BLOGCAMPER NIEUWSSpanje

Uitslaande brand legt tientallen kampeerauto’s en caravans in de as op Fuerteventura

LAS PALMAS – Op het Canarische Eiland Fuerteventura heeft een grote uitslaande brand tientallen kampeerauto’s en caravans volledig in de as gelegd. De brand ontstond op de kampeerautoparking Punta de Jandia in het zuiden van het eiland. Geschat wordt dat 40% van alle daar geparkeerde kampeerauto’s en caravans of volledig of gedeeltelijk verbrand zijn. Er is gelukkig niemand gewond geraakt. Zie de video’s onderaan dit artikel.

De brand ontstond door nog onbekende oorzaak  in een geparkeerde camper woensdagavond rond 19 uur op de kampeerauto en caravan parkeerplaats bij Punta de Jandia. Meteen sloeg het vuur om zich heen en vatten andere kampeerauto’s ook vlam waardoor een grote zwarte rookwolk ontstond.

Pas twee en een half uur later kon de brandweer het vuur onder controle krijgen maar toen waren al tientallen kampeerauto’s en caravans of volledig of gedeeltelijk verbrand. Geschat wordt dat het om een vijftigtal kampeerauto’s en caravans gaat wat ongeveer 40% is van wat er geparkeerd stond op deze parkeerplaats.

De wind en hoge temperaturen maakten het bestrijden van de brand extra lastig voor de brandweer die ook te maken had met tientallen ontploffende butaangasflessen. Dankzij het snel optreden van de brandweer en de politie kon voorkomen worden dat de brand richting het nabijgelegen gehucht Puertito de Jandía trok.

BRON: Spanjevandaag.com Copyright: foto ftvEmergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *