BLOGCAMPER DIEFSTALCAMPER NIEUWS

Grenswachten heroverden een camper ter waarde van 180 duizend. zloty. De bestuurder probeerde weg te rennen (foto)

Officieren van de Joint Pools-German Post in Świecko hebben een andere auto teruggevonden die in Duitsland was gestolen. Samen met de bestuurder, die in de ongelukkige Citroën Jumper reed, stormde ook zijn assistent, die vlak achter hem in een tweede auto zat, binnen.

Het incident vond plaats op 9 april. De grenswachters selecteerden voor inspectie een Citroën Jumper camper met Duitse kentekens en een direct erachter rijdende Audi A7, eveneens met Duitse kentekenplaten.

Beide voertuigen gingen van de snelweg A2 de weg op richting Świebodzin en daar begonnen de agenten hen te arresteren. De Citroën-bestuurder, die de controle wilde ontwijken, sloeg een onverharde weg in en probeerde aan de patrouille te ontsnappen. Na een korte achtervolging werd hij tegengehouden.
Agenten controleerden het voertuig aan de hand van zoekdatabases en vonden het een paar uur eerder gestolen in Duitsland. De bestuurder, een 40-jarige Pool, had voorwerpen die werden gebruikt om voertuigen te stelen en elementen van een beschadigd contactslot – meldt Joanna Konieczniak, perswoordvoerder van de grenswacht van Lubuskie.

De Audi A7 werd gevolgd door de tweede patrouille van de Gezamenlijke Pools-Duitse Post in Świecko. De bestuurder bleek een 43-jarige Pool te zijn. Bij Audi onthulden agenten items die werden gebruikt om het signaal te blokkeren en het signaal van de sleutel af te lezen.

Daarnaast is vastgesteld dat de man voortdurend telefonisch contact had met de Citroën-chauffeur. Hierdoor werd hij vastgehouden voor hulp bij het plegen van de diefstal – voegt J. Konieczniak toe. Beide mannen zijn overgedragen aan politieagenten uit Sulęcin, die de diefstal verder onderzoeken. De waarde van de Citroën Jumper werd geschat op 180.000. zloty.

Sinds begin 2022 hebben grenswachters van Świecko al 11 auto’s en twee gestolen motorfietsen aangehouden. De totale waarde van de teruggevonden voertuigen is PLN 1.425.000

BRON: Slubice.pl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *