BLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWSFrankrijk

Béziers: Vier verdachten beschuldigd van een reeks diefstallen in campers op de A9

Zij worden ervan verdacht 49 diefstallen of pogingen tot overval te hebben gepleegd.

Vier verdachten, van Bosnische afkomst, werden in voorlopige hechtenis genomen, in afwachting van hun proces op 15 juni voor het Strafhof van Béziers (Hérault). Ze worden ervan beschuldigd diefstallen te hebben gepleegd, in campers, op de snelweg A9, zei vrijdag Raphaël Balland, de procureur van Béziers.

Sinds de zomer van 2021 constateerde de politie een sterke toename van diefstallen, ‘s nachts gepleegd, in campers, op delen van de A9. De criminelen forceerden de deuren, in een vergelijkbare modus operandi, en stalen multimediale voorwerpen, administratieve documenten, contant geld en betaalmiddelen. De misdadigers werden soms op de vlucht gejaagd door het ontwaken van de eigenaars, die in hun camper sliepen, zegt de procureur van Béziers.

Gestolen spullen en 55.000 euro cash ontdekt
Na zorgvuldig onderzoek werden op 3 mei vier verdachten gearresteerd, na een nieuwe reeks wandaden, in de Pyrénées-Orientales, Aude en Hérault. Ze werden gearresteerd in de Pyrénées-Orientales en Nice (Alpes-Maritimes). Zij worden ervan verdacht 49 diefstallen of pogingen tot overvallen te hebben gepleegd. Bij de doorzoekingen, uitgevoerd door speurders in een voertuig en in twee woningen, kwamen veel gestolen voorwerpen en meer dan 55.000 euro in contanten aan het licht. Daarnaast worden de verdachten er ook van verdacht regelmatig de tolpoortjes te hebben geforceerd, waardoor de schade naar schatting meer dan 17.000 euro is ontstaan.

BRON: 20minutes.fr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *