BLOGCAMPER DIEFSTALDuitslandPolen

Politie hebben een gestolen camper terug gevonden

Vijf mannen werden gearresteerd nadat ze twee campers in Duitsland hadden gestolen en probeerden over te brengen naar Warschau. Ze hebben van de diefstal een permanente bron van inkomsten gemaakt en nu riskeren ze een lange straf.

Politieagenten van de afdeling Bestrijding Autocriminaliteit van KSP, ondersteund door agenten Bestrijding Georganiseerde Criminaliteit van het bestuur van de CBŚP, hebben leden aangehouden van een criminele groepering die zich bezighield met autodiefstal in de Europese Unie. Volgens de informatie waarover de agenten beschikten, hadden de dieven van deze praktijk een permanente bron van inkomsten gemaakt.

Vijf mannen kwamen binnen toen ze probeerden twee campers ter waarde van meer dan 570.000 PLN naar Warschau te escorteren. PLN gestolen in Duitsland. De agenten uit de “auto” werden door agenten uit Berlijn op de hoogte gebracht van de diefstal. Uit de verstrekte gegevens bleek dat ze op weg waren naar Polen. Ook bleek dat enkele dagen eerder dezelfde dieven in Duitsland waren gearresteerd terwijl ze een ander voertuig probeerden te stelen, maar na het politieoptreden weer vrijgelaten waren.

Om de dieven te pakken te krijgen, bepaalden de officieren hun route, en toen organiseerden ze een blokkade bij Stryków, waarbij ze eerst Skoda, die als werkvoertuig werd gebruikt, en vervolgens twee gestolen campers klem reden.

De bestuurders van de gestolen voertuigen en de organisatoren van de hele procedure werden aangehouden en alle drie de auto’s werden naar de politieparkeerplaats van het politiebureau van Warschau gebracht. De agenten beveiligden ook de telefoons van de leden van de groep en tijdens een huiszoeking in hun bewoonde plaatsen ontdekten ze kentekenplaten van motorfietsen die eind augustus in Duitsland waren gestolen.

De arrestanten zijn 29-52 jaar oud en hebben twee keer aangifte van inbraak gehoord. De rechtbank besloot hen drie maanden in voorlopige hechtenis te houden. Nu riskeren ze een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar.
De zaak is nog in behandeling en de politie probeert erachter te komen welke andere misdaden zijn gepleegd door de gedetineerde mannen en mensen die met hen hadden kunnen samenwerken.

Bron: Policja.pl

.

.

KLIK op foto en maak je snel GRATIS lid van onze FB groep 🙂 GESTOLEN Caravans en Campers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *