BLOGCAMPER NIEUWSMILIEU/TOLNUTTIGE INFO

Tesla Semi ziet er ongelooflijk uit als een elektrische camper

Tesla Semi zou een geweldige elektrische camper kunnen maken op basis van de specificaties die Tesla deze week heeft vrijgegeven en hoe ongelooflijk deze renders van de elektrische vrachtwagen eruit zien als een camper.
Er is iets met het idee van een volledig elektrische en op zonne-energie aangedreven camper die voor veel mensen buitengewoon aantrekkelijk is.

Overdag rijdt u zonder uitstoot en kunt u uw leven van stroom voorzien met hetzelfde batterijpakket dat u beweegt. ‘s Nachts kun je opladen om het de volgende dag helemaal opnieuw te doen. Met zonne-energie kun je ook de hele ervaring off-grid nemen.

Er zijn een paar elektrische camperprojecten die dat soort ervaring aan klanten willen leveren, maar de meeste bevinden zich nog in de conceptfase of hebben een zeer beperkt bereik.

We hebben onlangs gemeld dat de nieuwe Mercedes-Benz e Sprinterindrukwekkende specificaties heeft om mogelijk een elektrische “vanlife” mogelijk te maken, maar wat als je iets groters nodig hebt of wilt?
Tesla Semi zou een interessant platform kunnen zijn voor een elektrische camper.

Het team van Jowua, een maker van interieuraccessoires, dacht dat tijdens het bekijken van de onthulling van de productieversie van Tesla Semi deze week en besloot renders te bouwen van hoe een Tesla Semi-camper eruit zou kunnen zien:

Dat ziet er behoorlijk badast uit en de elektrische truck als de specificaties om die look te ondersteunen.

Het grootste probleem met de meeste elektrische camperprojecten op dit moment is dat ze een beperkt bereik hebben. Winnebago bouwde bijvoorbeeld zijn eigen full-size elektrische camper, maar het heeft slechts 125 mijl bereik.

Met de onthulling van de productieversie deze week bevestigde Tesla dat de Tesla Semi een batterijpakket van ongeveer 900 kWh heeft en meer dan 500 mijl kan afleggen met een volledige lading op 82.000 lbs totaal.

En de Tesla Semi zou waarschijnlijk een nog groter bereik bereiken als camper, omdat het waarschijnlijk lichter zou zijn dan 82.000 lbs. Sommige van de zwaarste 40 + voet lange campers van vandaag wegen zelden meer dan 50.000 lbs. Tesla Semi is zwaarder dan de meeste klasse 8-vrachtwagens, maar er zou een manier moeten zijn om een camper op het platform te bouwen en het gewicht onder de 70.000 lbs te houden, wat zou moeten resulteren in efficiëntiewinsten.

U kunt waarschijnlijk meer dan 600 mijl op één dag in een Tesla Semi-camper rijden zonder op te laden en vervolgens ‘s nachts opladen. Je zou in staat zijn om indrukwekkende afstanden af te leggen in slechts een paar dagen. Allemaal zonder uitstoot.

Jowua produceerde ook een weergave van het interieur van hun visie op een Tesla Semi-camper:

Het zou waarschijnlijk enige medewerking van Tesla vereisen, maar er zou een manier moeten zijn om de levende kenmerken van de camper van stroom te voorzien met het batterijpakket van de aandrijflijn. Je voegt wat inzetbare zonnepanelen toe voor als je voor langere tijd geparkeerd staat en je in bedrijf bent.

Als Tesla het niet doet, ben ik er zeker van dat andere bedrijven zullen besluiten om elektrische campers te bouwen op basis van de Tesla Semi – niet anders dan wat Cyberlandr probeert te doen met de Tesla Cybertruck.

In dezelfde geest zei de beroemde DJ en muziekproducent Deadmau5 dat hij een Tesla Semi zou kopen en er een reizende muziekstudio van zou maken.

BRON electrek.co

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *