het takelbedrijf gebeld. Ondertussen hebben we de bevestiging dat we hem maandag terug kunnen gaan oppikken. Dat is natuurlijk allemaal positief, al weten we nog niet of hij beschadigd is of dat er zaken zijn uitgebroken.

Camera’s
Wie achter de diefstal zit, is voor het gezin onduidelijk. “In elk geval hebben ze het lef gehad om een diefstal te plegen langs een Ringweg. We hadden donderdag ook nog het licht beneden laten branden voor we gingen slapen, dat heeft hen allemaal niet afgeschrikt.
De politie wist dankzij camera’s aan de grens met Hamont dat de daders richting Budel zijn gereden. Vlak voor de grens hebben ze onze mobilhome dan achtergelaten. Een goede afloop dus, ongetwijfeld dankzij het vele delen op Facebook.

BRON hbvl.be Geert Van Baelen

KLIK op foto en maak je snel GRATIS lid van onze FB groep  GESTOLEN Caravans en Campers


BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Met de camper tussen de wijnranken? Het kan zelfs in West-Vlaanderen: “Het is een beetje zoals in de Moezel, maar met betere wijn”

Je waant je niet ergens op de rand van de Westhoek en de Leiestreek. Een enorme zwemvijver en rondom wijngaarden. Het is een nieuwe toeristische trekpleister in Kruiseke. Vanaf 17 april opent wijndomein Ravenstein er een camperpunt.

Tussen de heuvels met schitterende vergezichten. Links wijnranken, rechts wijnranken en vóór je wijnranken. Verfrissing nodig, dat kan met een frisse witte wijn of bubbels of met een sprong in de enorme zwemvijver. Toscane? Fout. De Provence? Mispoes. “Het is een beetje zoals in de Moezel”, meent schepen van Toerisme Geert Bossuyt (Vooruit). “Maar dan met betere wijn.”

Want ook in de Moezelstreek zijn we niet. Neen, Kruiseke, godbetert. Schoon vertoeven was het er al, maar nu is het écht een toeristische trekpleister. Dirk Talpe en Patricia Lenoir van Wijndomein Ravenstein openen er namelijk op 17 april een camperpunt. “Ik had nog een verloren hoekje dat was vrijgekomen en ik wou het niet laten overwoekeren”, vertelt Dirk.

Bloemen
Tussen de wijngaarden is er plaats voor negen campers, telkens met stroom, wifi en servicepunt. Dirk en Patricia kregen heel wat hulp van onder meer Westtoer en Camperpunt Hooge Crater Ieper. Pluspunt, tijdens het verblijf kun je genieten van de prijswinnende wijnen vanop het domein. In de zomer kun je ook genieten van een ‘Wine and Dine’, die zes keer georganiseerd wordt, bij slecht weer is de wijnboetiek open.

Het blijft een opmerkelijk verhaal. “Had je me dit tien jaar geleden verteld, ik verklaarde je zot”, klinkt het. Toen zat hij nog in de bloemen. In 2017 stak hij de eerste wijnstok in de grond. Nu focussen Dirk en zijn vrouw zich volledig op de wijn. En nu dus ook het campertoerisme. “Zo klopt het hele verhaal”, meent hij. “Je hebt hier vrijwel alles in de buurt, er zijn hier zoveel toeristische troeven. Fiets- en wandelroutes passeren hier tussen Ieper, Kortrijk, Frankrijk en Wallonië.”

Toekomst verzekerd
Intussen is heel het gezin mee. Joke helpt vaak een handje op het wijndomein, Lore droomt ervan sommelier te worden en Jonas is net terug van Bordeaux, waar hij vinologie studeert. “Binnenkort trek ik 10 weken op stage naar Zuid-Afrika. En zeggen dat ik in het begin niet echt geïnteresseerd was”, lacht Jonas.

Zo is de toekomst voor deze toeristische trekpleister alvast verzekerd. “De immense investeringen zouden maar beginnen renderen vanaf de tweede generatie, het is dus wel leuk dat dit een echt familiebedrijf geworden is.”

Alle info via www.wijndomein-ravenstein.be

BRON nieuwsblad.be © Joerie Dewagenaere


Er komt een kampeerautoterrein op wijndomein Ravenstein: “Er zal plaats zijn voor negen campers”

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Opening camperparking in Beverlo

Woensdagmiddag werd in Beverlo een camperparking geopend. Het toerisme in Beringen kreeg de voorbije jaren een sterke boost. Met toekomstige projecten als be-MINE PIT en be-NATURE zal het aantal toeristen in de nabije toekomst nog toenemen.  Stad Beringen wil het verblijfstoerisme aantrekkelijker maken en opende daarom vandaag twee nieuwe kampeerparkings aan het jeugdhuis van Beverlo. Daar werd de ondergrond voor aangepast en wordt er nog een nieuwe haagaanplanting voorzien en komt er nog een infobord. Op be-Mine zijn ook al parkings voor campers. “Op dit moment openen we dus twee parkeerlocaties voor kampeerauto’s. Naar de toekomst toe denken we na over een investeringssubsidie voor ondernemers die op hun eigen terrein een kampeerautoparking willen inrichten”, zegt Werner Janssen, schepen voor Toerisme.
Fred Allaert van Camper Groep België is alvast blij met deze extra plaatsen. Maar extra plaatsen in Koersel en Paal zouden zeker nog welkom zijn. “Wij hopen nog om Natuurpunt en Groen te overtuigen dat camperplaatsen aan het Koersel Kapelleke en de Paalse Plas het toerisme in Beringen nog extra ten goede zal komen. Campertoeristen zijn vaak natuurliefhebbers en ze zoeken een rustige plaats in het groen om te wandelen, fietsen, natuurfotografie te doen en gebruik te maken van lokale horeca”, zegt Allaert.
Logeren met de kampeerauto kan op de nieuwe parkeerplaatsen, aangeduid met verkeersbord E9h, voor maximum 48 uur.

BRON internetgazet.be

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Kampeerauto’s voortaan welkom op de Rijdtmeersen

BRAKEL  De gloednieuwe camperplaats was amper een feit of de eerste kampeerauto maakte dinsdag al gebruik van de infrastructuur op parking Dam aan recreatiedomein De Rijdtmeersen.

“Brakel trekt heel wat toeristen aan en met deze infrastructuur mikken we op een nieuw segment binnen het toerisme”, zegt schepen Marc De Pessemier (Open VLD). “De verkoop en verhuur van kampeerauto’s zit in de lift. De gemeente heeft daarom aan recreatiedomein De Rijdtmeersen – rustig gelegen op parking Dam – een camperplaats met faciliteiten voorzien. Ik stel vast dat er onmiddellijk gebruik van gemaakt wordt. Deze mensen beschikken over gratis elektriciteit, water en sanitair voor hun camper.”

Toeristische troef
De camperplaatsen zijn een extra troef voor het toerisme in Brakel. “Bezoekers hebben vaak geen zicht op wat er in de nabije omgeving te ontdekken valt. Net dat aspect wil de toeristische dienst zichtbaar maken op deze plaatsen. Zowel om te ontdekken wat men diezelfde dag nog kan doen, maar ook om mensen warm te maken om terug te komen. Het plattelandstoerisme is gericht op rust, wandelen en fietsen. Daarnaast kunnen toeristen via de camperplaatsen ook de ruimere regio verkennen”, besluit De Pessemier.

BRON nieuwsblad.be
FOTO Schepen van Toerisme Marc De Pessemier (Open VLD) vindt de camperplaats een meerwaarde voor het toerisme in Brakel. — © edp

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Wonen in een motorhome…(BE) Hoe zit het met mijn adres?

Sinds ik in mijn motorhome woon krijg ik vaak dezelfde vraag… Hoe zit het met jouw adres? Om daar een antwoord op te formuleren neem ik je mee door de wetgeving. Deze wetgeving is van toepassing in België. 

Vlag België

Inschrijving in het bevolkingsregister
Het bevolkingsregister bestaat uit individuele fiches die gebaseerd zijn op de plaats waar burgers hun hoofdverblijfplaats/domicilie hebben. Elke gemeente moet deze register houden.

Waarom is het belangrijk ingeschreven te zijn in het bevolkingsregister?
Indien je niet bent ingeschreven of je verblijft niet op het ingeschreven adres kan de gemeente jou schrappen uit het bevolkingsregister (ambtshalve schrapping). Je hebt geen officieel adres meer en je verliest bepaalde burgerrechten en sociale rechten. Zo zal je identiteitskaart ongeldig worden, krijg je geen uitkeringen meer van o.a. de RVA en ga je problemen ondervinden bij een job, VDAB, de bank, ziekteverzekering, etc.

Niet onbelangrijk om in orde te blijven!

Inschrijving via domicilie
Een domicilie of hoofdverblijfplaats is de plaats waar je effectief verblijft. Het gemeentebestuur van die plaats gaat dan vaststellen of dit werkelijk is. Hiervoor komt de wijkagent langs. Indien alles in orde blijkt te zijn word je ingeschreven in het bevolkingsregister. Zo niet, kan het gemeentebestuur de inschrijving weigeren.

Inschrijving via een referentie adres
Een referentie adres is voor mensen die geen vaste verblijfplaats hebben. Doormiddel van een referentie adres ben je administratief bereikbaar voor officiële instanties. Wie kan een referentie adres aanvragen?

 • mensen met een mobiele woning;
 • militiaren en burgerpersoneel in het buitenland en hun gezin;
 • diplomatiek en consulair personeel en hun gezin;
 • leden van het personeel van de ontwikkelingssamenwerking en hun gezin;
 • wanneer je minder dan een jaar afwezig bent voor zakenreizen;
 • wanneer je onvoldoende bestaansmiddelen hebt;
 • beschermde getuigen.

De persoon (vriend, familie, kennis) waar je dat adres laat zetten moet hiervoor toestemming geven en moet zelf zijn/haar domicilie op dat adres hebben. Je mag niet op dat adres permanent overnachten. Met het referentie adres kan die vriend/familie/kennis aantonen aan bijvoorbeeld deurwaarders en schuldeisers dat je niet in die woning verblijft. Zo kunnen ze geen beslag leggen op hun goederen. Je krijgt wel jouw post naar dat adres toegestuurd en je blijft het recht op bijvoorbeeld bepaalde uitkeringen behouden.

Daklozen kunnen hun referentieadres aanvragen bij het OCMW. Hier ga ik niet verder op in gaan omdat dit voor ons niet van toepassing is.

Wat zegt de wet over wonen in een motorhome?
Je kan een referentie adres verkrijgen om mobiel te wonen. Mobiel wonen heeft als voorwaarden dat het voertuig geschikt moet zijn om te wonen, het voertuig moet reglementair zijn en je moet een rondtrekkend bestaan hebben. Dit kan bijvoorbeeld een boot zijn maar wij gaan enkel verder in op het wonen in de motorhome. 

Bewijsstukken
Je moet kunnen bewijzen dat je voldoet aan die voorwaarden bij het gemeentebestuur van jouw referentie adres. 
Het gemeentebestuur heeft de volgende papieren nodig van de motorhome:

 • Papieren van de verzekering;
 • Rijbewijs;
 • Keuringsbewijs;
 • Kentekenbewijs;
 • Identificatieformulier van het voertuig.

Ieder jaar dat de motorhome gekeurd is, moet je het nieuwe keuringsbewijs binnen brengen. 
Om te bewijzen dat je een rondtrekkend bestaan hebt kan je de facturen bewaren van de campings, afschriften van geldopnames op diverse plaatsen, facturen van tankstations, jouw gps geschiedenis,… eigenlijk zowat alles dat kan bewijzen dat je op verschillende plaatsen bent geweest.

Waar kan ik terecht met vragen?
Een referentie adres is mooi in theorie. In de praktijk (ik spreek uit ervaring) laat helaas niet elke gemeente een referentie adres toe of zetten ze er een termijn op. Je kan best informeren bij de gemeente waar je het referentie adres wil om jouw opties te bekijken.

BRON mysimplelife.be

 

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Parking P+R Kapermolen maakt plaats voor een mobilhomeparking in een groene omgeving.

Parking P+R Kapermolen (Hawaii), aan de Koning Boudewijnlaan, maakt plaats voor een mobilhomeparking in een groene omgeving. De werken starten begin maart 2023.

Wat wordt er vernieuwd?
In totaal richten we een zone van 1,5 hectare als park waarvan de mobilhomeparking 20 plaatsen inneemt. Deze parking leggen we aan met een minimum aan verharding. Zo kan het regenwater in de grond insijpelen. Door de ligging van het park, op wandelafstand van de binnenstad, creëren we een extra toeristische troef in een groene omgeving. 

Timing
Start werken begin maart 2023. 
Aanplanting groen najaar 2023.
Einde werken zijn voorzien begin 2024.

Tijdens de werken kan je geen gebruik maken van de parking. De toekomstige parking is enkel voor mobilhomes.

BRON Hasselt.be

BelgiëBLOGCAMPERPLAATSEN

Camperpark Antwerpen Vogelzang

Camperplaats BETALEND
Plaats : Antwerpen
Adres : Vogelzanglaan, 2020 Antwerpen BELGIUM
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 51.189999, 4.40076
Aantal plaatsen : 140
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #3777 Park4night #8285 Campercontact
Vlag België
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Enkele plaatsen verhard, rest gras
Douches : Nee
Openbare toiletten : Nee
Draadloos internet : Nee
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Nee
Betaling servicepunten : Cash
Reserveringssysteem : Niet mogelijk
Zwembad : Nee
BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Binnenkort op reis met motorhome of caravan?

In de lente halen vele kampeerders hun motorhome of caravan uit hun winterslaap. Het laden kan beginnen. Maar welke hoeveelheid aan lading/bagage kan je meenemen en hoe moet je deze lading/bagage vervoeren?

Om een antwoord te bieden op al deze vragen, organiseert de Federale Wegpolitie dit jaar, samen met partners (Pasar, Goca, Vlabel, …) verschillende infodagen voor motorhomes en caravans.

Kom langs met uw motorhome of caravan en wij stellen een weegbrug (asweger) ter beschikking.

Deze dagen zijn wij er om te informeren en niet om te verbaliseren.
Naast het louter wegen van uw motorhome of auto met caravan, willen wij u op deze infodagen ook verder helpen met :

 • De terminologie (wat is nuttig laadvermogen, MTM, MTSM, MTMS, aslasten,…)
 • Technische aspecten (nazicht werking lichten, gebruik losbreekrem, banden : profieldiepte, laadindex)
 • Wetgeving omtrent rijbewijs (wanneer categorie B, BE, B met code 96, C, C1,…)
 • Motorhomes +3.5Ton (welk rijbewijs, vrijstellingen tachograaf?,…)
 • Ladingzekering (hoe het best mijn lading/bagage vervoeren)
 • Wegcode (welke snelheid?, mag ik inhalen?, …)
 • Wetgeving overlading (as-overlading, overlading MTM: een boete of proces-verbaal, is er een correctie bij het wegen?, wordt er een tolerantie toegepast? Enz …)

Wilt u een zorgeloos op reis vertrekken?
Kom dan vrijblijvend langs in onze eenheden op volgende locaties :

Verkeerspost Houthalen
Souwstraat 37 – 3530 Houthalen-Helchteren
01-04-2023 09:30 – 15:30
dga.dah.wpr.lim.houthalen@police.belgium.eu 011/51.00.60
Verkeerspost GentBrugge
Walstraat 105, 9050 Gentbrugge
16-04-2023 09:00 – 17:00
Verkeerspost.gentbrugge@police.belgium.eu
Oost-Vlaanderen: S.B.A.T. Keuringscentrum Nazareth,
Venecoweg 16, 9810 Nazareth
22-04-2023 8:30 – 13:00
Pasar vzw – Pasar Veilig op kampeervakantie
Antwerpen: Groep Autoveiligheid, Keuringscentrum Kontich,
Neerveld 3, 2550 Kontich
22-04-2023 8:30 – 13:00
Pasar vzw – Pasar Veilig op kampeervakantie
West-Vlaanderen: K.M. Keuringscentrum Roeselare,
Roelensbeekstraat 2, 8800 Roeselare
22-04-2023 8:30 – 13:00
Pasar vzw – Pasar Veilig op kampeervakantie
Vlaams-Brabant: AIBV, Keuringscentrum Halle,
Zinkstraat 3, 1500 Halle
22-04-2023 8:30 – 13:00
Pasar vzw – Pasar Veilig op kampeervakantie
Limburg: Groep Autoveiligheid, Keuringscentrum Hechtel-Eksel,
Eindhovensebaan 50, 3941 Hechtel-Eksel
22-04-2023 8:30 – 13:00
Pasar vzw – Pasar Veilig op kampeervakantie
Verkeerspot Jabbeke
Gemeneweidestraat 10 – 8490 JABBEKE
23-04-2023 08:00 – 17:00
thierry.devuyssere@police.belgium.eu 050/36.67.50 VKP Jabbeke
Parking A26 SPRIMONT richting  Luxemburg
28-04-2023 08:00 – 17:00
daniel.deneve@police.belgium.eu 087/44.03.71
Parking Wanlin richting Luxemburg
01 en 02-07-2023 08:00 – 16:00
dga.dah.wpr.nam.ops@police.belgium.eu 081/21.71.41


Wat dient u te doen vooraleer u zich bij ons aanbiedt?
Laad uw voertuig of voertuigcombinatie zoals u op vakantie zou vertrekken. Neem de nodige boorddocumenten mee (inschrijvingsbewijs, verzekeringsbewijs, keuringsbewijs, gelijkvormigheidsattest).
Gaat u enkel met de auto op vakantie of bent u van plan een caravan of motorhome te kopen? Ook dan kunnen wij u van de nodige informatie voorzien.

BRON Federale politie Bijlage Fleyer Mobicar

BelgiëBLOGCAMPER NIEUWS

‘t Heksken wordt een camperpunt

HEUVELLAND Met de start van het komend zomerseizoen openen Guénaël Verdonck en Elien Melis het eerste camperpunt in Heuvelland. Vanaf begin april 2023 zijn de terreinen van hun loonwerkbedrijf in de Poperingestaat in Westouter 25 plaatsen beschikbaar voor camperaars.

Hun camperpunt wordt genoemd naar de locatie waar op de hoeve recht tegenover de camperplaats een pittoresk cafeetje was. Cafe ‘t Heksken.
“De 25 verharde camperplaatsen staan te midden een fruitboomhaard met het prachtige uitzicht op de mooiste heuvels van onze gemeente. Het ideale vertrekpunt dus voor een van de talrijke prachtige wandel- of fietsroutes” klinkt het bij Guénaël en Elien.
“Westouter is tijdelijk voorzien van allerhande activiteiten. Dit varieert van boswandelingen tot wijndegustaties. Verder telt Westouter heel wat gezellige drank- en eetgelegenheden. In een gezellig ingerichte retrocaravan naast de oprit zijn de talrijke fiets- en wandelroutes terug te vinden.”

WIFI EN TUINTJE
‘t Heksken beschikt over camperplaatsen van 6x10m of groter met eigen elektriciteit, wifi en tuintje met het prachtig uitzicht. Alle 25 plaatsen zijn verhard zodat het makkelijk parkeren is. Aan het begin van de camping is er een lozingsput voor grijs water en chemisch toilet, alsook een watertappunt en een afvalverzamelpunt. Voor de kinderen is er een schommel, glijbaan en uitgestrekte groene vlakte.”

TIPS
In afwachting van de officiële opening van het camperpunt werd de locatie al even uitgetest door vrienden. “Hun tips nemen we zeker mee in de verdere afwerking.” Nog deze maand komt er een website waar de boekingen kunnen gemaakt worden.”

Camperpunt ‘t Heksken, parkeerplaats voor mobilhomes en caravans
Poperingestraat 27a in Westouter
0499/ 39 05 43 – theksken@gmail.com

BRON KW Nieuws | Marc Desender



BelgiëBLOGCAMPER NIEUWSNUTTIGE INFO

Moerbeke heeft nu meer toeristen die langer blijven dan 1 dag, dankzij plaats voor kampeerwagens

In de gemeente Moerbeke zijn er nu meer toeristen die langer blijven dan 1 dag. En dat was ook de bedoeling, toen de gemeente een jaar geleden speciale parkeerplaatsen voor kampeerwagens aanlegde. De campers komen er vooral om te genieten van de natuur, volgens schepen voor toerisme Stijn Deschepper (Open VLD). 

Vorig jaar heeft de gemeente Moerbeke nieuwe parkeerplaatsen aangelegd, speciaal voor kampeerwagens. De gemeente deed dat om meer toeristen te trekken en die ook langer daar te houden, en is geslaagd in haar opzet. 

“We hebben geen precieze cijfers van de toename in meerdaagse toeristen, maar er werd opvallend veel gebruik gemaakt van de camperplaatsen”, zegt Moerbeeks schepen voor toerisme Stijn Deschepper (Open VLD). “Zowel die in het centrum van Moerbeke als die aan het Krekengebied.”

“De kampeerders reageren allemaal heel positief”, zegt de schepen nog. “Ze komen vooral om te wandelen en te fietsen. En er zijn hier heel mooie wandelpaden en fietstochten.” De schepen hoopt dat ook de horeca kan meegenieten van het toerisme.

BRON Radio 2, Amélie Outters

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen

BelgiëBLOGCAMPERFUNFrankrijkTRIPS

Een kerstige roadtrip naar de Elzas

De traditie van het Rijnland zorgt ervoor dat Kerstmis een van de fijnste tijden van het jaar is. Een aangename en gezellige sfeer, de lekkere geuren van kruiden en kaneel, prachtige versieringen en verlichting: dit is de ambiance die er in de hele Elzas heerst!

Tijdens het ontdekken van de chalets op de kerstmarkten, wordt u verwend met lekkere specialiteiten of een heerlijke glühwein. De ambachtslieden onthullen hun bedrevenheid, met mooie creaties voor als u cadeaus zoekt. Overal is er bedrijvigheid in de straten en ze bieden plaats voor ontmoetingen en gezelligheid in de meest zuivere geest van Kerstmis.

OBERNAI
Ver weg van de drukte van de grote steden, vertrouwt Obernai, in zijn omgeving, op authenticiteit en gezelligheid. Dit is wat bezoekers onthouden; Elzassers zullen zeggen dat het “zo heimlich” is….
Dit woord vat de sfeer in de stad samen, vooral in het donker: de warmte en magie van een echte Elzasser kerst…

Het ligt op de wijnroute, aan de voet van de Vogezen en de Mont Sainte Odile, en is een buitengewoon aantrekkelijk oord.
Bekijk HIER het foto album via de FB groep FRANKRIJK – Obernai (2022)
Parking des Remparts

EGUISHEIM
Net ten zuiden van Colmar ligt Eguisheim. Het dorp in de Elzas is in cirkels gebouwd rondom een kasteel uit de dertiende eeuw en heeft zo een zeer originele vorm. Van de burcht is helaas alleen de kapel nog over maar is daar niet minder interessant om. Eguisheim is geheel omringt door wijngaarden en daar worden de twee beste wijnen van de Elzas verbouwd; de Eichberg en Pfersigberg.

Eén van die kleine dorpjes in de Elzas wat een grote charme heeft, omdat de huizen nog steeds de typische vakwerkstructuur hebben. Ze vallen vooral op tijdens de kerstperiode.
Bekijk HIER het foto album via de FB groep FRANKRIJK – Eguisheim (2022)
CAMPING Les Trois Chateaux 

COLMAR
Ook in het kleinere Colmar, midden tussen de wijngaarden van de Elzas, weten ze hoe ze de kerstslingers moeten ophangen. In de wijk Petite Venise, die bekendstaat om zijn pittoreske vakwerkhuizen, romantische grachten en bloemrijke (’s zomers dan) straatjes, vind je maar liefst zes kerstmarkten. Genoeg voor een dag vol magie, die door de duizenden lichtjes bij het vallen van de nacht alleen maar groter wordt.

Schilderachtige vakwerkhuizen, romantische grachten, kerst versierde vensters en gevels, een doolhof aan geplaveide steegjes en heerlijke gastronomie: Colmar, één van de elegantste steden van de Elzas.
Bekijk HIER het foto album via de FB groep FRANKRIJK – Colmar (2022)
CAMPING CityKamp de L’Ill Colmar

STRAASBURG
Het was in Straatsburg in 1570 dat de allereerste editie van de oudste kerstmarkt van Europa plaatsvond, toen de “Christkindelsmärik” (markt van het kindje Jezus) genoemd. Sindsdien heeft Straatsburg de traditie van een traditionele, authentieke, warme en genereuze kerst in de Elzas elk jaar voortgezet. “Straatsburg, de hoofdstad van Kerstmis” blijft herhaaldelijk succes genieten door het oude met het nieuwe te vermengen, voortdurend verrassend en toch authentiek om de tradities die het beroemd hebben gemaakt.

Het historische centrum van de stad maakt deel uit van het werelderfgoed van de UNESCO.
Bekijk HIER het foto album via de FB groep FRANKRIJK – Strasbourg (2022)
CAMPING CityKamp Strasbourg 

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen