BLOGMILIEU/TOLNUTTIGE INFOSpanje

Dit zijn de duurste tolwegen van Spanje deze zomer

MADRID – Zoals bekend heeft Spanje veel snelwegen (meer dan 17.000 kilometer) waarvan er ook een aantal met tol zijn, dat wil zeggen dat je moet betalen om daar gebruik van te kunnen maken. De meeste reizigers die met eigen vervoer naar Spanje komen zullen gebruik maken van de AP-7 die begint in de provincie Girona bij de grensovergang met Frankrijk en eindigt bij Algeciras in Andalusië (in combinatie met de A-7). Het goede nieuws is dat deze AP-7 voor een groot deel (tot Alicante) sinds september 2021 tolvrij is geworden, net zoals de AP-2 van de Middellandse Zeekust naar Zaragoza.

Een van de meest gebruikte voormalige tolwegen voor veel vakantie (en vracht) verkeer is de AP-7, de ‘Autopista del Mediterraneo’ snelweg naar de populaire Costa Brava, Costa Barcelona, Costa Dorada, Costa Azahar en Costa Blanca. Deze is sinds september 2021 tot aan de afslag bij San Juan in Alicante tolvrij wat goed nieuws is wat betreft de kosten maar iets minder goed nieuws wat betreft de verkeer dat is toegenomen. 

Maar er zijn nog veel meer snelwegen in Spanje waarvan er enkele zijn waar de gebruiker nog wel tol moet betalen. Daarvan is de duurste  op dit moment de AP-68 die Zaragoza (Aragón) met Bilbao (Baskenland) verbindt. Voor 297 kilometer moet de gebruiker 33,75 euro betalen wat 11 eurocent per kilometer is.

De AP-66 tussen Leòn (Castilië en León) en Campomanes (Asturië) ook wel de ‘Autopista Ruta de la Plata’ genoemd, heeft ook een hoge tolprijs van 13,75 euro voor 86,8 kilometer wat 15 eurocent per kilometer is. De AP-6 tussen Collado Vilalba (Madrid) en Adanero (Castilië en León) heeft een tolprijs van 13,35 euro voor 62 kilometer wat 21 eurocent per kilometer is. Andere tolwegen zijn:

AP-46 – Alto de las Pedrizas – Málaga (beiden Andalusië) // 5,40 euro (hoogseizoen)
AP-53 – Santiago de Compostela (beiden Galicië) – Alto de Santo Domingo // 6,15 euro 
AP-7 – Alicante (Valencia regio) – Cartagena (Murcia) // 8,30 euro
AP-7 – Málaga – Estepona (beiden Andalusië) // 8,10 euro
AP-71 – Léon – Astorga (beiden Castilië en León) // 5,25 euro
AP-9 – Ferrol – grens met Portugal (Galicië) // 7,20 euro

Er zijn echter nog meer tolwegen in Spanje die op onderstaande kaart van de Via-T website staan aangegeven.

Klik op kaart om Spaanse tolwegen te open in My maps

BRON : Spanje vandaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *