BLOGCAMPER NIEUWSFrankrijkMILIEU/TOL

ZFE: Campers vanaf 2026 VERBODEN in Lyon

De metropool LYON was een van de eersten in FRANKRIJK die een ZFE introduceerde. Momenteel zijn alleen de meest vervuilende nutsvoorzieningen verboden. Maar de groene gemeente wil de tweede halen en DIESEL al in 2026 verbieden!

Terwijl de regering zojuist de oprichting van lage-emissiezones heeft opgelegd aan 11 Franse metropolen, is Lyon een van de “goede” studenten op dit gebied. De hoofdstad van Galliërs heeft in januari 2020 namelijk zijn eigen EPZ’s geïntroduceerd. De laatste omvat de hele stad, Caluire en Cook, evenals bepaalde districten van Villeurbanne, Bron en Vénissieux gelegen binnen de ringweg. Momenteel zijn alleen Crit’Air 4, 5 en niet-geclassificeerde lichte vrachtwagens verboden, inclusief weekenden en nachten, waarbij Crit’Air 3s vanaf januari 2021 dezelfde straf krijgt. Voorlopig worden personenauto’s, waaronder campers, gespaard. Maar de gemeente lijkt haast te hebben met het opruimen…

Verlengde zone in 2022 en diesel verboden vanaf 2026
Om te beginnen kondigde Bruno Bernard, voorzitter van de metropool Lyon, de uitbreiding van de ZFE aan , na een half jaar overleg. De wil van de gekozen ambtenaar is om deze uitgebreide EPZ eind 2021/begin 2022 op te richten, alvorens crit’Air 2 e-voertuigen daarbuiten, of het nu gaat om lichte bedrijfs- of privévoertuigen, tegen 2026 volledig wordt uitgesloten… Dit betekent, ronduit, het verbod van alle dieselvoertuigen, aangezien geen van hen kan aanspraak maken op de Crit’Air 1 sticker, en dus alle campers en bestelwagens … Lyon zou de eerste stad in Frankrijk worden die diesel verbiedt.

Bron : CAMPING-CAR.COM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *