Luxemburg

BLOGCAMPER NIEUWSLuxemburgNUTTIGE INFOOostenrijkPortugal

Dashcams in Luxemburg, Oostenrijk en Portugal: Verboden terrein voor de geliefde reisgenoot

Het gebruik van dashcams tijdens het rijden is wereldwijd populair geworden als een manier om bewijsmateriaal vast te leggen en te beschermen tegen verzekeringsclaims. Echter, in sommige Europese landen is het gebruik van deze apparaten niet alleen ontmoedigd, maar zelfs expliciet verboden. Luxemburg, Oostenrijk en Portugal behoren tot deze landen waar het bezitten en gebruiken van dashcams juridische complicaties met zich mee kan brengen.

Luxemburg: Beperkingen om te respecteren.

In Luxemburg is het hebben van een dashcam op zichzelf niet verboden, maar het gebruik ervan tijdens het rijden is ten strengste verboden volgens de wetgeving. Het apparaat mag enkel in de auto aanwezig zijn, zolang het niet operationeel is tijdens het rijden. Het is dus toegestaan om een dashcam te bezitten, maar het gebruik ervan kan leiden tot boetes en andere juridische gevolgen.

De wetgeving in Luxemburg omtrent dashcams benadrukt de bescherming van de privacy van individuen op de weg. Het is essentieel om rekening te houden met deze regelgeving om problemen met de autoriteiten te voorkomen.


Oostenrijk: Streng VERBOD met hoge boetes.

Oostenrijk staat bekend om zijn pittoreske landschappen en mooie wegen, maar het is een land waar het gebruik van dashcams ten strengste verboden is. De wetgeving in Oostenrijk maakt het bezit en gebruik van dashcams tijdens het rijden illegaal, wat kan resulteren in aanzienlijke boetes tot wel 10.000 euro.

Het verbod in Oostenrijk richt zich op het beschermen van de privacy van individuen. Het delen van herkenbare beelden, zelfs als bewijsmateriaal na een ongeval, kan leiden tot juridische consequenties. Hierdoor wordt sterk aangeraden om dashcams thuis te laten wanneer men door Oostenrijk reist.


Portugal: Beperkingen voor het gebruik van Dashcams.

In Portugal zijn de regels rond dashcams minder duidelijk vastgelegd in de wetgeving, maar er zijn wel beperkingen verbonden aan het gebruik ervan. Het opnemen van beelden met dashcams is niet expliciet verboden, maar het delen van herkenbare beelden zonder toestemming kan leiden tot problemen met de wet.

Net als in andere Europese landen is privacy een centrale zorg bij het gebruik van dashcams in Portugal. Het is verstandig om voorzichtig te zijn bij het vastleggen en delen van beelden, om niet in strijd te zijn met de privacywetten van het land.


Conclusie: “Dashcams en het reizen door deze landen”.

Het is belangrijk voor reizigers die Luxemburg, Oostenrijk of Portugal doorkruisen om te begrijpen dat het bezitten en gebruiken van dashcams in deze landen verboden of sterk beperkt is. Hoewel dashcams elders gebruikelijk zijn voor het vastleggen van bewijsmateriaal en als beveiliging voor automobilisten, brengen deze landen strikte wetten met zich mee die de privacy van individuen beschermen.

Wil je een dashcam gebruiken in het buitenland? Raadpleeg dan (de website van) de lokale autoriteiten om zeker te zijn dat je geen inbreuken pleegd op de privacywetten van het betreffende land.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

BLOGCAMPERPLAATSENLuxemburg

Camperplaats Koerich

Camperplaats met camperservice GRATIS DAG EN NACHT PARKEREN
Plaats : Koerich
Adres : Chemin de la Source, 8388 Koerich  LUXEMBOURG
Website : NVT
GPS coördinaten : 49.670717, 5.942223
Aantal plaatsen : 4
Opening/sluiting : Het hele jaar geopend
Site code : #80449 Park4night #67109 Campercontact
Vlag Luxemburg
Prijs : Gratis
Elektriciteit : Ja, 1€ voor 8 uur
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Verharde ondergrond
Douches : Nee
Openbare toiletten : Nee
Draadloos internet : Nee
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Nee
Betaling servicepunten : NVT
Reserveringssysteem : Nee
Zwembad : Nee

Camperfun , Camperportaal.eu

Ontvang onze nieuwsbrief en maak kans op tal van prijzen

BANDENBLOGCAMPER NIEUWSDuitslandFinlandFrankrijkLuxemburgNoorwegenNUTTIGE INFOOostenrijkSloveniëSlowakije

Dit vakantieland gaat vanaf nu streng controleren op winterbanden en de bekeuring is 135 euro

Net als in bijvoorbeeld Oostenrijk en Luxemburg moet je sinds 1 november vorig jaar ook in grote delen van Frankrijk verplicht op winterbanden rijden – of sneeuwkettingen of zogenaamde sneeuwsokken in je kofferbak hebben liggen. Doe je dat niet, dan krijg je vanaf nu direct een bekeuring.

De regels gelden ook wanneer je op doortocht bent in een van de vele gemeenten in de bergachtige departementen van Frankrijk. De periode waarin bekeurd wordt is van 1 november tot en met 31 maart en buitenlandse automobilisten zijn niet vrijgesteld van de regel.

Om precies te zijn moet je banden met het M+S-logo (Mud and Snow) monteren, of ten minste twee kettingen of twee bandensokken in de kofferbak meenemen. ‘Echte’ winterbanden, dus banden met het symbool 3PMSF (3 Peak Mountain Snow Flake – drie bergen en een sneeuwvlok) mogen ook, maar zijn niet verplicht.

Zo hoog is de boete vorr het niet rijden op winterbanden.
Eigenlijk zou de wet al op 1 november 2019 ingaan. Veel bewoners van deze wintersportgebieden klaagden, omdat het elke keer weer chaos was bij flinke sneeuwval. Dat leidde tot lange files en ongevallen. Zeggen dat je niet wist van de nieuwe regeling wordt moeilijk, aangezien er bij de entree van de zones een nieuw verkeersbord wordt geplaatst. De regel geldt voor personenwagens en bedrijfsvoertuigen, campers, vrachtwagens en touringcars en de boete bedraagt 135 euro.

Winterbanden en/of sneeuwbanden en -sokken zijn verplicht in deze Franse departementen:
01 – Ain, 03 – Allier, 04 – Alpes-de-Haute-Provence, 05 – Hautes-Alpes, 06 – Alpes-Maritimes, 07 – Ardèche, 09 – Ariège, 11 – Aude, 12 – Aveyron, 15 – Cantal, 2A – Corse-du-Sud, 2B – Haute-Corse, 21 – Côte-d’Or, 23 – Creuse, 25 – Doubs, 26 – Drôme, 30 – Gard, 31 – Haute-Garonne, 34 – Hérault, 38 – Isère, 39 – Jura, 42 – Loire, 43 – Haute-Loire, 46 – Lot, 48 – Lozère, 54 – Meurthe-et-Moselle, 57 – Moselle, 58 – Nièvre, 63 – Puy-de-Dôme, 64 – Pyrénées-Atlantiques, 65 – Hautes-Pyrénées, 66 – Pyrénées-Orientales, 67 – Bas-Rhin, 68 – Haut-Rhin, 69 – Rhône, 70 – Haute-Saône, 71 – Saône-et-Loire, 73 – Savoie, 74 – Haute-Savoie, 81 – Tarn, 82 – Tarn-et-Garonne, 83 – Var, 84 – Vaucluse, 87 – Haute-Vienne, 88 – Vogezen, 89 – Yonne, 90 – Territoire de Belfort.

In deze landen zijn winterbanden verplicht
Naast Frankrijk zijn dit andere landen waar winterbanden ook verplicht zijn: Andorra, Oostenrijk, Bosnië-Herzegovina, Estland, Finland, IJsland, Letland, Litouwen, Luxemburg, Montenegro, Noorwegen, Tsjechië, Rusland, Servië, Slowakije, Slovenië en Roemenië. In Zwitserland zijn winterbanden vreemd genoeg niet verplicht. Ook in Duitsland gaat het om een advies. Wel kun je een bekeuring krijgen wanneer je het verkeer ophoudt doordat je met zomerbanden vastloopt tijdens een sneeuwbui.

De borden die aangeven dat winterbanden vanaf dat moment verplicht zijn. © Franse overheid
In tegenstelling tot in Duitsland mag in Frankrijk een zogeheten vierseizoenenband ook. © Goodyear

BRON AD.nl Erik Kouwenhoven

Nieuwsbrief ontvangen?

BLOGCAMPERFUNLuxemburgTRIPS

4 daagse trip Mullerthal Trail

Wandelen door de rotsspleten van de Luxemburgse zandsteen, door bossen, zonovergoten valleien en langs kleine waterstroompjes – al deze mogelijkheden worden geboden in het fantastische landschap langs de Mullerthal Trail.

Het wandelaanbod in de regio Mullerthal wordt aangevuld met een uitgebreid netwerk van lokale wandelpaden. De lokale wandelpaden hebben verschillende moeilijkheidsgraden en lengtes en nodigen u uit om Luxemburgs Klein Zwitserland te ontdekken naar gelieven.

De geselecteerde rondwandelpaden (wandelsuggesties) hebben een lengte van 9 tot 12 kilometer. Een deel van de route van elke wandelsuggestie is op de Mullerthal Trail. Ze nodigen je uit voor een proefwandeling op de Mullerthal Trail en nemen je mee langs bijzondere highlights van de regio.

Begin 2014 werd de Mullerthal Trail gecertificeerd met het label “Leading Quality Trails – Best of Europe”.

Bekijk het foto album via de FB groep LUXEMBURG – Mullerthal trail I & Mullerthal trail II
Camping Berdorf Martbusch

De gemeente Berdorf (Berdorf, Bollendorfbrück, Grundhof, Weilerbach), in het hart van de Regio Mullerthal – Luxemburgs Klein Zwitserland gelegen, mag terugblikken op een 150 jarige traditie in het toerisme. In het bijzonder heeft Berdorf veel te bieden voor outdooraktivisten en natuurliefhebbers. Het perfekt aangegeven netwerk van wandelpaden met de talrijke lokale wandelwegen en het aangrenzende Mullerthal Trail laten het hart van iedere wandelaar hoger slaan.

Officiële website: Mullerthal trail

BLOGCAMPERPLAATSENLuxemburg

Camperplaats Berdorf Martbusch

Camperplaats BETALEND
Plaats : Berdorf
Adres : Beim Martbusch3, 6552 Berdorf LUXEMBOURG
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 49.825877, 6.34359
Aantal plaatsen : 9
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #
Vlag Luxemburg
Prijs : Betalend, exclusief elektriciteit / water
Elektriciteit : Ja, 0.50€/kWh
Drinkwater : Ja, 1.00€/100l
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Geasfalteerde plaatsen
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Ja
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Ja
Bakkerij : Ja
Betaling servicepunten : Casch/kaart
Reserveringssysteem : Nee
Zwembad : Neen
BLOGCAMPERPLAATSENLuxemburg

Camping Berdorf Martbusch

Camperplaats BETALEND
Plaats : Berdorf
Adres : Beim Martbusch3, 6552 Berdorf LUXEMBOURG
Website : Klik hier
GPS coördinaten : 49.825877, 6.34359
Aantal plaatsen : 130
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #34341 Park4night
Vlag Luxemburg
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Gras
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Nee
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Ja
Bakkerij : Ja
Betaling servicepunten : Casch/kaart
Reserveringssysteem : Ja, telefonisch
Zwembad : Neen
BLOGCAMPERPLAATSENLuxemburg

Camperplaats Vianden

Camperplaats BETALEND
Plaats : Vianden
Adres : Rue Neugarten 7, 9422 Veianen LUXEMBORG
GPS coördinaten : 49.932109, 6.215453
Aantal plaatsen : 16
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #72077 Park4night
Vlag Luxemburg
Prijs : Betalend, inclusief elektriciteit. 15.00€
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Grastegels & gras.
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Nee
Huisdieren toegestaan : J-a
Wasserette : Nee
Bakkerij : Nee
Betaling servicepunten : Betaalautomaat met kaart.
Reserveringssysteem : Niet mogelijk
Zwembad : Neen
BLOGCAMPERFUNLuxemburgTRIPS

12 daagse trip naar Luxembourg

Door de CIVID 19 kon onze geplande trip naar Oostenrijk niet doorgaan daarom werd het het kleine Zwitserland in LUXEMBOURG.

Klein overzicht van de bezochte plaatsen

ESCH-SUR-SÛRE

Het historische centrum van het dorpje ESCH-SUR-SÛRE is charmant en klein en ligt verscholen tussen de bergen en wordt omringd door de Sûre. Één van de mooiste dorpjes van het land. Bekijk HIER het foto album via de FB groep

KASTEEL BOURSCHEID

Het kasteel van Burscheid is Luxemburgs grootste burcht. Een prachtig in 1348 gebouwd gotisch landhuis.
Bekijk HIER het foto album via de FB groep

MULLERTHAL Trail

De MULLERTHAL is een van de meest geliefde regio’s om te wandelen in Luxembourg.
Bekijk HIER het foto album via de FB groep

MULLERTHAL

De MULLERTHAL is een van de meest geliefde regio’s om te wandelen in Luxembourg. Dit fantastische rotslandschap, waaraan de regio zijn bijnaam
LUXEMBURGS Klein ZWITSERLAND. Bekijk HIER het foto album via de FB groep

VIANDEN

Deze uiterst pittoreske locatie ligt aan beide oevers van de Our, te midden van een prachtig natuurlandschap.
Bekijk HIER het foto album via de FB groep
Camperplaats Klik hier
BLOGCAMPERPLAATSENLuxemburg

Camping Echternach Officiel Wollefsschlucht

Camperplaats BETALEND
Plaats : Echternach
Adres : Route de Diekirch 17, 6430 Echternach LUXEMBOURG
GPS coördinaten : 49.81558, 6.410171
Aantal plaatsen : 75
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #206535 Park4night
Vlag Luxemburg
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Gras
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Nee
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Ja
Betaling servicepunten : Casch/kaart
Reserveringssysteem : Nee
Zwembad : Ja
BLOGCAMPERPLAATSENLuxemburg

Camping Fuussekaul

Camperplaats BETALEND
Plaats : Heischent
Adres : Fuussekaul 4, 9156 Heischent LUXEMBOURG
GPS coördinaten : 49.877822, 5.993053
Aantal plaatsen : 100
Opening/sluiting : Het hele jaar open
Site code : #105836 Park4night
Vlag Luxemburg
Prijs : Betalend
Elektriciteit : Ja
Drinkwater : Ja
Grijs water : Ja
Zwart water : Ja
Vuilnisbakken : Ja
Ondergrond : Gras
Douches : Ja
Openbare toiletten : Ja
Draadloos internet : Nee
Huisdieren toegestaan : Ja
Wasserette : Nee
Bakkerij : Ja
Betaling servicepunten : Casch/kaart
Reserveringssysteem : Ja
Zwembad : Nee
BelgiëBLOGLuxemburgNederlandNUTTIGE INFO

VWB Fietsverzekering

De fietsen meenemen tijdens je campervakantie is een heel goed idee. Je zet je camper ergens neer en kan zo op de fiets de omgeving verkennen … ,maar wat als het even mis gaat ….

Klik op afbeelding om de WEBSITE VLAAMSE WIELERBOND te openen

Sluit je aan bij de Vlaamse wielrijdersbond zowel individueel als voor het volledige gezin. En dit voor 32,00€ / jaar, jaarlijks krijg je ook een tegemoetkoming van je ziekenfonds bij aansluiting. De tegemoetkoming van het ziekenfonds hangt af van ziekenfonds en provincie. De lijst is ook te vinden op de website van vwb.be

Verzekering 24 op 24 uur (Burgerlijke aansprakelijkheid + Lichamelijke ongevallen + Rechtsbijstand) ook in het buitenland. Naast het fietsen zijn ook zwemmen, joggen, wandelen, fitness, atletiek en turnen verzekerd. Tevens zijn ook de bestuurders van E-bikes verzekerd klik hier voor meer info 

Lidmaatschap + verzekering + FIETSBIJSTAND + jaarabonnement bondsmagazine.

GRATIS PECHVERHELPING

Dit geldt voor RECREATIEVE – SPORTIEVE- WOON/ WERKFIETSERS. ALLE types fietsen vallen onder deze bijstand, inbegrepen E-bikes.
Onze partner – met wie wij een exclusief contract hebben – is binnen de 45 minuten ter plaatse en brengt de VWB fietser snel naar zijn/haar vertrekpunt of thuisadres indien de fiets niet ter plaatse rijklaar kan gemaakt worden. De fiets wordt voor herstelling afgeleverd bij de dichtstbijzijnde fietshersteller of bij de eigen hersteller indien die binnen een straal van 50 km gevestigd is – en dit in heel de Benelux en gedurende 24 uur, 7 dagen op 7.

Dekking geldt in heel de Benelux + tot 50 km over de grens van Duitsland en FrankrijkDekking PECHVERHELPING geldt bij technische en elektrische fietspanne, vandalisme, ongeval of diefstal. De FIETSBIJSTAND bestaat in het ophalen van fiets en fietser indien de fiets niet ter plaatse rijklaar kan gemaakt worden. Kosten van wisselstukken en van de fietshersteller zijn niet gedekt. Fietsers zijn enkel gedekt als hun rijwiel technisch en wettelijk in orde is en op een redelijke manier en met regelmaat onderhouden. De pechverhelper zal zich moeten kunnen vergewissen van het feit dat diegene die moet geholpen worden effectief lid is van de Vlaamse Wielrijdersbond.

Wij zijn overtuigd dat deze extra service een geruststelling zal zijn om met nog meer plezier aan uw fietstochten te beginnen. De volledige info kan nog eens doorgenomen worden op de website van de VLAAMSE WIELRIJDERSBOND

BANDENBLOGLuxemburgNUTTIGE INFO

Winterbanden en sneeuwkettingen in Luxemburg

Winterbanden en sneeuwkettingen in Luxemburg vallen onder hetzelfde regime als in Duitsland: ze zijn VERPLICHT bij winterse omstandigheden.

Het gebruik van winterbanden is verplicht bij winterse omstandigheden. Dit wettelijke voorschrift geldt ook voor auto’s uit andere landen. Een motor hoeft niet te worden voorzien van winterbanden.

Winterse omstandigheden zijn onder andere ijzel, gladheid door sneeuw of sneeuwmodder en gladheid door ijs- of rijpvorming.
Banden met de aanduiding M+S en/of een sneeuwvloksymbool worden als winterband beschouwd.
Winterbanden moeten op alle wielen worden gemonteerd.

Sneeuwkettingen
Toegestaan – Het gebruik van sneeuwkettingen is alleen toegestaan als de weg is bedekt met sneeuw of ijs.