BLOGCAMPER NIEUWSDuitslandNUTTIGE INFO

Wijnfeesten in de Moezelstreek

Ben je op zoek naar de wijnfeesten aan de Moezel? Vanaf april tot en met november vind je in diverse plaatsen aan de Moezel wijnfeesten, wijnfestivals en wijnkermissen.

Wijnfeest aan de Moezel in 2023
Uiteraard staat op een wijnfeest de lekkere Moezelwijn centraal, maar daarnaast worden er vaak verscheidene activiteiten georganiseerd, zoals een optocht met Bachus, de god van wijn, en de regionale wijnkoningin. Daarnaast zie je bij de wijnfeesten veelal ook vlooienmarkten, handwerkmarketen, festivals, markten en optredens van muzikanten uit binnen- en buitenland.

Op de wijnfeesten aan de Moezel presenteren de regionale wijnboeren met trots hun lekkere Moezelwijnen. Daarnaast kun je op deze evenementen ook vaak genieten van heerlijke gerechten uit de Moezelstreek, vaak gebaseerd op familierecepten die van generatie op generatie worden overgegeven.

Speciale Moezelwijnfeesten
Elk wijnfeest aan de Moezel is bijzonder, maar er zijn een aantal wijnfeesten die wel een speciale vermelding verdienen.

Wijnfeest van de Midden-Moezel
Het wijnfeest van de Midden-Moezel is wellicht het bekendste en grootste wijnfeest in de Moezelstreek. Elk jaar bezoeken ongeveer een kwart miljoen liefhebbers van Moezelwijn uit de gehele wereld dit wijnfeest in Bernkastel-Kues. Wil je het wijnfeest van de Midden-Moezel bijwonen? Dit jaar vindt dit wijnfeest in Bernkastel aan de Moezel van 31 augustus tot en met 4 september plaats.

Drakenboten en het oudste wijnfeest van Duitsland
In Briedel wordt het Moezelwijnfeest gecombineerd gecombineerd met een leuke race tussen historische drakenboten. Het oudste wijnfeest in Duitsland vind je ook in de Moezelvallei, in het leuke plaatsje Winningen. In november kun je in Cochem aan de Moezel genieten van de jonge alcoholische wijn Federweissen, uiteraard gecombineerd met zwiebelkuchen.

Wijnfeesten Moezel 2023 kalender

BRON moezelweb.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *