BLOGCAMPER NIEUWS

LEVERINGSPROBLEMEN Campers en Caravans lijken voorbij

Het lijkt erop dat de leveringsproblemen bij campers en caravans als gevolg van het chiptekort nu ook voorbij zijn. Net als bij de personen- en bestelauto’s werd de verkoop van vooral campers gehinderd door de chipcrisis.

Caravans en campers waren de afgelopen jaren lastig leverbaar door onder meer een tekort aan chips en verstoringen door de oorlog in Oekraïne, terwijl kamperen tijdens de coronapandemie juist aan populariteit won. De leveringsproblemen lijken nu voorbij, meldt hun branchevereniging Kampeer en Caravan Industrie (KCI) maandag. Bij de meeste fabrikanten ligt het aantal leveringen weer op het niveau van voor de coronacrisis, zegt voorzitter Leo Diepemaat. “Dealers en importeurs kunnen zodoende weer aan de vraag voldoen en nu redelijk snel of zelfs uit voorraad een nieuwe caravan, kampeerauto of vouwwagen leveren.”

Het aantal campers in Nederland is de afgelopen vijf jaar heel stevig gegroeid, stelt KCI. Eind vorig jaar bezaten Nederlanders meer dan 178.000 campers, vijf jaar eerder waren er nog slechts 105.000 campers in ons land. Vooral in coronatijd had kamperen volgens Diepemaat veel voordelen. “Kamperen stelt iedereen in staat om helemaal vrij en in zijn eigen bubbel vakantie te vieren. Je kiest je eigen weg, je eigen schema en je bent uitermate flexibel.” Niet alleen in Nederland is er een groeiende belangstelling voor campers. In heel Europa is het aantal campers en caravans de afgelopen vijf jaar toegenomen, met zo’n 20 procent naar ruim 6,3 miljoen. Caravans zijn in Nederland overigens nog altijd veel populairder dan campers: eind vorig jaar stonden meer dan 423.000 caravans geregistreerd in Nederland, al nam het aantal caravans wel iets af de afgelopen jaren.

BRON Autoweek.nl ANP/Joas Van Wingerden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *