BLOGNUTTIGE INFO

Parkeren met de camper

Er is in principe GEEN verschil tussen parkeren met een camper of met de auto. In het algemeen geldt dat overnachten nergens op kamperen mag lijken, behalve op plaatsen waar kamperen is TOEGESTAAN.

Parkeren op de openbare weg
Parkeer in de stad op parkeerterreinen buiten het centrum of op speciale parkeerplaatsen voor campers. LET OP dat u niet op een deel van een andere parkeerplaats of op de openbare weg gaat staan.

Parkeerterreinen
Er zijn openbare terreinen voor het parkeren van campers, al dan niet dicht bij een servicepunt. Op sommige terreinen is de parkeerduur beperkt (tot 24 of 48 uur). Soms is het GRATIS, soms ook niet.
Deze locaties variëren van eenvoudig tot zeer comfortabel (met recreatiemogelijkheden, grote staanplaatsen en dergelijke).

‘RESPECT is het basisbeginsel van de ethische gedragscode voor campertoeristen. Als u daarmee rekening houdt, wordt u met de camper allicht ook goed ontvangen ;-)’

Respect voor omgeving en anderen
Parkeer uw camper niet zodanig dat hij het zicht op een monument belemmert of voor het raam van een bewoner of winkel staat, ook ’s avonds NIET.
Zorg dat u GEEN geluidsoverlast veroorzaakt, of het nu door luid praten, luide radio, TV of een draaiende motor is. Gebruik het toilet van uw eigen voertuig.
Gooi uw huishoudelijk afval alleen weg in daarvoor bestemde containers.

Het is verboden om het chemisch toilet (zwart water) in de riool te lozen, doe dit op een voorziene SERVICEPLAATSEN

SERVICEPLAATSEN
Ze bieden in de eerste plaats volgende diensten aan:
Het ledigen van de grijs watertank (afvalwater)
Het ledigen van de zwart watertank (chemisch toilet)
Bevoorrading van drinkwater
Storten van afval
Verstrekken van elektriciteit

Daarnaast kunt u bij sommige stations ook parkeren. Voor het lozen en bijvullen van water zijn er gewone sanistations of sanizuilen.
Sommige serviceplaatsen zijn gratis, voor andere moet u betalen. Waar verschillende tarieven gelden voor hoog- en laagseizoen.

CAMPINGS
U kunt met een camper altijd op een camping terecht, maar niet alle campings hebben speciale voorzieningen voor campers, ook al neemt het aantal met voorzieningen snel toe.

PARKEREN op Privéterreinen
Als u op een privéterrein wilt parkeren, moet u eerst toestemming vragen aan de eigenaar. Het is VERBODEN om te parkeren op stranden, in beschermde natuurgebieden.

OVERNACHTEN bij particulieren
Bij sommige boeren, wijnboeren en eigenaars van boerderij-herbergen en kastelen mag u een nacht gratis op hun terrein parkeren; Ze laten u dan kennismaken met hun producten en hun werk.
Deze mogelijkheid bestaat in Frankrijk, Italië en Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *