BLOGCAMPER NIEUWSSpanje

Duitse kampeerders maken protestlied als reactie op de sluiting van twee campings in Calpe

ALICANTE – Kampeerders uit Duitsland zijn teleurgesteld over de sluiting van de twee campings bij Les Salines moerasgebied in Calpe, terwijl de bouw van het megahotel van de twee torens doorgaat. Ze waarschuwen dat als ze niet welkom zijn, ze ergens anders naartoe zullen gaan. Ze benadrukken dat zij de mogelijkheid hebben om elders te gaan kamperen, terwijl de inwoners van de stad vastzitten aan hun stedelijke ontwikkeling. Onderaan dit artikel zijn twee video’s te zien. 

De beslissing van AR Hotels  om de campings Boreal en Austral te sluiten heeft geleid tot onrust onder de kampeerders. Ze betreuren dat de stad Calpe zich richt op duurzaam toerisme, maar toch blijft doorgaan met de bouw van immense torens die voor een groot deel van het jaar leeg zullen staan.

De meeste kampeerders  in Calpe zijn gepensioneerd of hebben vervroegd pensioen en hebben een hoog inkomen. Ze reizen in kampeerauto’s met een waarde tussen de 80.000 en 120.000 euro. Dit maakt hen een aantrekkelijke toeristische groep voor de stad, omdat ze op zoek zijn naar rust, natuur, voorzieningen en geld uitgeven in de gemeente door vaak uit eten te gaan en te winkelen. Ze beschouwen Les Salines als een waardevol en uitzonderlijk paradijs, maar maken zich zorgen over de toekomst van het gebied als er meer stedelijke ontwikkeling plaatsvindt.

Het is algemeen bekend dat kamperen een succesvolle en populaire manier is om het toerisme in Calpe te spreiden en de grote toestroom in de zomer te verminderen. Dit blijkt ook uit het feit dat er minstens zes campings zijn in de stad, die meestal volgeboekt zijn. Helaas worden er nu twee van hen gesloten, waardoor welgestelde kampeerders die vaak al geworteld zijn in de stad, zonder vaste stek komen te zitten.

De Duitse kampeerders geven toe niet veel te weten over politiek, maar zijn wel op de hoogte van de lokale situatie en het voortdurende debat over de stadsontwikkeling van de afgelopen jaren dat verhevigd wordt in de verkiezingscampagne (zoals in 2023). Ze zijn dankzij de vele kampeerauto forums op het internet ook op de hoogte van de beruchte verordening die door de gemeenteraad is uitgevaardigd om het parkeren van kampeerauto’s op straat te verbieden en bedrijven in de sector te helpen hun bezettingsgraad te verbeteren. Het is dan ook ironisch dat een van deze bedrijven nu juist deze campings sluit en plannen heeft om naast het beschermde moerasgebied te bouwen.

Gezien de omstandigheden is er niets beters dan om de situatie met humor en muziek te benaderen. Tijdens het gesprek met een lokale krant pakt een van de kampeerders zijn gitaar op en begint spontaan een protestlied te componeren over de sluiting van de campings en de toekomst van Calpe: “Hoe is dit mogelijk? Als ik me hier goed voel, waar is dan de zin?” luidt de vertaling van het refrein van het protestlied.

BRON spanjevandaag.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *