BLOGCAMPER NIEUWSSpanje

Kampeerauto eigenaren demonstreren tegen gebrek camperparkings op Mallorca

PALMA – In Alcudia op het Balearen eiland Mallorca zijn zaterdag meer dan honderd kampeerauto eigenaren en hun voertuigen bijeengekomen om te demonstreren tegen het gebrek van camperparkeerplaatsen. Sterker nog, op Mallorca zijn geen speciale parkings met basisvoorzieningen te vinden waar kampeerauto toeristen kunnen overnachten. De demonstratie was georganiseerd door de vereniging Asociación Caravaning Oasis (ACO).

Volgens de kampeerauto eigenaren  is Mallorca een van de weinige plaatsen in Spanje waar geen speciale ruimtes gecreëerd zijn om te overnachten met kampeerauto’s. Sinds 2013 worden er daarnaast geen nieuwe vergunningen afgegeven voor campings dus die kunnen er ook niet meer bijkomen. 

Dat zorgt dus voor een situatie dat toeristen die Mallorca bezoeken met een kampeerauto, hun voertuigen ergens anders moeten neerzetten om te overnachten. Dat is op zich geen probleem want zoals bekend mag je in een geparkeerde kampeerauto slapen (pernoctar) zolang als je maar niet het zonnescherm naar beneden doet of je terras set buiten zet en gaat kamperen (acampar). Er zijn echter geen speciale ruimtes waar je bijvoorbeeld het grijze water kwijt kunt, water kunt bijvullen en gebruik kunt maken van elektriciteit. Veel normale parkeerplaatsen beperken de toegang voor voertuigen vanaf 2,10 meter hoog waardoor kampeerauto’s daar niet kunnen komen.

Zaterdagavond 19 uur kwamen de kampeerauto eigenaren bijeen om diverse straten in Alcudia  om te toveren tot camperparkings door te kamperen en het verkeer te blokkeren. Het was al de tweede demonstratie want in mei dit jaar vond de eerste actie plaats in de eiland hoofdstad Palma.

BRON: SPANJEVANDAAG.COMGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *