BLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWSFrankrijk

Béziers: Gevangenis gesloten voor de bende gespecialiseerd in camperdiefstal op snelweggebieden

Drie mannen en een vrouw werden door het Strafhof van Béziers veroordeeld tot gevangenisstraffen. De drie mannen werden veroordeeld tot respectievelijk 2 jaar, 30 maanden en 4 jaar gevangenisstraf. De vrouw werd veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf wegens verzwijging. Alle vier bleven ze in hechtenis. De twee mannen uit Bosnië werden ook permanent verbannen van het nationale grondgebied.

De vier verdachten zijn vervolgd voor diefstallen gepleegd in campers, op het terrein van de A9. In totaal werden ze vervolgd voor 49 diefstallen of pogingen tot diefstal tussen september 2021 en mei 2022, vooral ten nadele van buitenlandse toeristen. De voertuigen van de verdachten dwongen ook regelmatig tolpoortjes af en veroorzaakten schade die VINCI schatte op meer dan 17.000 euro.

Gearresteerd in de Pyrénées-Orientales en Nice
Op 3 mei 2022, na een nieuwe reeks daden gepleegd de vorige nacht in de Oostelijke Pyreneeën, Aude en Hérault, waren de vier verdachten gearresteerd in de Pyrénées-Orientales en Nice. “Naast het personeel van het bedrijf Pézenas, waaronder de PSIG, mobiliseerde deze gerechtelijke politie-operatie aanzienlijke middelen van de nationale gendarmerie”, legt de procureur van de Republiek Béziers, Raphaël Balland, uit.

De huiszoekingen in het voertuig dat tijdens de laatste rit werd gebruikt, evenals in twee huizen, maakten de ontdekking van veel gestolen voorwerpen en 55.638 euro in contanten mogelijk.

BRON: 20minutes.fr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *