BLOGMILIEU/TOLNUTTIGE INFOOostenrijk

Vignet Oostenrijk

Ga je met de “CAMPER” naar Oostenrijk op vakantie? Vergeet dan niet om een VIGNET aan te schaffen en dat je op bepaalde wegen extra tol moet betalen. LET OP voordat je de grens oversteekt moet je al in het bezit zijn van een geldig vignet. Je riskeert een boete van ca. € 120,- als je eerst Oostenrijk inrijdt en pas daarna een vignet aanschaft.

In Oostenrijk dien je voor het rijden op de snelwegen (A-wegen) en verschillende autowegen (S-wegen, S1 & B302) in het bezit te zijn van een geldig Autobahnvignet.

DIGITAAL Vignet Oostenrijk aanvragen via


Vanaf december 2017 is het vignet ook online verkrijgbaar. Via de website van asfinag of via hun app registreer je de nummerplaat. De betaling verloopt online. De geldigheidsduur en prijzen zijn hetzelfde als bij het zelfklevend vignet. De controle loopt via nummerplaatherkenning.
(Let op: het digitale vignet is pas 18 dagen na aankoop geldig) Je kan eveneens ook de sticker online aanvragen via Green-Zones.eu

Koop dan hier voor vertrek het officiële digitale vignet. Door het invullen van het bestelformulier ontvangen wij alle benodigde gegevens voor het aanvragen van uw vignet voor Oostenrijk. Uw bestelling wordt automatisch verwerkt en u krijgt binnen 1-2 uur een email toegestuurd met daarin uw aankoopbewijs. Hiermee kunt u met een gerust hart Oostenrijk binnenrijden.

OPGEPAST : Bewaar het bonnetje van het vignet in Oostenrijk of Zwitserland goed. Bij een controle ben je VERPLICHT het aankoopbewijs te kunnen tonen.  Kan je dat niet? Dan is het autobahnvignet ONGELDIG.

Update : 04/2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *