BLOGMILIEU/TOLNUTTIGE INFO

Wat is AdBlue®

AdBlue is een heldere, niet giftige en veilige hoog zuivere ureumoplossing van 32.5% in gedemineraliseerd water. Het wordt direct ingespoten in het uitlaatgas waar het als reductiemiddel dient voor de schadelijke stoffen. Daarbij, wordt ammoniak vrijgegeven die vervolgens in de katalysator met de schadelijke stikstofoxiden reageert tot elementaire stikstof en water. Zowel de stikstof en het water zijn natuurlijke bestanddelen van de lucht die wij dagelijks inademen. Hierdoor, kan de hoeveelheid schadelijke oxiden in de emissie met 85% worden verminderd en zo de uitstoot van voertuigen te beperken.

AdBlue is in het leven geroepen om de CO2 uitstoot van Euro 4, Euro 5 en Euro 6 voertuigen met SCR terug te dringen. De uitlaatgassen worden vermengd met de AdBlue voordat ze door de SCR-katalysator gaan, hierdoor breken de gassen af tot schadeloos natuurlijk water en stikstof.

AdBlue is biologisch afbreekbaar, oplosbaar en kleurloos. AdBlue kristalliseert vanaf -11ºC daarom dient AdBlue in de winter op een beschutte plaats opgeslagen te worden. Tevens mag AdBlue geen standplaats hebben in de felle zon. AdBlue mag alleen in contact komen met kuststoffen of roestvrij staal.

Wat gebeurt er als AdBlue niet wordt bijgevuld?
Uw dashboard geeft u een signaal of het AdBlue lampje brandt wanneer het tijd is om AdBlue bij te vullen. Als je je tank na 2.400 km niet hebt gevuld, kan je voertuig niet meer herstarten. Voertuigen met SCR-technologie zijn uitgerust met een elektronisch apparaat dat voorkomt dat de motor start bij afwezigheid van AdBlue. Je zult een professional moeten inschakelen om je voertuig te repareren.

Waar kan ik AdBlue vinden
In verschillende en de meeste servicestations bieden ze AdBlue te koop aan in verschillende verpakkingen; aan de pomp of in bidons van 5 liter.

AdBlue is GEEN additief voor diesel. U mag het dus NOOIT in de brandstoftank gieten. AdBlue® heeft zijn eigen reservoir. Naargelang het model bevindt zich dat op verschillende plaatsen, meestal heeft het reservoir een blauwe dop, om elke verwarring met het dieselreservoir te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *