BLOGCAMPER NIEUWSLuxemburgNUTTIGE INFOOostenrijkPortugal

Dashcams in Luxemburg, Oostenrijk en Portugal: Verboden terrein voor de geliefde reisgenoot

Het gebruik van dashcams tijdens het rijden is wereldwijd populair geworden als een manier om bewijsmateriaal vast te leggen en te beschermen tegen verzekeringsclaims. Echter, in sommige Europese landen is het gebruik van deze apparaten niet alleen ontmoedigd, maar zelfs expliciet verboden. Luxemburg, Oostenrijk en Portugal behoren tot deze landen waar het bezitten en gebruiken van dashcams juridische complicaties met zich mee kan brengen.

Luxemburg: Beperkingen om te respecteren.

In Luxemburg is het hebben van een dashcam op zichzelf niet verboden, maar het gebruik ervan tijdens het rijden is ten strengste verboden volgens de wetgeving. Het apparaat mag enkel in de auto aanwezig zijn, zolang het niet operationeel is tijdens het rijden. Het is dus toegestaan om een dashcam te bezitten, maar het gebruik ervan kan leiden tot boetes en andere juridische gevolgen.

De wetgeving in Luxemburg omtrent dashcams benadrukt de bescherming van de privacy van individuen op de weg. Het is essentieel om rekening te houden met deze regelgeving om problemen met de autoriteiten te voorkomen.


Oostenrijk: Streng VERBOD met hoge boetes.

Oostenrijk staat bekend om zijn pittoreske landschappen en mooie wegen, maar het is een land waar het gebruik van dashcams ten strengste verboden is. De wetgeving in Oostenrijk maakt het bezit en gebruik van dashcams tijdens het rijden illegaal, wat kan resulteren in aanzienlijke boetes tot wel 10.000 euro.

Het verbod in Oostenrijk richt zich op het beschermen van de privacy van individuen. Het delen van herkenbare beelden, zelfs als bewijsmateriaal na een ongeval, kan leiden tot juridische consequenties. Hierdoor wordt sterk aangeraden om dashcams thuis te laten wanneer men door Oostenrijk reist.


Portugal: Beperkingen voor het gebruik van Dashcams.

In Portugal zijn de regels rond dashcams minder duidelijk vastgelegd in de wetgeving, maar er zijn wel beperkingen verbonden aan het gebruik ervan. Het opnemen van beelden met dashcams is niet expliciet verboden, maar het delen van herkenbare beelden zonder toestemming kan leiden tot problemen met de wet.

Net als in andere Europese landen is privacy een centrale zorg bij het gebruik van dashcams in Portugal. Het is verstandig om voorzichtig te zijn bij het vastleggen en delen van beelden, om niet in strijd te zijn met de privacywetten van het land.


Conclusie: “Dashcams en het reizen door deze landen”.

Het is belangrijk voor reizigers die Luxemburg, Oostenrijk of Portugal doorkruisen om te begrijpen dat het bezitten en gebruiken van dashcams in deze landen verboden of sterk beperkt is. Hoewel dashcams elders gebruikelijk zijn voor het vastleggen van bewijsmateriaal en als beveiliging voor automobilisten, brengen deze landen strikte wetten met zich mee die de privacy van individuen beschermen.

Wil je een dashcam gebruiken in het buitenland? Raadpleeg dan (de website van) de lokale autoriteiten om zeker te zijn dat je geen inbreuken pleegd op de privacywetten van het betreffende land.

Word Gratis Lid van Onze Camperfun Nieuwsbrief : Ontvang Exclusieve Updates en Voordelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *