BANDENBLOGFrankrijkNUTTIGE INFO

Winterbanden en sneeuwkettingen In Frankrijk

Winterbanden zijn in Frankrijk VERPLICHT in 48 departementen vanaf 1 November 2021. Winterbanden moeten dan een minimale profieldiepte van 3,5 mm hebben. Sneeuwkettingen kunnen op bepaalde wegen wel verplicht zijn, dat wordt met borden aangegeven.

Aangeraden bij winterse omstandigheden – Het gebruik van winterbanden is verplicht in 48 Franse departementen, maar het wordt aangeraden winterbanden te gebruiken op wegen die zijn bedekt met sneeuw of ijs.

De minimale profieldiepte voor winterbanden is 3,5 mm.

Soms is het blauwe bord ‘sneeuwkettingen verplicht’ voorzien van een onderbord met de tekst pneus neige admis (winterbanden toegestaan). Dit betekent dat hier bij sneeuw in plaats van met sneeuwkettingen ook alleen met winterbanden (M+S) mag worden gereden. De winterbanden moeten een minimale profieldiepte van 3,5 mm hebben en op vier wielen zijn gemonteerd. Zonder winterbanden is het verplicht om met sneeuwkettingen te rijden.

LET OP in Luxemburg en Duitsland is het rijden op winterbanden VERPLICHT bij winterse omstandigheden.

Sneeuwkettingen
Verplicht bij bord – Op veel bergpassen is het gebruik van sneeuwkettingen verplicht. Dit wordt aangegeven met een rond, blauw bord waarop een autoband met een sneeuwketting staat.

Als dit blauwe bord ‘sneeuwkettingen verplicht’ een onderbord heeft met de tekst pneus neige admis (winterbanden toegestaan), geldt het verplichte gebruik van sneeuwkettingen niet als er op winterbanden (M+S) wordt gereden. De winterbanden moeten een minimale profieldiepte van 3,5 mm hebben en op vier wielen zijn gemonteerd. LET OP als bij het blauwe sneeuwkettingenbord dit onderbord ontbreekt, moeten ook op winterbanden sneeuwkettingen worden gemonteerd. Sneeuwkettingen mogen alleen worden gebruikt op besneeuwde wegen.

Als sneeuwkettingen worden gebruikt, is de maximumsnelheid 50 km/h of lager als in een gebruiksaanwijzing van de kettingen een lagere maximumsnelheid wordt aangegeven. Kunststof sneeuwkettingen zijn ook toegestaan, mits ze aan de wettelijke eisen voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *