BLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWSDuitsland

Gestolen camper ontdekt op snelweg – bestuurder kan worden gearresteerd na ontsnapping

GUDOW, gistermiddag, rond 17.00 uur, merkte een patrouille van de snelwegafdeling van de politie Ratzeburg op de BAB 24 in de richting van Berlijn, ter hoogte van Gudow, een onbeveiligd rijdende camper op. Uit een politiecontrole op basis van de bestaande kentekenplaten bleek dat het voertuig begin juni 2022 in Hamburg was gestolen en dat er een signalement voor was afgegeven.

Daarom wilden de agenten het voertuig aan de kant zetten en de bestuurder controleren. De bestuurder reageerde echter niet op de gegeven stopsignalen. Hij probeerde de patrouillewagen voor hem verschillende keren links en rechts en op de vluchtstrook in te halen. Kort voor de ingang van het serviceterrein van Gudow werd de camper sterk afgeremd en op de uitrijstrook gestuurd. De bestuurder maakte hiervan gebruik om uit de nog rijdende VW California te springen en te voet verder te vluchten naar een aangrenzend bosgebied. De agenten hadden hun voertuig toen ook al verlaten. Kort daarna botste de nog rijdende, bestuurderloze VW tegen de achterkant van de patrouillewagen en kwam halverwege de rechterrijstrook tot stilstand. De agenten achtervolgden de vluchtende man onmiddellijk en beveiligden de gevarenzone op de snelweg. Er vielen geen gewonden.

Verschillende patrouillewagens, een politiehelikopter en hondengeleiders waren betrokken bij de klopjacht en de achtervolging.

De voortvluchtige bestuurder werd in het bos aangehouden en tijdelijk gearresteerd. De bestuurder was een 36-jarige man uit Hamburg, die aanvankelijk in Lübeck in hechtenis was genomen. Nader onderzoek wees uit dat het openbaar ministerie van Neurenberg een arrestatiebevel tegen de man had uitgevaardigd, en daarom werd hij na voltooiing van de politiemaatregelen overgebracht naar de nabijgelegen gevangenis.

BRON: loz-news.de Foto: W. Reichenbacher

.

KLIK op foto en maak je snel GRATIS lid van onze FB groep 🙂 GESTOLEN Caravans en Campers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *